LCR Honda 2023 - Η επίσημη παρουσίαση

Alex Rins και Takaaki Nakagami με διαφορετικές βαφές και χορηγούς
Alex Rins
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2023

Λίγο πριν το τελευταίο pre-season test του MotoGP, στο Portimao, η LCR Honda παρουσίασε επίσημα τις μοτοσυκλέτες της με αναβάτες τον Ισπανό Alex Rins που προέρχεται από τη Suzuki και τον Ιάπωνα Takaaki Nakagami που παραμένει στην ομάδα.

Οι δυο RC213V της ομάδας έχουν εντελώς διαφορετική βαφή λόγω των διαφορετικών χορηγών, με τη μοτοσυκλέτα του Rins να βάφεται σε κόκκινο-πράσινο-μπλε και λευκό χρώμα, με μεγάλο χορηγό τα λιπαντικά της Castrol και τη μοτοσυκλέτα του Nakagami σε κόκκινο-λευκό με χρυσές λεπτομέρειες και μεγάλο χορηγό τα λιπαντικά της Idemitsu. Ευρωπαϊκός χορηγός για Ευρωπαίο αναβάτη, ιαπωνικός για τον Ιάπωνα.

Taka

Αυτή θα είναι η 7η σεζόν του Rins στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP, αλλά η πρώτη του για τη Honda. Δίπλα του, ο Nakagami θα αγωνιστεί στην 6η σεζόν του καβάλα σε μια RC213V, υπό την επίβλεψη του Lucio Cecchinello.

Στο τελευταίο τεστ, στη Sepang, ο Alex Rins είχε σημειώσει τον 18ο ταχύτερο χρόνο, με τον Nakagami να είναι ο 21ος ταχύτερος αναβάτης, αποτελέσματα που σίγουρα θέλουν πολλή δουλειά στο Portimao, αλλά και μέσα στη σεζόν.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Marc Marquez δεν θα αγωνιστεί ξανά το 2025!

Η Ducati επιβεβαίωσε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος
marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/10/2025

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η ανάρρωση του τελευταίου τραυματισμού του Marc Marquez μπορεί να διαρκέσει έως και 16 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός δεν θα ξανά αγωνιστεί την φετινή σεζόν, κάτι που ανακοίνωσε μόλις και επίσημα η Ducati.

Η Ducati επιβεβαίωσε τώρα ότι ο επτά φορές πρωταθλητής MotoGP Marquez δεν θα ξανά τρέξει το 2025, καθώς θα χρειαστεί να περάσει τέσσερις εβδομάδες με το χέρι εντελώς ακινητοποιημένο πριν ξεκινήσει την αποκατάσταση. Βέβαια η ομάδα του αναφέρει πως η αποκατάσταση προχωράει κανονικά

Ο Marquez δήλωσε: “Αναλύοντας την όλη κατάσταση, πιστεύουμε ότι η πιο κατάλληλη, έξυπνη και συνεπής πορεία δράσης είναι να σεβαστούμε το βιολογικό χρονοδιάγραμμα της αποθεραπείας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ αυτή τη σεζόν ή να συμμετάσχω στις δοκιμές. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας, με πολλή δουλειά, για να ανακτήσω τους μυς μου στο 100% και να είμαι έτοιμος για το 2026. Αυτό δεν πρέπει να επισκιάσει ή να μας κάνει να ξεχάσουμε τον μεγάλο στόχο που επιτύχαμε φέτος: να γίνουμε ξανά παγκόσμιοι πρωταθλητές, και σύντομα θα το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς για τα ευγενικά μηνύματα, τη Ducati και όλους τους χορηγούς για την υποστήριξη και την κατανόησή τους”.

Ο γενικός διευθυντής Gigi Dall’Igna δήλωσε: “Από τη στιγμή που μάθαμε τη διάγνωση του τραυματισμού, ξέραμε ότι οι πιθανότητες να έχουμε τον Μαρκ στη Βαλένθια για το γκραν πρι και τις δοκιμές ήταν πολύ μικρές. Είναι κρίμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον έχουμε στην πίστα, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η προτεραιότητα είναι να αναρρώσει και να επιστρέψει 100% έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση και είμαστε πεπεισμένοι ότι το να μην αναλάβει περαιτέρω κινδύνους είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα ξανά μαζί μας”.

Η Ducati χρησιμοποιεί επί του παρόντος τις υπηρεσίες του δοκιμαστή Michele Pirro για να αντικαταστήσει τον Marquez στην εργοστασιακή ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μαλαισία, ενώ υπάρχει περίπτωση να δούμε και τον Nicolo Bulega στο Portimao.