Jerez MotoGP Test, 1η μέρα - Πρώτα αποτελέσματα - Ο Toprak με την M1 κι ο Bradl με Kalex RC213V

Με συμμετοχές Aprilia, Honda KTM & Yamaha
Toprak Jerez MotoGP Test
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/4/2023

Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Toprak Razgatlioglu που συμμετέχει στο διήμερο τεστ του MotoGP στην πίστα της Jerez έγραψε την 1η ημέρα δοκιμών χρόνο κάτω από 1:40, 775 χιλιοστά πιο αργό από του επίσημου δοκιμαστή της Yamaha, Cal Crutchlow. Παράλληλα είχαμε και τους πρώτους γύρους του Stefan Bradl με την RC213V που φορά πλαίσιο της Kalex.

Την Δευτέρα 10 Απριλίου στη Jerez, καβάλα στην YZR-M1, ο Τούρκος Πρωταθλητής WSBK 2021 βρέθηκε 1,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο αναβάτης της μέρας, που ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της ΚΤΜ Dani Pedrosa, αλλά μόλις 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Crutchlow.

Επίσημοι χρόνοι δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους ούτε στο MotoGP.com, ούτε στο site της Jerez, ούτε και στα site των ομάδων, όμως το Motorsport.com δείχνει να έχει τα στοιχεία που ψάχναμε.

Σύμφωνα με το ιταλικό site, ο Toprak συμπλήρωσε 63 γύρους με την εργοστασιακή MotoGP μοτοσυκλέτα της Yamaha στη Jerez τη Δευτέρα, γράφοντας εξαιρετικούς χρόνους.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, ενώ δύο αναβάτες έπεσαν κάτω από το 1:38, με τον Franco Morbidelli -που η θέση του κινδυνεύει από τον Toprak- να γυρίζει στο 1:38.979, μόλις 6 δέκατα ταχύτερος από τον χρόνο του Τούρκου, ο οποίος οδηγεί MotoGP μοτοσυκλέτα για… 2η φορά στη ζωή του!

Εννέα ήταν οι συμμετοχές της πρώτης ημέρας του τεστ, με ταχύτερο όλων τον Dani Pedrosa που συμπλήρωσε 70 γύρους με το RC-16 της KTM, με ταχύτερο χρόνο 1:37.8.

Δεύτερος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Stefan Bradl με τη μοτοσυκλέτα της Honda, μόλις 129 χιλιοστά πίσω από τον Pedrosa, δοκιμάζοντας το νέο πλαίσιο της Kalex. Αν μάλιστα θεωρήσουμε πως ο ταχύτερος γύρος του (HRC 2) έγινε με τη μοτοσυκλέτα της Kalex, τότε αυτός ήταν ταχύτερος κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του Γερμανού με τον κωδικό HRC 1. Ο Bradl ολοκλήρωσε 85 γύρους, 64 εκ των οποίων ήταν με την HRC 2 μοτοσυκλέτα.

Για την Aprilia το παρών έδωσε ο Lorenzo Savadori, που συμπλήρωσε 55 γύρους, ενώ στη Yamaha υπήρχαν 3 μοτοσυκλέτες δοκιμών, με τον Crutchlow να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο του με τη μοτοσυκλέτα “Yamaha 1” ενώ ο Toprak πέτυχε τον δικό του ταχύτερο χρόνο με τη “Yamaha 3”.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας, και αν καταφέρει να γυρίσει ακόμα ταχύτερα ο Toprak, ενώ το ερχόμενο σαββατοκύριακο πιθανώς να δούμε τον Marc Marquez να χρησιμοποιεί την Kalex-RC213V στο GP της COTA.

Ετικέτες

Motodynamics Rally Team: Κίμων Καράμπελας και Yamaha Ténéré δοκιμάζονται στο ADDAX Rally στο Μαρόκο

Από 25 ως 30 Οκτωβρίου ο συνεργάτης μας θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε υψηλό διεθνές επίπεδο
karampelas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/10/2026

Το ADDAX Rally 2026 γίνεται με αφετηρία την πόλη Merzouga του Μαρόκου και στο πενθήμερο αγωνιστικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται περίπου 1.800 απαιτητικότατα χιλιόμετρα με άφθονη άμμο, πέτρες και αμμόφολους.

Ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας θα δώσει το παρών στον αγώνα με τη Motodynamics Rally Team και φυσικά τη Yamaha Ténéré, εμπλουτίζοντας με μια νέα εμπειρία την αγωνιστική του πορεία.

karampelas

Ο αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις μοτοσυκλετιστικές κατηγορίες: Race 1 (ως 450 cc), Race 2 (άνω των 450 cc), Race 3 (δικύλινδρες) και Race E-Bike (ηλεκτρικές), καθώς και τρεις κατηγορίες Buggies και SSV. Ο Καράμπελας θα μετέχει στην κατηγορία Race 3.

Το συγκεκριμένο διεθνές ράλι δεν ανήκει σε κάποιο ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIM, είναι όμως εξίσου απαιτητικό και δύσκολο, ενώ συγκεντρώνει μεγάλα ονόματα από τον χώρο των Cross-Country Rallies μιας και πολλοί αναβάτες έρχονται εδώ για να προετοιμαστούν για το Dakar στην αρχή της νέας χρονιάς.

Θα παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την εξέλιξη του αγώνα και την πορεία του Κίμωνα στους αμμόλοφους του Μαρόκου.

addax rally