Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Marc Marquez: Προχωρά η ανάρρωση και επέστρεψε το μισθό του!

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν και μια κίνηση καλής θέλησης

Από το νοσοκομείο Ruber Internacional, εκεί όπου γίνεται η επίβλεψη της ανάρρωσης του Marc Marquez 10 εβδομάδες μετά το τελευταίο χειρουργείο για την μόλυνση στην ψευδοάρθρωση, εκδόθηκε ένα νέο ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την πορεία της αποκατάστασής του.

Πιο συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα με επικεφαλής τους Δρ. Samuel Antuña και Ignacio Roger de Oña και μέλη τους γιατρούς Juan De Miguel, Aitor Ibarzabal και Andrea García Villanueva, αξιολόγησαν την πορεία συγκόλλησης του οστού και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Από τώρα και στο εξής, και για τις επόμενες έξι εβδομάδες, ο Marquez θα ανακτά προοδευτικά την λειτουργική αποκατάσταση του χειρουργημένου του χεριού.

Αυτός ο τραυματισμός, ως γνωστόν, έχει κρατήσει τον Marquez εκτός αγώνων όλη την προηγούμενη σεζόν, ενώ ήδη υπάρχουν φήμες για το ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην σεζόν του 2021. Αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί μια τεράστια ζημιά στην Honda, τόσο από οικονομική άποψη όσο και από θέμα prestige, καθώς το 2020 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές του εργοστασίου σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα.

Έχοντας επίγνωση των δεδομένων, ο Marquez προχώρησε σε μια ιδιαίτερη κίνηση επιστρέφοντας όλο τον μισθό του 2020 στην Honda. Η ισπανική AS.com που δημοσίευσε την είδηση, έγραψε επίσης ότι η Honda αρνήθηκε την προσφορά του Ισπανού παγκόσμιου πρωταθλητή. Να θυμίσουμε ότι ο Marquez είχε υπογράψει στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024.

Το τελευταίο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες πληροφορίες σχετικά με κάποια προβλήματα που είχαν προκύψει στην σχέση μεταξύ Marquez και Honda, και η συγκεκριμένη κίνηση του Marquez έγινε ως μια ένδειξη καλής θέλησης, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις. Είναι, φυσικά, απόλυτα κατανοητοί οι λόγοι που αρνήθηκαν οι Ιάπωνες αυτή την χειρονομία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν εκτιμήθηκε η στάση του Ισπανού απέναντι στην εταιρεία.