KTM με τετρακύλινδρο κινητήρα Honda!

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/2/2016

Ακούγεται παράξενο για την Αυστριακή ΚΤΜ να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα χρησιμοποιώντας κινητήρα Honda, όμως όλα έχουν την εξήγησή τους. Η νέα supersport της KTM δεν είναι μοτοσυκλέτα παραγωγής αλλά ένα πρωτότυπο που θα συμμετάσχει στην κατηγορία της Moto2 των GP. Σε αυτή την κατηγορία είναι υποχρεωτικό για όλους να χρησιμοποιούν ενιαίους κινητήρες που μέχρι και το 2018 έχει συμφωνηθεί να είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του τετρακύλινδρο της Honda CBR 600 RR. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που τελικά η Aprilia αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά σε αυτή την κατηγορία, αφού μόνο το πλαίσιο επιτρέπεται να είναι από άλλον κατασκευαστή. Η KTM όμως είδε από διαφορετική οπτική γωνία αυτή την κατηγορία και η συμμετοχή της σε αυτή εντάσσεται σε ένα μεγαλύτερο και μακροχρόνιο πλάνο. Έχοντας ήδη έντονη παρουσία στην Moto3 και έχοντας δηλώσει την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία των MotoGP με την νέα V4 μοτοσυκλέτα που δοκιμάζει, η KTM θέλει να συμπληρώσει τον κρίκο που λείπει στην αλυσίδα συμμετέχοντας και στην Moto2. Μάλιστα όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Αυστριακοί, η αρχή του νήματος ξεκινάει από το ενιαίο κύπελλο Rookies Cup με τα RC 390 παραγωγής, όπου τα νέα ταλαντούχα παιδιά βρίσκουν τον οικονομικότερο τρόπο για να εμπλακούν στους διεθνείς αγώνες. Η Moto3 είναι το επόμενο λογικό σκαλί, όπου οι νέοι αναβάτες έχουν να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα και την πίεση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος, ενώ η Moto2 θα είναι η τελευταία δοκιμασία και θα αποτελεί ουσιαστικά προετοιμασία για τους αναβάτες που θα ανέβουν στην εργοστασιακή ομάδα των MotoGP. Με άλλα λόγια, η KTM προσπαθεί να μαζέψει όσους περισσότερους νεαρούς αναβάτες μπορεί στην αγκαλιά της, όμως ταυτόχρονα δημιουργεί και μια σειρά από διαδοχικές δοκιμασίες, που σαν φίλτρα θα επιτρέπουν μόνο στους ικανότερους και ανθεκτικότερους να περάσουν.   

MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez

Αναμενόμενο ακόμη και από τον ίδιο
MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/3/2026

Ποινή μακρύτερου γύρου επιβλήθηκε στον Marc Marquez για την χθεσινή του επιθετική κίνηση να προσπεράσει τον Di Giannantonio που κατέληξε σε πτώση συμπαρασύροντάς και τον αναβάτη της VR46, χαλώντας τον αγώνα και των δύο.

Ο Marc Marquez αναζήτησε τον Di Giannantonio για να ζητήσει συγνώμη, ενώ αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την κίνησή του αυτή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον αγώνα, εκτελώντας την όποια ποινή του επιβληθεί.

Από την πλευρά του ωστόσο, τόνισε τόσο προς την διοργάνωση, όσο και απευθείας στον Di Giannantonio πως εκείνη την στιγμή είχε χάσει τον έλεγχο στα φρένα από το slipstreaming περισσότερης από μίας μοτοσυκλέτας και πήγαινε ολοταχώς εκτός πίστας, ελπίζοντας πως δεν θα πέσει πάνω στον Di Giannantonio.

Φαίνεται πως δεν ήθελε να δικαιολογήσει το λάθος του, αλλά να μην δεχθεί την πρόθεση της κίνησης αυτής.

Ο Di Giannantonio τον άκουσε προσεκτικά και απάντησε μόνο με μία φράση:
«έχε το νου σου αύριο», που θα μπορούσε να είναι και προειδοποίηση.

Για να δούμε αν θα προσπαθήσει ο Marc Marquez να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση για να αντισταθμίσει όσο τον δυνατόν περισσότερο, την ποινή που θα πρέπει να εκτελέσει αμέσως μετά.

Ετικέτες