Jerez MotoGP Test, 1η μέρα - Πρώτα αποτελέσματα - Ο Toprak με την M1 κι ο Bradl με Kalex RC213V

Με συμμετοχές Aprilia, Honda KTM & Yamaha
Toprak Jerez MotoGP Test
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/4/2023

Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Toprak Razgatlioglu που συμμετέχει στο διήμερο τεστ του MotoGP στην πίστα της Jerez έγραψε την 1η ημέρα δοκιμών χρόνο κάτω από 1:40, 775 χιλιοστά πιο αργό από του επίσημου δοκιμαστή της Yamaha, Cal Crutchlow. Παράλληλα είχαμε και τους πρώτους γύρους του Stefan Bradl με την RC213V που φορά πλαίσιο της Kalex.

Την Δευτέρα 10 Απριλίου στη Jerez, καβάλα στην YZR-M1, ο Τούρκος Πρωταθλητής WSBK 2021 βρέθηκε 1,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο αναβάτης της μέρας, που ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της ΚΤΜ Dani Pedrosa, αλλά μόλις 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Crutchlow.

Επίσημοι χρόνοι δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους ούτε στο MotoGP.com, ούτε στο site της Jerez, ούτε και στα site των ομάδων, όμως το Motorsport.com δείχνει να έχει τα στοιχεία που ψάχναμε.

Σύμφωνα με το ιταλικό site, ο Toprak συμπλήρωσε 63 γύρους με την εργοστασιακή MotoGP μοτοσυκλέτα της Yamaha στη Jerez τη Δευτέρα, γράφοντας εξαιρετικούς χρόνους.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, ενώ δύο αναβάτες έπεσαν κάτω από το 1:38, με τον Franco Morbidelli -που η θέση του κινδυνεύει από τον Toprak- να γυρίζει στο 1:38.979, μόλις 6 δέκατα ταχύτερος από τον χρόνο του Τούρκου, ο οποίος οδηγεί MotoGP μοτοσυκλέτα για… 2η φορά στη ζωή του!

Εννέα ήταν οι συμμετοχές της πρώτης ημέρας του τεστ, με ταχύτερο όλων τον Dani Pedrosa που συμπλήρωσε 70 γύρους με το RC-16 της KTM, με ταχύτερο χρόνο 1:37.8.

Δεύτερος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Stefan Bradl με τη μοτοσυκλέτα της Honda, μόλις 129 χιλιοστά πίσω από τον Pedrosa, δοκιμάζοντας το νέο πλαίσιο της Kalex. Αν μάλιστα θεωρήσουμε πως ο ταχύτερος γύρος του (HRC 2) έγινε με τη μοτοσυκλέτα της Kalex, τότε αυτός ήταν ταχύτερος κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του Γερμανού με τον κωδικό HRC 1. Ο Bradl ολοκλήρωσε 85 γύρους, 64 εκ των οποίων ήταν με την HRC 2 μοτοσυκλέτα.

Για την Aprilia το παρών έδωσε ο Lorenzo Savadori, που συμπλήρωσε 55 γύρους, ενώ στη Yamaha υπήρχαν 3 μοτοσυκλέτες δοκιμών, με τον Crutchlow να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο του με τη μοτοσυκλέτα “Yamaha 1” ενώ ο Toprak πέτυχε τον δικό του ταχύτερο χρόνο με τη “Yamaha 3”.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας, και αν καταφέρει να γυρίσει ακόμα ταχύτερα ο Toprak, ενώ το ερχόμενο σαββατοκύριακο πιθανώς να δούμε τον Marc Marquez να χρησιμοποιεί την Kalex-RC213V στο GP της COTA.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες