Jerez MotoGP Test, 1η μέρα - Πρώτα αποτελέσματα - Ο Toprak με την M1 κι ο Bradl με Kalex RC213V

Με συμμετοχές Aprilia, Honda KTM & Yamaha
Toprak Jerez MotoGP Test
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/4/2023

Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Toprak Razgatlioglu που συμμετέχει στο διήμερο τεστ του MotoGP στην πίστα της Jerez έγραψε την 1η ημέρα δοκιμών χρόνο κάτω από 1:40, 775 χιλιοστά πιο αργό από του επίσημου δοκιμαστή της Yamaha, Cal Crutchlow. Παράλληλα είχαμε και τους πρώτους γύρους του Stefan Bradl με την RC213V που φορά πλαίσιο της Kalex.

Την Δευτέρα 10 Απριλίου στη Jerez, καβάλα στην YZR-M1, ο Τούρκος Πρωταθλητής WSBK 2021 βρέθηκε 1,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο αναβάτης της μέρας, που ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της ΚΤΜ Dani Pedrosa, αλλά μόλις 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Crutchlow.

Επίσημοι χρόνοι δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους ούτε στο MotoGP.com, ούτε στο site της Jerez, ούτε και στα site των ομάδων, όμως το Motorsport.com δείχνει να έχει τα στοιχεία που ψάχναμε.

Σύμφωνα με το ιταλικό site, ο Toprak συμπλήρωσε 63 γύρους με την εργοστασιακή MotoGP μοτοσυκλέτα της Yamaha στη Jerez τη Δευτέρα, γράφοντας εξαιρετικούς χρόνους.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, ενώ δύο αναβάτες έπεσαν κάτω από το 1:38, με τον Franco Morbidelli -που η θέση του κινδυνεύει από τον Toprak- να γυρίζει στο 1:38.979, μόλις 6 δέκατα ταχύτερος από τον χρόνο του Τούρκου, ο οποίος οδηγεί MotoGP μοτοσυκλέτα για… 2η φορά στη ζωή του!

Εννέα ήταν οι συμμετοχές της πρώτης ημέρας του τεστ, με ταχύτερο όλων τον Dani Pedrosa που συμπλήρωσε 70 γύρους με το RC-16 της KTM, με ταχύτερο χρόνο 1:37.8.

Δεύτερος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Stefan Bradl με τη μοτοσυκλέτα της Honda, μόλις 129 χιλιοστά πίσω από τον Pedrosa, δοκιμάζοντας το νέο πλαίσιο της Kalex. Αν μάλιστα θεωρήσουμε πως ο ταχύτερος γύρος του (HRC 2) έγινε με τη μοτοσυκλέτα της Kalex, τότε αυτός ήταν ταχύτερος κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του Γερμανού με τον κωδικό HRC 1. Ο Bradl ολοκλήρωσε 85 γύρους, 64 εκ των οποίων ήταν με την HRC 2 μοτοσυκλέτα.

Για την Aprilia το παρών έδωσε ο Lorenzo Savadori, που συμπλήρωσε 55 γύρους, ενώ στη Yamaha υπήρχαν 3 μοτοσυκλέτες δοκιμών, με τον Crutchlow να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο του με τη μοτοσυκλέτα “Yamaha 1” ενώ ο Toprak πέτυχε τον δικό του ταχύτερο χρόνο με τη “Yamaha 3”.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας, και αν καταφέρει να γυρίσει ακόμα ταχύτερα ο Toprak, ενώ το ερχόμενο σαββατοκύριακο πιθανώς να δούμε τον Marc Marquez να χρησιμοποιεί την Kalex-RC213V στο GP της COTA.

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”