Marc Marquez - Ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης στο MotoGP

Συμβόλαια, χορηγίες και συλλογή οχημάτων και ρολογιών
Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Το ισπανικό site Cuatro κάνει μια εκτίμηση για την περιουσία του Marc Marquez, δίνοντας στοιχεία για το ύψος του συμβολαίου του με τη Honda, αλλά και για τις συμφωνίες που έχει κάνει ο Ισπανός με τους χορηγούς του.

Σύμφωνα με το Cuatro, ο Marc Marquez είναι ο πιο καλά πληρωμένος αναβάτης στο MotoGP, και εκείνος που βγάζει τα περισσότερα έσοδα κάθε σεζόν. Οι 8 Παγκόσμιοι Τίτλοι του έχουν κάνει το HRC αλλά και επώνυμους χορηγούς να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά τον Ισπανό πιλότο, παρόλο που τα τελευταία χρόνια -λόγω κυρίως της δυστοκίας στην εξέλιξη του RC213V από τη Honda- δεν φέρνει τα αποτελέσματα που περιμένουν οι φαν του.

Το συμβόλαιο του Marc με τη Honda του αποφέρει 12,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, ένα συμβόλαιο που έχει διάρκεια μέχρι το 2024. Σε αυτό προστίθενται οι χορηγίες και τα διαφημιστικά συμβόλαια με εταιρείες όπως η Red Bull, η Estrella Galicia, η Alian και η Tissot, που αποφέρουν συνολικά στον Ισπανό περισσότερα από 40 εκατομμύρια μέχρι το 2024. Αν τώρα ο Marquez καταφέρει να κερδίσει το Πρωτάθλημα (δύσκολο για το 2023), θα λάβει bonus 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για κάθε αγώνα κερδίζει 570.450 ευρώ. Κάπως έτσι, το Cuatro υπολογίζει πως τα περιουσιακά στοιχεία του Marc Marquez φτάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα από τους αγώνες έχουν επιτρέψει στον MM93 να αγοράσει πριν μερικά χρόνια μια βίλα 10 εκατομμυρίων ευρώ και 1.300 τετραγωνικών μέτρων στη Μαδρίτη, αλλά και να χτίσει ένα ακόμη σπίτι στην Cervera απ’ όπου κατάγεται.

Επιπρόσθετα στη συλλογή του διαθέτει πληθώρα πολυτελών αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία προέρχονται από τους τίτλους και τις Pole positions που έχει κερδίσει: M6 ​​Coupe (2013), M4 Coupe (2014), M6 ​​Convertible (2015), 2016 M2 Coupe, M4 CS from 2017, M3 CS (2018) και X4 M (2019). Ο Marquez έχει ακόμα μερικά Honda Civic στο γκαράζ του, μια συλλογή μοτοσυκλετών trial και enduro και μια συλλογή ποδηλάτων της Specialized που αποτελείται από κούρσες και ποδήλατα mountain αλλά και downhill.

Τέλος, ο Marquez έχει και μια συλλογή 61 ρολογιών Tissot.

Καθόλου άσχημα για τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αν και πάλι όχι στο ίδιο επίπεδο με την F1, με τα περιουσιακά στοιχεία του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Lewis Hamilton να ανέρχονται στα 265 εκατομμύρια ευρώ.

Ετικέτες

Jorge Martin: Δεν σταματά την προπόνηση – Έκανε 876 χλμ. ποδήλατο σε επτά ημέρες

Ο Ισπανός συνεχίζει τις προπονήσεις πριν την επανέναρξη της σεζόν
Jorge Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP, Jorge Martin, μπορεί επίσημα να βρίσκεται στις καλοκαιρινές διακοπές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει σταματήσει να προπονείται.

Ο Martin τρέφει μεγάλη αγάπη για την ποδηλασία, ενώ ποιος θα ξεχάσει την ιστορία με το κλεμμένο ποδήλατό του αξίας 20.000 ευρώ που συνέβη μάλιστα στο paddock στο Grand Prix της Βαλένθια, στα τέλη του 2025.

Ο Ισπανός αναβάτης συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στον ποδηλατικό αγώνα «Trans-Pyrenees», διανύοντας συνολικά 876 χιλιόμετρα, κυρίως μέσω των δρόμων στην ισπανική πλευρά της οροσειράς, με τον Martin να ολοκληρώνει την διαδρομή σε 31 ώρες.

Jorge Martin

Το Trans-Pyrenees είναι μια διοργάνωση που οργανώνεται από τον σύλλογο TransIberica Ultracycling και δεν έχει χαρακτήρα αγώνα, αφού δεν υπάρχει βραβείο για τον αναβάτη που θα τερματίσει πρώτος, καθώς ο στόχος είναι απλώς η ολοκλήρωση των διαδρομών.

Για τον Martinator, αυτό σήμανε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος του MotoGP, μόλις δέκα ημέρες πριν επιστρέψει στην πίστα του Silverstone  με την Aprilia Racing ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

Ετικέτες