Καταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην Αυστραλία

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο για πολλές ημέρες ο Αυστραλός
motomag Καταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην Αυστραλία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τα ανατολικά της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους αλλά και χιλιάδες ακόμη να χάσουν τις περιουσίες τους. Ένας από τους άτυχους ήταν και ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, Casey Stoner που είδε το σπίτι του στην Αυστραλία να καταστρέφεται ολοκληρωτικά.

Καταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην Αυστραλία

Η έντονη χαλαζόπτωση, οι καταρρακτώδεις βροχές και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στο Κουίνσλαντ όπου βρίσκεται το σπίτι του Stoner έφεραν κυριολεκτικά το χάος. Η φάρμα του Αυστραλού έπαθε ανυπολόγιστες ζημιές καθώς στις εικόνες που ανέβασε ο Stoner φαίνονται παντού συντρίμμια καθώς και φερτά υλικά τα οποία μετέφερε η βροχή και ο άνεμος. Ο Αυστραλός ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά για την έλλειψη βοήθειας από τον κρατικό μηχανισμό ενώ έκανε γνωστό πως αυτός και η οικογένεια του είναι ασφαλής.

Καταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην Αυστραλία

O Casey Stoner ανέφερε για τις καταστροφές μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί: “Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες που είχαμε μεταξύ της ημέρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάποιοι από εμάς που επηρεάστηκαν από αυτούς τους ανέμους έχουν επίσης επηρεαστεί από τις χειρότερες πλημμύρες που έχει δει αυτή η περιοχή. Δεν έχουμε δει ή ακούσει κανέναν από το συμβούλιο να προσφέρει βοήθεια σε οποιονδήποτε έχει πληγεί στην περιοχή μας, έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα χωρίς τηλέφωνο και ηλεκτρικό ρεύμα, και τα καλώδια του ρεύματος εξακολουθούν να βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου. Ζητώ συγγνώμη που δεν απαντήσαμε σε όλους όσους μας έστειλαν μήνυμα, το εκτιμούμε πραγματικά.”

Καταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην ΑυστραλίαΚαταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην ΑυστραλίαΚαταστράφηκε το σπίτι του Casey Stoner από τις φονικές καταιγίδες στην Αυστραλία

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες