LCR Honda Team 2025 - Με Johann Zarco και Somkiat Chantra στο MotoGP [VIDEO]

Ο Γάλλος αποτελεί φαβορί για διάκριση ανάμεσα στους 4 αναβάτες της Honda - Δύσκολο το έργο για τον Ταϊλανδό rookie
Honda LCR Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η LCR Honda Team έκανε την παρουσίασή της στο κέντρο της Μπανγκόγκ, κατά τη διάρκεια της γιορτής που πραγματοποίησε το MotoGP, πριν την έναρξη της σεζόν που θα γίνει στην τοπική πίστα Chang στις 28 Φεβρουαρίου.

Η περιφερειακή ομάδα της Honda θα έχει στις τάξεις της τον πολύπειρο Γάλλο Johann Zarco, και τον rookie Ταϊλανδό Somkiat Chantra, οι οποίοι θα αγωνίζονται με RC213V ίδιων τεχνικών προδιαγραφών με τη μοτοσυκλέτα της εργοστασιακής ομάδας.

Όπως και πέρυσι, η LCR Honda Team θα αγωνιστεί με τις μοτοσυκλέτες της βαμμένες με διαφορετικούς χορηγούς, βαμμένες η κάθε μία σε διαφορετικά χρώματα.

Η RC213V του Zarco (Castrol Honda LCR) θα είναι βαμμένη σε λευκό-πράσινο-κόκκινο, με μεγάλο χορηγό την Castrol, θυμίζοντας τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες SBK της Honda από το παρελθόν. Ο Γάλλος το 2024 είχε τερματίσει 17ος στην τελική κατάταξη του MotoGP, ο καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης της Honda, μπροστά και από τους εργοστασιακούς Mir (21ος) και Marini (22ος). Κι αν κρίνουμε από το τελευταίο τεστ της Sepang, όπου ο Johann τερμάτισε 7ος ταχύτερος, με τον Mir 9ο και τον Marini 15ο, μάλλον στο πρόσωπο του Zarco έχουμε τη μεγαλύτερη ελπίδα για διάκριση φέτος από τη Honda.

Αντίστοιχα, η RC213V του μυστακιοφόρου ξανθομπάμπουρα Cnantra (Idemitsu Honda LCR) έχει μεγάλο χορηγό την Idemitsu και είναι βαμμένη σε λευκό, κόκκινο και μαύρο χρώμα. Το 2024 ο Chantra είχε τερματίσει 12ος με την Idemitsu Honda Team Asia στο Παγκόσμιο Moto2, ενώ το 2023 ήταν 6ος στο ίδιο Πρωτάθλημα. Οι επιδόσεις του Ταϊλανδού είναι επιεικώς μέτριες, και η μεταγραφή του στη μεγάλη κατηγορία MotoGP έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις, όμως η Honda έχει ανάγκη από ασιάτες αναβάτες σε παγκόσμιες διοργανώσεις στις οποίες αποτελούν… είδος υπό εξαφάνιση. Στο τελευταίο τεστ της Sepang ο Chantra βρέθηκε στην 19η θέση, περνώντας μόνο τους δοκιμαστές, και έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του για να δικαιώσει τους ανθρώπους της Honda που του έδωσαν την τιμή αλλά και το βαρύ φορτίο της ευθύνης να φέρει καλά αποτελέσματα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Ετικέτες

Jorge Martin: Δεν σταματά την προπόνηση – Έκανε 876 χλμ. ποδήλατο σε επτά ημέρες

Ο Ισπανός συνεχίζει τις προπονήσεις πριν την επανέναρξη της σεζόν
Jorge Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP, Jorge Martin, μπορεί επίσημα να βρίσκεται στις καλοκαιρινές διακοπές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει σταματήσει να προπονείται.

Ο Martin τρέφει μεγάλη αγάπη για την ποδηλασία, ενώ ποιος θα ξεχάσει την ιστορία με το κλεμμένο ποδήλατό του αξίας 20.000 ευρώ που συνέβη μάλιστα στο paddock στο Grand Prix της Βαλένθια, στα τέλη του 2025.

Ο Ισπανός αναβάτης συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στον ποδηλατικό αγώνα «Trans-Pyrenees», διανύοντας συνολικά 876 χιλιόμετρα, κυρίως μέσω των δρόμων στην ισπανική πλευρά της οροσειράς, με τον Martin να ολοκληρώνει την διαδρομή σε 31 ώρες.

Jorge Martin

Το Trans-Pyrenees είναι μια διοργάνωση που οργανώνεται από τον σύλλογο TransIberica Ultracycling και δεν έχει χαρακτήρα αγώνα, αφού δεν υπάρχει βραβείο για τον αναβάτη που θα τερματίσει πρώτος, καθώς ο στόχος είναι απλώς η ολοκλήρωση των διαδρομών.

Για τον Martinator, αυτό σήμανε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος του MotoGP, μόλις δέκα ημέρες πριν επιστρέψει στην πίστα του Silverstone  με την Aprilia Racing ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

Ετικέτες