Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Marc Marquez για Αθλητής της Χρονιάς!

Απέναντι σε δυνατά ονόματα!

Αναμφίβολα η περσινή σεζόν ήταν μια απ’ τις καλύτερες για τον Marquez. Με 12 νίκες και 10 pole positions, όχι μόνο κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής αλλά να φέρει ταυτόχρονα τον τίτλο κατασκευαστών και ομάδας στη Honda και όλα αυτά ολομόναχος, αφού ο Lorenzo δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει.

Οι επιτυχίες του οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οδήγησαν σε άλλη μια υποψηφιότητα για τον τίτλο του Αθλητή της Χρονιάς από την Laureus Awards. Να θυμίσουμε πως ο Marquez είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην απονομή του βραβείου το 2015, μετά από μια ακόμη εξαιρετική σεζόν στα MotoGP, που είχε κλείσει με 13 νίκες και pole. Τότε, δεν είχε καταφέρει να πάρει το βραβείο, ενώ φέτος με μια λιγότερη νίκη και τρεις λιγότερες pole τα πράγματα δείχνουν πιο δύσκολα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 420 βαθμούς και σε όλους τους αγώνες, πέρα απ’ του Austin που έπεσε, τερμάτισε πρώτος ή δεύτερος, στοιχεία που αυξάνουν τις πιθανότητές του να στεφθεί Αθλητής της Χρονιάς. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς υποψήφιοι για το τίτλο είναι ο πολυπρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton και άλλα τεράστια ονόματα του αθλητισμού όπως ο Rafa Nadal, ο Leo Messi, ο Tiger Woods και ο Eliud Kipchoge.

Μέχρι στιγμής, κανένας αναβάτης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, όμως τόσο ο Rossi όσο και ο Marquez έχουν κερδίσει άλλα βραβεία της εκδήλωσης. To 2006, o Γιατρός πήρε το Sports Spirit, ενώ πέντε χρόνια αργότερα πήρε το Best Reappearance. Από την άλλη το 2015, όταν ο Marquez πήγε στα Laureus Award, τον θεσμό που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, δεν γύρισε πίσω με άδεια χέρια, καθώς πήρε το βραβείο Best Revelation of the Year. Τα αποτελέσματα των φετινών Laureus Awards θα ανακοινωθούν στις 17 Φεβρουαρίου, μέχρι τότε οι θαυμαστές του Ισπανού αναβάτη μπορούν να σταυρώσουν τα δάχτυλα και να του ευχηθούν καλή επιτυχία.

Tags: