Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες

Marc Marquez: Του απαγόρευσε το σκι η Ducati! – Είχε πτώση στην πίστα [Video]

Ανεβάζει ρυθμούς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ενόψει του τεστ της Sepang
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/1/2026

Οι Ιταλοί φαίνεται πως δεν άφησαν τον Marc Marquez να κάνει σκι στο πλαίσιο της παρουσίασης της Ducati στη Madonna di Campiglio.

Βέβαια, μετά την παρουσίαση της ομάδας, ο Marc Marquez βρέθηκε στην Βαλένθια και συγκεκριμένα στο Aspar Circuit για να προπονηθεί ενόψει της έναρξης της σεζόν MotoGP.

Μάλιστα κυκλοφόρησε βίντεο – όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω - που δείχνει τον Marquez να σημειώνει πτώση με την Panigale V2, με την οποία προπονείται.

 

 

Ο Ισπανός ανεβάζει ρυθμούς και θέλει να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμος για το τεστ που θα διεξαχθεί στην πίστα της Sepang στις 29 – 31 Ιανουαρίου. Παράλληλα ο Gigi Dall’Igna δήλωσε ξεκάθαρα πως θα ήθελε να ολοκληρωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.