Marc Marquez - "Έχω συμβόλαιο με την Honda μέχρι και το 2024"

Κατηγορηματικός ο Ισπανός πριν το Βρετανικό GP, θέλοντας να διαλύσει τις φήμες για μεταγραφή του
Marc Marquez
Από το

motomag

4/8/2023

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marq Marquez, λίγο πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό του τριήμερο στο Silverstone, έκανε μια αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος καθώς και για το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μετά από 14 πτώσεις και ελάχιστα καλά αποτελέσματα στους οκτώ αγώνες της χρονιάς, ο Ισπανός αναβάτης της Honda είπε τα εξής: “Το καλοκαιρινό διάλειμμα βοήθησε ώστε να θεραπεύσω τους τραυματισμούς μου, μόνο ο δεξιός αστράγαλος μου προκαλεί κάποιους πόνους. Είχα επίσης χρόνο να σκεφτώ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προσέγγισή μας δεν ήταν η σωστή στο πρώτο μισό της σεζόν. Επειδή θέλαμε να κερδίσουμε αγώνες και να παλέψουμε για τον τίτλο, δεν είμασταν έτοιμοι γι' αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί -με την Honda- για να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον. Θα πρέπει να αντιμετωπίσω το δεύτερο μισό της σεζόν με διαφορετικό τρόπο και να προσπαθήσω να είμαι πιο ρεαλιστής όσον αφορά τις τρέχουσες επιδόσεις μας. Το θέμα είναι να δουλέψουμε μαζί και να βελτιώσουμε το πρότζεκτ. Με τον όρο πρότζεκτ εννοώ τον αναβάτη, τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Όλοι μαζί πρέπει να βελτιωθούν για να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον."

Marc Marquez

Στην RC213V του Marquez δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Silverstone αν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος η Honda δοκίμασε διάφορα πράγματα. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και σε αυτό: "Η Honda εργάζεται σκληρά, έκανε δοκιμές με τον Stefan Bradl στο Misano και τη Jerez. Δοκιμάσαμε μερικά πράγματα, αλλά προς το παρόν αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσω με τη βάση του Assen, γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Έχουμε μια μικρή αναβάθμιση να δοκιμάσουμε στα ηλεκτρονικά για να δούμε αν είναι λίγο καλύτερα. Πέρα από αυτό, υπάρχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που δεν έχει ομολογκαριστεί λόγω τεχνικών λόγων. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Είμαι εδώ για να συνεργαστώ μαζί τους και να προσπαθήσω να κάνω βελτιώσεις για το μέλλον. Την επόμενη χρονιά έχω συμβόλαιο με την Honda, στόχος είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν, και να δοκιμάσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα -του 2024- ειδικά στις δοκιμές στο Misano. Ο ανταγωνισμός στο MotoGP είναι μια συνεχής εξέλιξη. Αν θέλεις να δείξεις καλή απόδοση το 2024, πρέπει να ξεκινήσεις το 2023. Δουλεύουμε μαζί για να βελτιώσουμε το πρότζεκτ. Φυσικά, το 2024 πρέπει να βρούμε το καλύτερο για μένα και τη Honda για να παλέψουμε για τον τίτλο. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος."

Ο Marquez αναφέρθηκε και στο κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται: "Είπα στο Assen ότι βρίσκομαι στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Φυσικά, ο τραυματισμός από φυσικής άποψης ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση, τώρα είναι η ψυχολογικό το πρόβλημα. Στην επαγγελματική μου ζωή βρίσκομαι σε μια δύσκολη στιγμή, ωστόσο στην προσωπική μου ζωή βιώνω μια από τις καλύτερες στιγμές μου. Έχω πολύ καλούς ανθρώπους γύρω μου, μια καλή ατμόσφαιρα στην προπόνηση και στο σπίτι και είμαι ερωτευμένος. Όλα αυτά τα πράγματα βοηθούν, αυτό αντισταθμίζει λίγο το πρόβλημα που υπάρχει -στους αγώνες. Αντλώ κίνητρο από τους ανθρώπους που είναι κοντά μου και φυσικά από την ομάδα μου εντός πίστας."

Marc Marquez
Ετικέτες

Ducati: Έφεραν τον Casey Stoner για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα του Bagnaia - Και τον Pecco

Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα στο τεστ του Misano από τις οδηγίες του Αυστραλού - Τι είπε ο Bagnaia
Pecco
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/9/2025

O Pecco Bagnaia σημείωσε στο επίσημο τεστ του Misano τον 8ο καλύτερο χρόνο, μαζεύοντας αρκετά δεδομένα, καθώς “έγραψε” 71 γύρους συνολικά. Στο γκαράζ του εθεάθη και ο Casey Stoner που φαίνεται να του έδωσε σημαντική βοήθεια με τον Αυστραλό να προσπαθεί να τον βοηθήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Η σκιά του εαυτού του είναι φέτος ο Pecco Bagnaia που δεν έχει ανέβει στο βάθρο στους τελευταίους 5 αγώνες και πλέον κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση στην γενική κατάταξη από τον Bezzecchi. Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Misano ήταν καταστροφικό για τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς πήρε την 13η θέση στον αγώνα Sprint και είχε πτώση στον αγώνα της Κυριακής, μια πτώση που... χαροποίησε τους ιθύνοντες της Ducati αφού τα δεδομένα έδειξα ότι ο Ιταλός το πάλεψε πραγματικά για να πάει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Για το τεστ στο Misano ο Pecco δήλωσε: “Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί μπορέσαμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πακέτο της φετινής σεζόν. Πρέπει να πω ότι δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις γιατί, σε αντίθεση με το παρελθόν, πρέπει να ψάξεις αλλού για απόδοση. Με όλο τον χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας σήμερα, δοκιμάσαμε διαφορετικές λύσεις, αλλάξαμε το βάρος [ισορροπία] και πρέπει να πω ότι καταλήξαμε σε κάτι”, ενώ πρόσθεσε ότι τον καλύτερο χρόνο του τον έκανε έπειτα από 21 γύρους με τα ίδια ελαστικά. 

"Δεν ξέρω αν μπορούμε να μεταφέρουμε τα πάντα στην Ιαπωνία, γιατί πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι κινούμασταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα δούμε. Νομίζω ότι ορισμένες λύσεις θα λειτουργήσουν σίγουρα, ενώ άλλες θα πρέπει να εξεταστούν με περισσότερες λεπτομέρειες στην Ιαπωνία. Η κατεύθυνση που πήραμε σήμερα είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποδώσει καρπούς”, συμπλήρωσε ο Bagnaia, που ανέφερε επίσης ότι αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα τεστ που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν και μία από τις φορές (ίσως η πρώτη φέτος) που έδωσε θετικό feedback στους μηχανικούς.

Στο πλευρό του Bagnaia τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και ο Casey Stoner. Ο Αυστραλός που έδωσε στην Ducati τον πρώτο της τίτλο στο MotoGP 15 χρόνια πριν κάνει το ίδιο ο Bagnaia συμβουλεύει τον Bagnaia, ενώ βοηθά και με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αναλύοντας τα δεδομένα και δίνοντας κατευθύνσεις στους μηχανικούς του Borgo Panigale.

Για τον Stoner που έγινε θρύλος και για την ικανότητά του να ξεπερνά τα αντιληπτά όρια μιας μοτοσυκλέτας, ο Bagnaia δήλωσε ότι είναι πολύ τυχερός που οι δυο τους έχουν πολύ καλή σχέση. Δήλωσε επίσης ότι είναι εκπληκτικό πώς ο Stoner καταλαβαίνει την ισορροπία μιας μοτοσυκλέτας "κοιτάζοντας απ' έξω" (από τα δεδομένα), όπως και την ικανότητα στο να αναλύει τα δεδομένα. "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να τον έχω εδώ σήμερα”, δήλωσε ο Bagnaia και παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε πολύ.