Marc Marquez - "Έχω συμβόλαιο με την Honda μέχρι και το 2024"

Κατηγορηματικός ο Ισπανός πριν το Βρετανικό GP, θέλοντας να διαλύσει τις φήμες για μεταγραφή του
Marc Marquez
Από το

motomag

4/8/2023

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marq Marquez, λίγο πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό του τριήμερο στο Silverstone, έκανε μια αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος καθώς και για το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μετά από 14 πτώσεις και ελάχιστα καλά αποτελέσματα στους οκτώ αγώνες της χρονιάς, ο Ισπανός αναβάτης της Honda είπε τα εξής: “Το καλοκαιρινό διάλειμμα βοήθησε ώστε να θεραπεύσω τους τραυματισμούς μου, μόνο ο δεξιός αστράγαλος μου προκαλεί κάποιους πόνους. Είχα επίσης χρόνο να σκεφτώ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προσέγγισή μας δεν ήταν η σωστή στο πρώτο μισό της σεζόν. Επειδή θέλαμε να κερδίσουμε αγώνες και να παλέψουμε για τον τίτλο, δεν είμασταν έτοιμοι γι' αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί -με την Honda- για να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον. Θα πρέπει να αντιμετωπίσω το δεύτερο μισό της σεζόν με διαφορετικό τρόπο και να προσπαθήσω να είμαι πιο ρεαλιστής όσον αφορά τις τρέχουσες επιδόσεις μας. Το θέμα είναι να δουλέψουμε μαζί και να βελτιώσουμε το πρότζεκτ. Με τον όρο πρότζεκτ εννοώ τον αναβάτη, τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Όλοι μαζί πρέπει να βελτιωθούν για να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον."

Marc Marquez

Στην RC213V του Marquez δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Silverstone αν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος η Honda δοκίμασε διάφορα πράγματα. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και σε αυτό: "Η Honda εργάζεται σκληρά, έκανε δοκιμές με τον Stefan Bradl στο Misano και τη Jerez. Δοκιμάσαμε μερικά πράγματα, αλλά προς το παρόν αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσω με τη βάση του Assen, γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Έχουμε μια μικρή αναβάθμιση να δοκιμάσουμε στα ηλεκτρονικά για να δούμε αν είναι λίγο καλύτερα. Πέρα από αυτό, υπάρχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που δεν έχει ομολογκαριστεί λόγω τεχνικών λόγων. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Είμαι εδώ για να συνεργαστώ μαζί τους και να προσπαθήσω να κάνω βελτιώσεις για το μέλλον. Την επόμενη χρονιά έχω συμβόλαιο με την Honda, στόχος είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν, και να δοκιμάσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα -του 2024- ειδικά στις δοκιμές στο Misano. Ο ανταγωνισμός στο MotoGP είναι μια συνεχής εξέλιξη. Αν θέλεις να δείξεις καλή απόδοση το 2024, πρέπει να ξεκινήσεις το 2023. Δουλεύουμε μαζί για να βελτιώσουμε το πρότζεκτ. Φυσικά, το 2024 πρέπει να βρούμε το καλύτερο για μένα και τη Honda για να παλέψουμε για τον τίτλο. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος."

Ο Marquez αναφέρθηκε και στο κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται: "Είπα στο Assen ότι βρίσκομαι στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Φυσικά, ο τραυματισμός από φυσικής άποψης ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση, τώρα είναι η ψυχολογικό το πρόβλημα. Στην επαγγελματική μου ζωή βρίσκομαι σε μια δύσκολη στιγμή, ωστόσο στην προσωπική μου ζωή βιώνω μια από τις καλύτερες στιγμές μου. Έχω πολύ καλούς ανθρώπους γύρω μου, μια καλή ατμόσφαιρα στην προπόνηση και στο σπίτι και είμαι ερωτευμένος. Όλα αυτά τα πράγματα βοηθούν, αυτό αντισταθμίζει λίγο το πρόβλημα που υπάρχει -στους αγώνες. Αντλώ κίνητρο από τους ανθρώπους που είναι κοντά μου και φυσικά από την ομάδα μου εντός πίστας."

Marc Marquez
Ετικέτες

Ducati και MotoGP Authentics πουλούν θραύσματα πλαστικών των Desmosedici GP25

Η συνεργασία που ανακυκλώνει τα χρησιμοποιημένα πλαστικά των MotoGP σε… συλλεκτικά αντικείμενα
Fairing Memorabilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/5/2026

Η Ducati ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την πλατφόρμα MotoGP Authentics, δίνοντας πλέον στους συλλέκτες τη δυνατότητα να αγοράσουν κομμάτια από τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες MotoGP του 2025 της ομάδας Ducati Lenovo.

Πρόκειται ουσιαστικά για τμήματα από τα fairing των Desmosedici GP25 που χρησιμοποίησαν οι Marc Marquez και Francesco Bagnaia κατά τη διάρκεια αγωνιστικών Σαββατοκύριακων, με τα κομμάτια να φέρουν ακόμη γρατζουνιές, φθορές και σημάδια χρήσης από τους αγώνες.

Fairing memorabilia

Βέβαια, όταν λέμε “κομμάτια”, το εννοούμε κυριολεκτικά. Δεν μιλάμε για ολόκληρα ανταλλακτικά ή κάποιο τμήμα της μοτοσυκλέτας, αλλά για μικρά τμήματα κομμένου fairing, τοποθετημένα μέσα σε διάφανες προθήκες παρουσίασης, συνοδευόμενα από πιστοποίηση αυθεντικότητας.

Fairing memorabilia

Η συνεργασία πραγματοποιείται μέσω της Memento Exclusives, επίσημου συνεργάτη των MotoGP στον τομέα των αναμνηστικών και εντάσσεται στη γενικότερη εμπορική στρατηγική της Ducati γύρω από το αγωνιστικό της πρόγραμμα, εν μέσω εορτασμών για τα 100 χρόνια της εταιρείας το 2026. Ήδη η ιταλική εταιρεία έχει παρουσιάσει τις Desmosedici με ειδικό “Rosso Centenario” χρωματισμό εμπνευσμένο από την ιστορική Gran Sport Marianna της δεκαετίας του ’50.

Fairing memorabilia

Τα υπογεγραμμένα κράνη, οι φόρμες και οι “συλλεκτικοί” εξοπλισμοί δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο των MotoGP, του αθλητισμού και της διασκέδασης. Όμως πλέον η αγορά “συλλεκτικών και αναμνηστικών” φαίνεται να περνά σε διαφορετικό επίπεδο, όταν ακόμη και μικρά κομμάτια fairing εμπορευματοποιούνται και αποκτούν συλλεκτική αξία αρκεί να συνοδεύονται από το σωστό λογότυπο και μια ιστορία συμμετοχής σε Grand Prix.

Fairing memorabilia

Προφανώς θα υπάρξουν συλλέκτες και φανατικοί φίλοι της Ducati που θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα αυθεντικό κομμάτι από τις μοτοσυκλέτες των Márquez και Bagnaia, ειδικά τώρα που η Ducati διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της στα MotoGP.

Fairing memorabilia

Από την άλλη, δεν παύει να έχει μια κάποια ειρωνεία το γεγονός ότι τα αγωνιστικά fairing, σχεδιασμένα για αεροδυναμική απόδοση και μάχες με τα χρονόμετρα, σήμερα κόβονται σε μικρά κομμάτια, ανακυκλώνονται και πωλούνται ως premium διακοσμητικά γραφείου, προσφορά και ζήτηση υποθέτω…

Fairing memorabilia