Luca Marini - Κοντά στο να υπογράψει με τη Repsol Honda

Μία περίεργη δημοσίευση του Valentino Rossi τάραξε τα μεταγραφικά νερά του MotoGP
MotoGP – Κοντά στο να υπογράψει με την Repsol Honda o Luca Marini
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/11/2023

Η θέση του Marc Márquez στην Repsol Honda φαίνεται πως είναι περιζήτητη αν κρίνουμε από τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς πως θα βρεθούν την επόμενη χρονιά στο ιαπωνικό στρατόπεδο, ενώ πλέον σε αυτό το μεταγραφικό σίριαλ προστέθηκε και το όνομα του Luca Marini, με τον Ιταλό σύμφωνα με δημοσιεύματα να είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει με τη νέα του ομάδα.

Η αποχώρηση του Marc Márquez από τη Repsol Honda για την ομάδα της Gresini Racing προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, καθώς η Honda θα έπρεπε να βρει μέσα σε λίγους μήνες τον αντικαταστάτη του Ισπανού πολυπρωταθλητή σε μία αγορά η οποία ήταν εξαρχής περιορισμένη καθώς τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών ήταν ήδη κλεισμένα. Τα ονόματα που ακούστηκαν αρκετά - Iker Lecuona, Maverick Viñales, Fabio Di Giannantonio και Pol Espargaro -ενώ πολλές φορές οι ίδιοι οι μάνατζερ των αναβατών προσπαθούσαν με δηλώσεις τους να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Marini

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε ένα νέο επεισόδιο στη σαπουνόπερα που λέγεται “Ποιος θα οδηγεί τη Honda του Marquez το 2024”, με τον Valentino Rossi ως... σεναριογράφο. Ο Ιταλός δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία από όταν ο ίδιος αγωνιζόταν με την Repsol Honda, χωρίς να τη συνοδεύεσει με κείμενο επεξήγησης. Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων καθώς πολλοί θεώρησαν την ανάρτηση σημάδι πως ο ετεροθαλής αδερφός του μετακομίζει στην ομάδα της Repsol Honda από το 2024. Σε αυτό το σενάριο συνηγορούν και τα δημοσιεύματα που ήρθαν από τη Μαλαισία από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στο GP της Μαλαισίας ο μάνατζερ του Marini συναντήθηκε με τον Alberto Puig, αγωνιστικό διευθυντή της Honda, για τη μετακόμιση του Ιταλού αναβάτη στο ιαπωνικό στρατόπεδο, με τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν. Λεπτομέρειες για το συμβόλαιο δεν υπάρχουν αν θα είναι μονοετές ή για περισσότερα χρόνια, όμως το πιθανότερο είναι πως ο Marini θα δει τις οικονομικές του απολαβές να αυξάνονται καθώς στην ομάδα VR 46 ο μισθός του κυμαίνεται στα 300.000 ευρώ.

MotoGP – Κοντά στο να υπογράψει με την Repsol Honda o Luca Marini

Τέλος, ο Uccio Salucci της VR46 είχε δηλώσει πως δεν θα μπει εμπόδιο στην καριέρα του Marini, ενώ αν ο Ιταλός όντως φύγει για την Repsol Honda o Ισπανός Fermín Aldeguer ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2 είναι πολύ πιθανόν να τον αντικαταστήσει στην ομάδα του Rossi. Για τα δημοσιεύματα αυτά όπως ήταν λογικό ρωτήθηκε και ο Marquez στη Μαλαισία, με τον Ισπανό να ξεκαθαρίζει: “Με τον Marini είχα πάντα μια εγκάρδια σχέση και τον σέβομαι πολύ. Ο ανταγωνισμός μου με τον Rossi δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό, αν ένας αναβάτης είναι γρήγορος του αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Ο αδερφός μου για παράδειγμα ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2 και απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο MotoGP, δεν έχει σημασία τι επώνυμο έχεις.”

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες