Luca Marini - Κοντά στο να υπογράψει με τη Repsol Honda

Μία περίεργη δημοσίευση του Valentino Rossi τάραξε τα μεταγραφικά νερά του MotoGP
MotoGP – Κοντά στο να υπογράψει με την Repsol Honda o Luca Marini
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/11/2023

Η θέση του Marc Márquez στην Repsol Honda φαίνεται πως είναι περιζήτητη αν κρίνουμε από τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς πως θα βρεθούν την επόμενη χρονιά στο ιαπωνικό στρατόπεδο, ενώ πλέον σε αυτό το μεταγραφικό σίριαλ προστέθηκε και το όνομα του Luca Marini, με τον Ιταλό σύμφωνα με δημοσιεύματα να είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει με τη νέα του ομάδα.

Η αποχώρηση του Marc Márquez από τη Repsol Honda για την ομάδα της Gresini Racing προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, καθώς η Honda θα έπρεπε να βρει μέσα σε λίγους μήνες τον αντικαταστάτη του Ισπανού πολυπρωταθλητή σε μία αγορά η οποία ήταν εξαρχής περιορισμένη καθώς τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών ήταν ήδη κλεισμένα. Τα ονόματα που ακούστηκαν αρκετά - Iker Lecuona, Maverick Viñales, Fabio Di Giannantonio και Pol Espargaro -ενώ πολλές φορές οι ίδιοι οι μάνατζερ των αναβατών προσπαθούσαν με δηλώσεις τους να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Marini

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε ένα νέο επεισόδιο στη σαπουνόπερα που λέγεται “Ποιος θα οδηγεί τη Honda του Marquez το 2024”, με τον Valentino Rossi ως... σεναριογράφο. Ο Ιταλός δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία από όταν ο ίδιος αγωνιζόταν με την Repsol Honda, χωρίς να τη συνοδεύεσει με κείμενο επεξήγησης. Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων καθώς πολλοί θεώρησαν την ανάρτηση σημάδι πως ο ετεροθαλής αδερφός του μετακομίζει στην ομάδα της Repsol Honda από το 2024. Σε αυτό το σενάριο συνηγορούν και τα δημοσιεύματα που ήρθαν από τη Μαλαισία από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στο GP της Μαλαισίας ο μάνατζερ του Marini συναντήθηκε με τον Alberto Puig, αγωνιστικό διευθυντή της Honda, για τη μετακόμιση του Ιταλού αναβάτη στο ιαπωνικό στρατόπεδο, με τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν. Λεπτομέρειες για το συμβόλαιο δεν υπάρχουν αν θα είναι μονοετές ή για περισσότερα χρόνια, όμως το πιθανότερο είναι πως ο Marini θα δει τις οικονομικές του απολαβές να αυξάνονται καθώς στην ομάδα VR 46 ο μισθός του κυμαίνεται στα 300.000 ευρώ.

MotoGP – Κοντά στο να υπογράψει με την Repsol Honda o Luca Marini

Τέλος, ο Uccio Salucci της VR46 είχε δηλώσει πως δεν θα μπει εμπόδιο στην καριέρα του Marini, ενώ αν ο Ιταλός όντως φύγει για την Repsol Honda o Ισπανός Fermín Aldeguer ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2 είναι πολύ πιθανόν να τον αντικαταστήσει στην ομάδα του Rossi. Για τα δημοσιεύματα αυτά όπως ήταν λογικό ρωτήθηκε και ο Marquez στη Μαλαισία, με τον Ισπανό να ξεκαθαρίζει: “Με τον Marini είχα πάντα μια εγκάρδια σχέση και τον σέβομαι πολύ. Ο ανταγωνισμός μου με τον Rossi δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό, αν ένας αναβάτης είναι γρήγορος του αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Ο αδερφός μου για παράδειγμα ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2 και απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο MotoGP, δεν έχει σημασία τι επώνυμο έχεις.”

MotoGP 2026: Παρουσίαση ομάδας Ducati Lenovo - Γιορτάζοντας 100 χρόνια ιστορίας

Επετειακή Desmosedici GP σε Rosso Centenario για Márquez και Bagnaia
Ducati Lenovo MotoGP Team 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Η Ducati παρουσίασε επίσημα, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στους Δολομίτες στη Madonna di Campiglio, την Ducati Lenovo Team για το MotoGP 2026, σε μια χρονιά ορόσημο που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής εταιρείας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μαγευτική Madonna di Campiglio, στην καρδιά των Δολομιτών, φιλοξένησε την επίσημη παρουσίαση της Ducati Lenovo Team. Εκεί αποκαλύφθηκαν οι Desmosedici GP με τις οποίες οι Marc Márquez και Francesco Bagnaia θα ξεκινήσουν τη σεζόν MotoGP 2026, με πρώτο αγώνα το GP Ταϊλάνδης την 1η Μαρτίου.

Η Ducati Lenovo Team έρχεται από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, με την τρίτη κατάκτηση στην ιστορία της του “απόλυτου” τριπλού στέμματος κερδίζοντας τα τρία πρωταθλήματα (αναβατών, κατασκευαστών και ανεξάρτητων ομάδων), ενώ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σημείωσε 13 νίκες.

Το σύνολο των νικών της εργοστασιακής ομάδας στο MotoGP έφτασε τις 99, μόλις μία πριν το ιστορικό ορόσημο των 100. Παράλληλα, καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ βαθμών από έναν αναβάτη σε μία σεζόν (Marc Márquez, 545 βαθμοί) και ο έκτος συνεχόμενος τίτλος κατασκευαστών για τη Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Το 2026 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Ducati γιορτάζει έναν αιώνα από την ίδρυσή της το 1926. Η επέτειος αποτυπώνεται και στη νέα αγωνιστική εμφάνιση της Desmosedici GP.

Ένα σκούρο κόκκινο (Rosso Centenario) διακοσμημένο με δύο λευκές γραμμές, που παραπέμπει στις ρίζες της Ducati, από την Ducati 60 του 1949, την πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, έως την Gran Sport "Marianna" του 1955, την πρώτη αγωνιστική Ducati που σχεδίασε ο Fabio Taglioni.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Τι καλύτερο για να τιμηθεί το Rosso Centenario από ένα δίδυμο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Εννέα παγκόσμιοι τίτλοι MotoGP συνολικά (επτά για τον Marc Márquez και δύο για τον Francesco Bagnaia).

Ο Márquez, πρωταγωνιστής μίας από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του αθλήματος, είναι έτοιμος να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο, ενώ ο Bagnaia, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP της Ducati από το Borgo Panigale, επιστρέφει με στόχο τη λύτρωση.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Στην εκδήλωση Campioni in Pista, που διοργανώθηκε από τη Ducati και τον Οργανισμό Τουρισμού της Madonna di Campiglio, παρόντες ήταν, εκτός από τους αναβάτες και τη διοίκηση της ομάδας, με τον Claudio Domenicali, CEO της Ducati, και τον Luigi Dall’Igna, Γενικό Διευθυντή της Ducati Corse.

Η έναρξη της σεζόν MotoGP πλησιάζει, με το πρώτο επίσημο τεστ να είναι προγραμματισμένο για τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου στη Sepang, στην Μαλαισία.

Πριν απολαύσουν τις χιονισμένες πίστες της περιοχής, οι Marquez και Bagnaia θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της Madonna di Campiglio, για να συναντήσουν τους φίλους της Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

O Claudio Domenicali CEO της Ducati, δήλωσε: "Δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε την Ducati Lenovo Team οπουδήποτε αλλού πέρα από τη Madonna di Campiglio, ειδικά σε μια τόσο σημαντική χρονιά για εμάς, τη χρονιά των 100 χρόνων της Ducati".

Τα αγωνιστικά μας αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι αναβατών και έξι τίτλοι κατασκευαστών. Με τον Marc και τον Pecco έχουμε δύο εξαιρετικούς Πρωταθλητές, με ισχυρό κίνητρο και ξεκάθαρους στόχους.

Μαζί με την Desmosedici GP, αντιμετωπίζουμε το 2026 με αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για νέες επιτυχίες."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Γενικός διευθυντής της Ducati Corse , Luigi Dall’Igna συμπλήρωσε: "Η φετινή σεζόν είναι μοναδική. Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ducati και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες αλλαγές κανονισμών το 2027.

Θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την επέτειο με τεχνολογία, ρεκόρ και επιτυχίες. Ο Marc και ο Pecco είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά και οι δύο Πρωταθλητές. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το 2026 με τη μέγιστη δυνατή δέσμευση."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Márquez (#93), είπε αξιολογώντας την περασμένη χρονιά: "Το 2025 ήταν καθοριστικό για τη ζωή και την καριέρα μου. Το 2026 είναι μια νέα πρόκληση.

Η Desmosedici GP είναι το πιο ανταγωνιστικό πακέτο και θέλω πρώτα απ’ όλα να ξαναβρώ πλήρως την αυτοπεποίθησή μου. Τα πρώτα τεστ ήταν θετικά, αλλά η Μαλαισία θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή."

Ο ομόσταυλος του, Francesco Bagnaia (#63), εδειξε ανυπόμονος, λέγοντας: "Αφήνω πίσω μου μια δύσκολη χρονιά που όμως με δίδαξε πολλά. Το 2026 είναι μια νέα ευκαιρία, σε μια ξεχωριστή χρονιά για τη Ducati.

Ανυπομονώ για τα πρώτα τεστ και να δουλέψω ξανά με όλη την ομάδα, με στόχο να είμαι πρωταγωνιστής και να το απολαύσω."