Καλή αρχή η Yamaha

Θετικά αξιολογούν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

31/1/2017

Οι Valentino Rossi και Maverick Vinales ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα δοκιμών στην Sepang, αξιολογώντας θετικά τα αποτελέσματα, καθώς κατατάχτηκαν στην όγδοη και τρίτη θέση αντίστοιχα του σχετικού πίνακα με τους καλύτερους χρόνους.

Ο Vinales έδειχνε ιδιαίτερα άνετος πάνω στο Μ1 έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της εξοικείωσης και ήταν ένας από τους πρώτους αναβάτες που μπήκαν στην πίστα το πρωί της Δευτέρας. Παρά τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης, ο Ισπανός μέσα σε τρεις ώρες κατάφερε να καθιερωθεί στην τρίτη θέση, απέχοντας 0,447 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Stoner. Μέχρι να διακόψει η βροχή το πρόγραμμα των δοκιμών, ο Vinales επικεντρώθηκε στο να βελτιώσει το στήσιμο της μοτοσυκλέτας και να αυξήσει την διάρκεια ζωής των ελαστικών του.

Το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Rossi, αν και όπως αναφέρουν στην Yamaha ο Ιταλός δεν ήταν στο 100% της φυσικής του κατάστασης, καθώς υπέφερε από δυνατούς πονοκεφάλους, ολοκληρώνοντας παρόλα αυτά κανονικά τη διαδικασία. Η απόσταση του από τον καλύτερο χρόνο της ημέρας ήταν σχεδόν ένα δευτερόλπετο, ενώ ο κύριος στόχος του ήταν η βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά.

Στο τέλος της πρώτης μέρας και οι δύο αναβάτες της Movistar Yamaha έκαναν δηλώσεις, με τον Vinales να τονίζει πως βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και αισθάνεται απόλυτα εξοικειωμένος με την μοτοσυκλέτα, ενώ ο Rossi είπε πως επιτέλους είχαν στην διάθεσή τους τις πραγματικές μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, αντί για τα πρωτότυπα του περσινού Νοεμβρίου, και ότι ο πονοκέφαλος με τον οποίο ξύπνησε το πρωί τον ταλαιπώρησε σημαντικά μέχρι τις 12:00.

Οι ομάδες δουλεύουν πάνω σε πιο ριζοσπαστικούς σχεδιασμούς ώστε να επαναφέρουν την αρνητική άνωση που χάθηκε λόγω των νέων κανονισμών

Σήμερα το πρωί, την δεύτερη μέρα των IRTA Test στην Sepang, είχαμε και την πρώτη δημόσια αντίδραση της Yamaha στην απαγόρευση των αεροδυναμικών φτερών για το 2017, καθώς η μοτοσυκλέτα του Rossi εμφανίστηκε με αεροτομές στο εσωτερικό του φαρδύτερου φαίρινγκ του Μ1.

Να θυμίσουμε ότι ο κανονισμός απαγορεύει τα φτεράκια τα οποία "εξέχουν από το φαίρινγκ ή το κοστούμι και δεν είναι ενσωματωμένα στον αεροδυναμικό σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας. Οι υπόλοιπες ομάδες κάνουν τις δοκιμές τους με συμβατικά φαίρινγκ, αλλά οι περισσότεροι έχουν επιβεβαιώσει πως δουλεύουν πάνω σε πιο ριζοσπαστικούς σχεδιασμούς ώστε να επαναφέρουν την αρνητική άνωση που χάθηκε λόγω των νέων κανονισμών για τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ετικέτες

Noah Dettwiler-Moto3: Δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2026 – Η ανακοίνωσή του

Αναρρώνει ακόμη από τον σοβαρό του τραυματισμό στη Μαλαισία - Ευχαριστεί την Sic58 Squadra Corse που τον περίμενε
Dettwiler
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/12/2025

Δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν έγινε πραγματικότητα και ο Noah Dettwiler δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Moto3 του 2026 με τη Sic58 Squadra Corse, καθώς δεν έχει αναρρώσει από τους τραυματισμούς του μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε με τον Antonio Rueda στον γύρο αναγνώρισης του αγώνα της Μαλαισίας.

Τα καλά νέα είναι ότι o Noah Dettwiler έχει πλέον αφήσει πίσω του τα χειρότερα, βρίσκεται στον δρόμο της ανάρρωσης και ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα στα αγωνιστικά δρώμενα. Ο νεαρός αναβάτης που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στη Μαλαισία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Paolo Simoncelli, ιδιοκτήτη της Sic58 Squadra Corse, ο οποίος, χωρίς να έχουν υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, κρατούσε για αυτόν μια θέση στην ομάδα για την ερχόμενη σεζόν.

Παρακάτω αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Αγαπητοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρικτές και φίλοι,

Με χαρά σας ενημερώνω για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας μου. Η αποκατάστασή μου πηγαίνει καλά και σημειώνω σημαντική πρόοδο. Ο στόχος είναι, φυσικά, η πλήρης ανάρρωση, και είμαι αποφασισμένος να το πετύχω αυτό με όλη μου τη δύναμη και αποφασιστικότητα. Επιθυμία μου είναι να επανέλθω σε φόρμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και, φυσικά, να επιστρέψω στην πίστα. Το πρώτο σημαντικό βήμα ήταν να ξανακερδίσω τη σωματική μου ανεξαρτησία, κάτι που ήταν βασικός στόχος μετά από όσα συνέβησαν στη Μαλαισία.

Πριν από το ατύχημα, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 την επόμενη σεζόν με την ομάδα SIC58 του Paolo Simoncelli. Ήταν ένα όνειρο που επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα χάρη στη στήριξη των γονιών μου, του Paolo Simoncelli και της Sorpaso AG. Όμως, όπως όλοι ξέρετε, το ατύχημα συνέβη στις 26 Οκτωβρίου στη Sepang. Αυτό το γεγονός άλλαξε τα σχέδιά μου για το άμεσο μέλλον.

Ο Paolo Simoncelli έχει στηρίξει την οικογένειά μου κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και συμφώνησε να με περιμένει να αναρρώσω. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τόσο γενναιόδωρα. Θα ήθελα να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στον Paolo, τον Marco Grana και σε ολόκληρη την ομάδα SIC58.

Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα έχω πλήρως αναρρώσει. Επομένως, δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσω μια τόσο σημαντική πορεία χωρίς επαρκή βεβαιότητα.

Εύχομαι στον Paolo Simoncelli και στη SIC58 κάθε επιτυχία και ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι αγώνες με μοτοσυκλέτες είναι το πάθος μου, η ζωή μου και η δουλειά μου, και γι’ αυτό θα δώσω τα πάντα για να επιστρέψω στο 100% όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα τελευταία δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 δεν ήταν εύκολα για μένα για πολλούς λόγους, αλλά θέλω να αφήσω το παρελθόν πίσω μου και να κοιτάξω θετικά προς το μέλλον. Χάρη στην υποστήριξη των αγαπημένων μου ανθρώπων, της Sorpaso AG και της νέας ομάδας μηχανικών μου, μπορώ να το κάνω αυτό με αυτοπεποίθηση. Μαζί αναζητούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να επιστρέψω στην πίστα και να είμαι ανταγωνιστικός.

Θα σας κρατώ ενήμερους και μόλις έχω νέα σχετικά με την υγεία μου, θα σας ενημερώσω για τους νέους στόχους.

Σας αγκαλιάζω όλους, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη σας υποστήριξη και σας αποχαιρετώ με ένα απόφθεγμα του Paolo Simoncelli που για μένα ενσωματώνει την ουσία του αθλήματος που αγαπώ:

“Η οδήγηση μοτοσυκλέτας δεν μπορεί να εξηγηθεί. Την αγαπάς, υποφέρεις, τη ζεις. Ακόμη κι όταν πονάει, δεν μπορούμε να μείνουμε μακριά της.”

Με εκτίμηση,

Noah Dettwiler