Jorge Martin - “Αν νικήσω τον Marquez, θα είμαι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία” [VIDEO]

Ακόμη ένας αναβάτης που έχει σαν κύριο στόχο να κερδίσει τον Marquez το 2024
motomag Jorge Martin – “Αν νικήσω τον Marquez, θα είμαι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/1/2024

Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ με ονομασία Martinator: Iron Will (σιδερένια θέληση), το οποίο προβάλλεται στην αθλητική πλατφόρμα DAZN, ο πρωταγωνιστής Martin αναφέρθηκε για τους στόχους του 2024, για την πολυσυζητημένη ρήτρα στο συμβόλαιό του καθώς και για τον Marc Marquez ο οποίος θα αγωνίζεται με τη μοτοσυκλέτα της Ducati.

Καλά-καλά δεν έχουμε μπει στο 2024 και σχεδόν άπαντες στο grid του MotoGP αγωνιούν για το ποια θα είναι η απόδοση του Marquez με την GP23 της Gresini Racing Team. Στον χορό των δηλώσεων για τον οκτώ φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή μπήκε ακόμη ένας, και συγκεκριμένα ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing. O Ισπανός ο οποίος το 2021 είχε τεθεί εκτός αγώνα στο Silverstone, στον πρώτο κιόλας γύρο, από λάθος του Marquez, στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ “Martinator”, μίλησε για τα σχέδια του για την επόμενη χρονιά, για την φημολογούμενη ρήτρα της εργοστασιακής Ducati ενώ δεν παρέλειψε να κάνει δηλώσεις για τον νέο αναβάτη της Gresini Marc Marquez, ο οποίος θα οδηγεί την περσινή μοτοσυκλέτα του Martin την GP23.

Jorge Martin – “Αν νικήσω τον Marquez, θα είμαι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία” [VIDEO]

O Martin ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση του φετινού πρωταθλήματος πίσω από τον Pecco Bagnaia της Ducati Lenovo Team, ανέφερε στο DAZN: “Ο στόχος αυτή τη χρονιά είναι να φτάσουμε στη Βαλένθια όχι με 14 βαθμούς -από τον πρωτοπόρο-, αλλά με αρκετή διαφορά για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν, δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη, αλλά είναι σαφές ότι έχουμε ένα ακόμη κίνητρο, το οποίο είναι ο Marc Marquez με την Ducati. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Για μένα, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, γιατί στο τέλος θα έχω την ευκαιρία να νικήσω έναν από τους καλύτερους στην ιστορία, ή τον καλύτερο. Αν καταφέρω να τον νικήσω, θα θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία".

Όσον αφορά για την πολυσυζητημένη ρήτρα στο συμβόλαιό του η οποία έλεγε πως αν κατακτούσε τον τίτλο των αναβατών θα μετακόμιζε στην εργοστασιακή Ducati ο Martin ανέφερε: "Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω αυτό, αλλά την Κυριακή στη Βαλένθια, είχα ήδη έτοιμες δύο μαύρες αγωνιστικές φόρμες -χωρίς τους χρωματισμούς της ομάδας και τους χορηγούς- σε περίπτωση που τη Δευτέρα ανέβαινα σε άλλη μοτοσυκλέτα. Αλλά δεν βγήκε αυτό οπότε και δεν με νοιάζει πια. Πάλεψα για να γίνω πρωταθλητής, ήμουν πολύ κοντά στον Pecco και το έκανα για την Pramac. Είμαι περήφανος που συνεχίζω με την τωρινή μου ομάδα και περήφανος γι' αυτούς, γιατί στο τέλος, αν μετακόμιζα κάπου αλλού, ούτε εγώ θα επέστρεφα στην ομάδα μου, οπότε νομίζω ότι τους αξίζει να παλέψουν για ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους αξίζει να το πάρουν".

 

@dazn_es El gesto de @88.jorgemartin cada vez que gana una carrera 🤩 Una señal entre él y sus seres queridos para nunca olvidar aquel primer podio ❤️ 'Martinator: voluntad de hierro', ¡disponible en DAZN! #MotoGP #deportesentiktok #jorgemartin88 #JM88 #jorgemartin #tiktoksports #titkokdeportes ♬ sonido original - DAZN España
Ετικέτες

MotoGP - Marco Bezzecchi: Έσπασε ρεκόρ με 120 σερί γύρους στην κορυφή

Παράλληλα σημείωσε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Ο Bezzecchi έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε για άλλη μια φορά και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ρεκόρ του Jorge Lorenzo.

Ο Ιταλός αναβάτης ήταν από τον πρώτο γύρο μπροστά από όλους και κρατήθηκε εκεί μέχρι και το τέλος του αγώνα, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Ισπανός Jorge Lorenzo που κρατιόταν πρωτοπόρος για 103 σερί γύρους το 2015. Ο Bezzecchi είχε ξεκινήσει να "γράφει" γύρους ως πρωτοπόρος από τους δύο τελευταίους γύρους της περσινής σεζόν και φέτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, ένα σερί που κάλλιστα μπορεί να αυξήσει στην πίστα της Jerez στα τέλη του Απρίλη. Μάλιστα με την 5η του συνεχόμενη νίκη, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ αναβατών όπως οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, John Surtees, Mike Hailwood και Geoff Duke.

Bezzecchi και Aprilia δείχνουν ένα σύνολο απίστευτα δυνατό φέτος και με την επάνοδο του Martin, έχουν κάνει το 1-2 στην γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ στην κατάταξη των κατασκευαστών είναι πρώτοι με 32 βαθμούς διαφορά από την Ducati!

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Έχω μείνει άφωνος. Εννοώ, είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου και το πώς νιώθω. Είναι αρκετά παράξενο να ακούω το όνομά μου να αναφέρεται δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, όπως ο Vale και ο Marc. Είμαι τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ με μερικούς από αυτούς, όπως τον Marc, για παράδειγμα, που είναι ο γρηγορότερος και ο ισχυρότερος στο grid του MotoGP αυτή τη στιγμή. Είναι πίεση, αλλά είναι και προνόμιο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να το κάνω αυτό.”