Marc Marquez - "Έχω συμβόλαιο με την Honda μέχρι και το 2024"

Κατηγορηματικός ο Ισπανός πριν το Βρετανικό GP, θέλοντας να διαλύσει τις φήμες για μεταγραφή του
Marc Marquez
Από το

motomag

4/8/2023

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marq Marquez, λίγο πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό του τριήμερο στο Silverstone, έκανε μια αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος καθώς και για το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μετά από 14 πτώσεις και ελάχιστα καλά αποτελέσματα στους οκτώ αγώνες της χρονιάς, ο Ισπανός αναβάτης της Honda είπε τα εξής: “Το καλοκαιρινό διάλειμμα βοήθησε ώστε να θεραπεύσω τους τραυματισμούς μου, μόνο ο δεξιός αστράγαλος μου προκαλεί κάποιους πόνους. Είχα επίσης χρόνο να σκεφτώ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προσέγγισή μας δεν ήταν η σωστή στο πρώτο μισό της σεζόν. Επειδή θέλαμε να κερδίσουμε αγώνες και να παλέψουμε για τον τίτλο, δεν είμασταν έτοιμοι γι' αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί -με την Honda- για να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον. Θα πρέπει να αντιμετωπίσω το δεύτερο μισό της σεζόν με διαφορετικό τρόπο και να προσπαθήσω να είμαι πιο ρεαλιστής όσον αφορά τις τρέχουσες επιδόσεις μας. Το θέμα είναι να δουλέψουμε μαζί και να βελτιώσουμε το πρότζεκτ. Με τον όρο πρότζεκτ εννοώ τον αναβάτη, τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Όλοι μαζί πρέπει να βελτιωθούν για να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον."

Marc Marquez

Στην RC213V του Marquez δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Silverstone αν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος η Honda δοκίμασε διάφορα πράγματα. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και σε αυτό: "Η Honda εργάζεται σκληρά, έκανε δοκιμές με τον Stefan Bradl στο Misano και τη Jerez. Δοκιμάσαμε μερικά πράγματα, αλλά προς το παρόν αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσω με τη βάση του Assen, γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Έχουμε μια μικρή αναβάθμιση να δοκιμάσουμε στα ηλεκτρονικά για να δούμε αν είναι λίγο καλύτερα. Πέρα από αυτό, υπάρχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που δεν έχει ομολογκαριστεί λόγω τεχνικών λόγων. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Είμαι εδώ για να συνεργαστώ μαζί τους και να προσπαθήσω να κάνω βελτιώσεις για το μέλλον. Την επόμενη χρονιά έχω συμβόλαιο με την Honda, στόχος είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν, και να δοκιμάσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα -του 2024- ειδικά στις δοκιμές στο Misano. Ο ανταγωνισμός στο MotoGP είναι μια συνεχής εξέλιξη. Αν θέλεις να δείξεις καλή απόδοση το 2024, πρέπει να ξεκινήσεις το 2023. Δουλεύουμε μαζί για να βελτιώσουμε το πρότζεκτ. Φυσικά, το 2024 πρέπει να βρούμε το καλύτερο για μένα και τη Honda για να παλέψουμε για τον τίτλο. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος."

Ο Marquez αναφέρθηκε και στο κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται: "Είπα στο Assen ότι βρίσκομαι στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Φυσικά, ο τραυματισμός από φυσικής άποψης ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση, τώρα είναι η ψυχολογικό το πρόβλημα. Στην επαγγελματική μου ζωή βρίσκομαι σε μια δύσκολη στιγμή, ωστόσο στην προσωπική μου ζωή βιώνω μια από τις καλύτερες στιγμές μου. Έχω πολύ καλούς ανθρώπους γύρω μου, μια καλή ατμόσφαιρα στην προπόνηση και στο σπίτι και είμαι ερωτευμένος. Όλα αυτά τα πράγματα βοηθούν, αυτό αντισταθμίζει λίγο το πρόβλημα που υπάρχει -στους αγώνες. Αντλώ κίνητρο από τους ανθρώπους που είναι κοντά μου και φυσικά από την ομάδα μου εντός πίστας."

Marc Marquez
Ετικέτες

MotoGP: Σε ετοιμότητα ο Cal Crutchlow για το Grand Prix του Aragon

Eφεδρική λύση της LCR σε περίπτωση που ο Zarco δεν λάβει το πράσινο φως.
Crutchlow
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται για πρόωρη επιστροφή στη δράση, όμως η συμμετοχή του στο Aragon θα κριθεί από τον ιατρικό έλεγχο.

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι ο Cal Crutchlow θα βρίσκεται κανονικά στο Aragon το επόμενο Σαββατοκύριακο ως εφεδρικός αναβάτης, καθώς η συμμετοχή του Johann Zarco παραμένει αβέβαιη.

Ο Γάλλος έχει μείνει εκτός δράσης για 100 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου του στο Grand Prix της Καταλονίας και αρχικά στόχευε να επιστρέψει στα MotoGP στον αγώνα του Misano, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η βελτίωση της κατάστασής του τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε την επίσπευση της επιστροφής του, όμως ο Zarco θα πρέπει πρώτα να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο στο Aragon και στη συνέχεια να διαπιστώσει στην πράξη την κατάσταση του τραυματισμένου γονάτου του πάνω στη Honda RC213V.

Για τον λόγο αυτό, η LCR Honda διατηρεί τον Crutchlow ως εφεδρική επιλογή. Ο Βρετανός είχε επιστρέψει από την αποχώρησή του για να αντικαταστήσει τον Zarco στους έξι τελευταίους αγώνες και θα παραμείνει διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά.

Ο Crutchlow είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της LCR Honda στα MotoGP, έχοντας πετύχει τρεις νίκες στην πλήρη καριέρα του στο πρωτάθλημα. Στις φετινές εμφανίσεις του ως αντικαταστάτης του Zarco, καλύτερη επίδοσή του ήταν η 16η θέση.

Εφόσον ο Zarco επιστρέψει κανονικά, θα πρέπει επίσης να εκτίσει ποινή δύο Long Lap στον επόμενο αγώνα του, καθώς κρίθηκε υπεύθυνος για το συμβάν στην πρώτη στροφή της Καταλονίας, όπου παρασύρθηκαν και οι Pecco Bagnaia και Luca Marini.

Ο 36χρονος Zarco τραυματίστηκε όταν το πόδι του μπλέχτηκε στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του Bagnaia.