Καλή αρχή η Yamaha

Θετικά αξιολογούν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

31/1/2017

Οι Valentino Rossi και Maverick Vinales ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα δοκιμών στην Sepang, αξιολογώντας θετικά τα αποτελέσματα, καθώς κατατάχτηκαν στην όγδοη και τρίτη θέση αντίστοιχα του σχετικού πίνακα με τους καλύτερους χρόνους.

Ο Vinales έδειχνε ιδιαίτερα άνετος πάνω στο Μ1 έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της εξοικείωσης και ήταν ένας από τους πρώτους αναβάτες που μπήκαν στην πίστα το πρωί της Δευτέρας. Παρά τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης, ο Ισπανός μέσα σε τρεις ώρες κατάφερε να καθιερωθεί στην τρίτη θέση, απέχοντας 0,447 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Stoner. Μέχρι να διακόψει η βροχή το πρόγραμμα των δοκιμών, ο Vinales επικεντρώθηκε στο να βελτιώσει το στήσιμο της μοτοσυκλέτας και να αυξήσει την διάρκεια ζωής των ελαστικών του.

Το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Rossi, αν και όπως αναφέρουν στην Yamaha ο Ιταλός δεν ήταν στο 100% της φυσικής του κατάστασης, καθώς υπέφερε από δυνατούς πονοκεφάλους, ολοκληρώνοντας παρόλα αυτά κανονικά τη διαδικασία. Η απόσταση του από τον καλύτερο χρόνο της ημέρας ήταν σχεδόν ένα δευτερόλπετο, ενώ ο κύριος στόχος του ήταν η βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά.

Στο τέλος της πρώτης μέρας και οι δύο αναβάτες της Movistar Yamaha έκαναν δηλώσεις, με τον Vinales να τονίζει πως βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και αισθάνεται απόλυτα εξοικειωμένος με την μοτοσυκλέτα, ενώ ο Rossi είπε πως επιτέλους είχαν στην διάθεσή τους τις πραγματικές μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, αντί για τα πρωτότυπα του περσινού Νοεμβρίου, και ότι ο πονοκέφαλος με τον οποίο ξύπνησε το πρωί τον ταλαιπώρησε σημαντικά μέχρι τις 12:00.

Οι ομάδες δουλεύουν πάνω σε πιο ριζοσπαστικούς σχεδιασμούς ώστε να επαναφέρουν την αρνητική άνωση που χάθηκε λόγω των νέων κανονισμών

Σήμερα το πρωί, την δεύτερη μέρα των IRTA Test στην Sepang, είχαμε και την πρώτη δημόσια αντίδραση της Yamaha στην απαγόρευση των αεροδυναμικών φτερών για το 2017, καθώς η μοτοσυκλέτα του Rossi εμφανίστηκε με αεροτομές στο εσωτερικό του φαρδύτερου φαίρινγκ του Μ1.

Να θυμίσουμε ότι ο κανονισμός απαγορεύει τα φτεράκια τα οποία "εξέχουν από το φαίρινγκ ή το κοστούμι και δεν είναι ενσωματωμένα στον αεροδυναμικό σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας. Οι υπόλοιπες ομάδες κάνουν τις δοκιμές τους με συμβατικά φαίρινγκ, αλλά οι περισσότεροι έχουν επιβεβαιώσει πως δουλεύουν πάνω σε πιο ριζοσπαστικούς σχεδιασμούς ώστε να επαναφέρουν την αρνητική άνωση που χάθηκε λόγω των νέων κανονισμών για τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ετικέτες

Ο Mick Doohan εντάχθηκε στο MotoGP Hall of Fame

Με προσμονή για την Αδελαΐδα - Στηρίζει την αλλαγή
Doohan
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

26/10/2026

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τιμήθηκε στο Phillip Island και βλέπει θετικά τη μεταφορά των MotoGP στο κέντρο της Αδελαΐδας από το 2027.

Ο Mick Doohan παρέλαβε το μετάλλιο ένταξής του στο Hall of Fame των MotoGP στα πλαίσια του Grand Prix της Αυστραλίας, στο Phillip Island.

O Αυστραλός θρύλος, με 54 νίκες, 95 βάθρα και πέντε συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους με τη Honda από το 1994 έως το 1998, φαίνεται πως υποστηρίζει τη νέα εποχή του αυστραλιανού αγώνα στην Αδελαΐδα, παρά τη σωρεία αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει σε ανθρώπους του χώρου αλλά και την τοπική κοινωνία, οδηγώντας την υπόθεση στα δικαστήρια. Ο Doohan πάντως θεωρεί ότι η διεξαγωγή του μέσα στην πόλη μπορεί να φέρει το πρωτάθλημα κοντά σε ένα πιο νέο κοινό.

Doohan

Ο Doohan ασπάζεται την λογική της διοργανώτριας αρχής ότι η εύκολη πρόσβαση σε ξενοδοχεία, αξιοθέατα και πίστα θα κάνει το αγωνιστικό τριήμερο πιο προσιτό στους επισκέπτες, ενώ η συμμετοχή ολόκληρης της πόλης στη διοργάνωση μπορεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα μεγάλης γιορτής. Όπως ανέφερε, οι διοργανώσεις που έχει παρακολουθήσει στην Αδελαΐδα ήταν εντυπωσιακές, με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή να στηρίζουν τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Doohan