Marc Marquez “Προτιμώ να ζητήσω συγγνώμη παρά την άδεια για προσπέραση, ακόμα κι αν πρόκειται για τον αδελφό μου”

Κανένας από τα αδέλφια Marquez δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε μία οικογενειακή εντός πίστας μονομαχία
motomag Marc Marquez “Προτιμώ να ζητήσω συγγνώμη παρά να ζητήσω άδεια για προσπέραση, ακόμα κι αν πρόκειται για τον αδελφό μου”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/3/2024

Τα αδέρφια Marc και Alex Marquez βρέθηκαν σε ισπανική εκπομπή προκειμένου να μιλήσουν για τη νέα αγωνιστική σεζόν του MotoGP η οποία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στο Qatar.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή ο Marc Marquez εκτός των άλλων ρωτήθηκε πως θα συμπεριφερθεί αν βρεθεί στη δεύτερη θέση σε έναν αγώνα, πίσω από τον μικρότερο αδελφό του. Θα προσπαθούσε να προσπεράσει ακόμη και αν διακινδύνευε να πέσουν και οι δύο, απάντησε γελώντας ο Marc.

Marc Marquez “Προτιμώ να ζητήσω συγγνώμη παρά να ζητήσω άδεια για προσπέραση, ακόμα κι αν πρόκειται για τον αδελφό μου”

"Πήρα το ρίσκο να τερματίσω έβδομος πέρυσι, είναι ενστικτώδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προτιμώ να πρέπει να ζητήσω συγγνώμη παρά να ζητήσω άδεια για να προσπεράσω, ακόμα κι αν πρόκειται για τον αδελφό μου".

Ο Alex λίγο αργότερα αναφέρθηκε και στην συμβίωση των δύο Marquez εντός του box, με τον Alex να λέει γελώντας πως αυτός κάνει κουμάντο.

Ο Marc πρόσθεσε: "Στο πρώτο τεστ είχαμε την πρώτη συζήτηση, επειδή, όταν μπαίνεις στο box, ο ένας αναβάτης είναι στη δεξιά πλευρά και ο άλλος στην αριστερή. Εγώ σε όλη μου την καριέρα βρισκόμουν στη δεξιά πλευρά του box, οπότε διαπραγματευόμενος με τον team manager του είπα ότι θα ήθελα να έχω τη δεξιά πλευρά. Αλλά μου είπε ότι ο αδελφός μου δεν ήθελε να αλλάξει πλευρά και ως εκ τούτου εγώ θα έχω την αριστερή πλευρά του box”.

Τα αδέρφια Marquez ρωτήθηκαν και για το πως τα πάνε τώρα που είναι ξανά teammate με τον Marc να απαντά. "Πάντα προσπαθείς να βοηθήσεις τον teammate σου, ακόμη και αν υπάρχει αντιπαλότητα γιατί στην τελική ο πρώτος αντίπαλος ενός αναβάτη είναι ο teammate του. Και οι δύο θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην πίστα, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι διαφορετικό, επειδή είμαστε αδέρφια". Μπορεί τα αδέρφια Marquez να είναι στην ίδια ομάδα ωστόσο εντός πίστας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Τα αδέρφια Marquez ρωτήθηκαν και για το πως τα πάνε τώρα που είναι ξανά teammate με τον Marc να απαντά.

"Πάντα προσπαθείς να βοηθήσεις τον teammate σου, ακόμη και αν υπάρχει αντιπαλότητα γιατί στην τελική ο πρώτος αντίπαλος ενός αναβάτη είναι ο teammate του. Και οι δύο θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην πίστα, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι διαφορετικό, επειδή είμαστε αδέρφια".

Μπορεί τα αδέρφια Marquez να είναι στην ίδια ομάδα ωστόσο εντός πίστας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Aspar Circuit - Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και ώρες λειτουργίας
motomagAspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, οι εργασίες αναβάθμισης στην ιδιωτική πίστα Aspar ολοκληρώθηκαν, με το “Aspar Universe”, όπως αποκαλείται το τεράστιο σύμπλεγμα, να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή, έχοντας ως στόχο να γίνει μήτρα νέων πρωταθλητών αλλά και ένας χώρος που θα μπορούν όλοι να διασκεδάσουν με ασφάλεια.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το μεγαλεπήβολο όραμα του θρυλικού τέως αναβάτη των GP και νυν ιδιοκτήτη ομάδας σε Moto2 και Moto3, Jorge Martinez “Aspar”. Με έδρα την Guadassuar της Valencia, το τεράστιο σύμπλεγμα της πίστας Aspar απλώνεται σε συνολική έκταση 370.000 τ.μ. και διαχωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Η κύρια ασφάλτινη πίστα έχει συνολικό μήκος 2,2 χιλιομέτρων, ενώ η χωμάτινη φτάνει τα 1,1 χιλιόμετρα. Όπως είναι φυσικό τα καρτ δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, έχοντας μία δική τους πίστα 850 μέτρων.

Στον αχανή χώρο βρίσκουμε επίσης την ακαδημία Aspar KSB Sport, η οποία μαζί με τις δύο εκπαιδευτικές της πίστες καταλαμβάνει συνολικά 18.000 τ.μ. Ακόμη, υπάρχει το Μουσείο Aspar, τα paddock που απλώνονται σε έναν χώρο 10.000 τ.μ., χώρος στάθμευσης, αίθουσα ενημέρωσης, εστιατόριο, χώρος εκδηλώσεων και αναρρωτήριο. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο μηχανοκίνητο θεματικό πάρκο.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Οι εγκαταστάσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στην Aspar Circuit να εξελιχθεί σε ένα μοναδικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε στις 15 Μαΐου 2024, ημερομηνία-σταθμός, όπου η πίστα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν καρτ (παιδικά, ενηλίκων και διθέσια), με τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στην πίστα και να αγωνίζονται. Εννοείται ότι υπάρχει πρόβλεψη και για όσους έχουν δικό τους καρτ, οι οποίοι θα μπορούν βάσει προγραμματισμού να οδηγήσουν στην πίστα. Για τους μοτοσυκλετιστές τώρα, η Aspar Circuit δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να τρέξουν με την δική τους μοτοσυκλέτα στην μεγάλη πίστα.

Οι διαδρομές μπορούν να δεχτούν αλλαγές, με στόχο προπονήσεις και ιδιωτικές δοκιμές, ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ομάδες και αναβάτες, καθώς με αυτόν τον τρόπο έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα όριά τους σε διαφορετικές περιπτώσεις, που απεικονίζουν διαφορετικές πίστες. Η αχανής έκταση παρέχει ακόμη υπηρεσίες για την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συνέδριων και ό,τι άλλο επιθυμεί κάποια εταιρεία.

Η πίστα θα είναι ανοιχτή τέσσερις ημέρες της  εβδομάδας, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Για την κύρια ασφάλτινη πίστα των 2,2 χιλιομέτρων, οι ώρες λειτουργίας έχουν οριστεί από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ για αυτή των καρτ το ωράριο διευρύνεται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα. Το εστιατόριο, το οποίο αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος Aspar θα ανοίγει τις πύλες του την ίδια ώρα με τις πίστες και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις 7:00 μ.μ.

Aspar Circuit – Η πίστα του Jorge Martinez “Aspar” άνοιξε τις πύλες της

Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς η πίστα του Jorge Martinez θέλει να αποτελέσει ταυτόχρονα και φυτώριο νέων αναβατών, περικλείοντας στους κόλπους της, τη σχολή Aspar KSB Sport, με τα γραφεία της να βρίσκονται εντός του χώρου. Στόχος της ακαδημίας είναι η εύρεση, ανάπτυξη και εξέλιξη νέων ταλέντων, τόσο για μέσα στις πίστες, όσο και έξω από αυτές, στα box. Επιπροσθέτως, θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης οδήγησης μοτοσυκλέτας για όλα τα επίπεδα και ηλικίες. Από την άλλη, οι μηχανολόγοι του Τεχνικού τμήματος της Aspar KSB θα μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις γνώσεις τους, εντός επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, η τεράστια έκταση της πίστας προβλέπεται να αποτελέσει ταυτόχρονα και τα κεντρικά της αγωνιστικής ομάδας Aspar, από το Ισπανικό Πρωτάθλημα μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Έτσι, γίνεται πιο εύκολο για τις εταιρείες και τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την ισπανική ομάδα.

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί το απαύγασμα μίας γενικότερης φιλοσοφίας γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που διατρέχει ολόκληρη την Ισπανία. Για να φτάσει όμως εκεί, δημιουργώντας τεράστιας έκταση συμπλέγματα, που μεταξύ άλλων αποτελούν και φυτώρια νέων πρωταθλητών, πέρασε από πολλά στάδια. Όπως έχουμε ξαναπεί, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή κι εμείς να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πιο χαμηλά, φτιάχνοντας πίστες για τον κόσμο και τα εθνικά πρωταθλήματα. Αντί λοιπόν να συζητάμε για πίστες MotoGP και F1 που απαιτούν τεράστια οικονομικά ποσά για να στηθούν και να καλύψουν τις προδιαγραφές, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε την κουβέντα από πιο γερές βάσεις, φτιάχνοντας πίστες που θα έχουν έσοδα από τους αναβάτες, αλλά και από εταιρείες. Η Ελλάδα έχει πολλούς χώρους, όπου μπορούμε να φτιάξουμε πίστες και χάρη στο ορεινό της ανάγλυφο να είναι και αρκούντως τεχνικές. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από χαμηλά, χτίζοντας το επίπεδο και την φιλοσοφία γύρω από τους αγώνες, για να φτάσουμε κάποια στιγμή να συζητάμε για Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ετικέτες