Marc Marquez - Σενάριο τον θέλει να παραμένει στη Honda, με Eυρωπαίους μηχανικούς

Μοχλός πίεσης του Ισπανού στο HRC η φήμη για μεταγραφή στη Gresini
Σενάρια για παραμονή του Marc Marquez στη Honda
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/9/2023

Κι ενώ οι τελευταίες πληροφορίες εκ των έσω έδειχναν τον Marc Marquez να κατευθύνεται στη Gresini το 2024, νέο σενάριο κάνει λόγο για παραμονή του Ισπανού στη Honda, με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να χρησιμοποιεί τις φήμες περί μεταγραφής για να πιέσει το HRC να χρησιμοποιήσει Eυρωπαίους μηχανικούς στην εξέλιξη της RC213V.

Θα πάρει μεταγραφή στην Gresini Ducati ο Marc Marquez, σπάζοντας το συμβόλαιο του με τη Honda για να βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον αδελφό του; Ή μήπως οι φήμες για Gresini, για KTM και για Aprilia αποτελούν όχημα για τους σκοπούς του αναβάτη του HRC, ώστε να πιέσει τη Honda για να ενδώσει στις απαιτήσεις του για χρήση κορυφαίων Eυρωπαίων μηχανικών στην εξέλιξη της RC213V; Το πιο πρόσφατο σενάριο υποστηρίζει την τελευταία εκδοχή,

Το ισπανικό El Periodiko αναφέρει πως “ο Marquez έχει ήδη αποφασίσει να παραμείνει στη Honda μέχρι το τέλος του συμβολαίου του και να δουλέψει σκληρά στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2024, της οποίας το πρώτο πρωτότυπο θα δοκιμάσει αμέσως μετά τον αγώνα, στην ίδια πίστα του Misano”.

“Ο Marquez άφησε επίτηδες τη φήμη για τη Gresini να γιγαντωθεί, ώστε να πιέσει τη Honda να επιλέξει τους κορυφαίους μηχανικούς της και να ξεκινήσει να εξελίσσει την RV213V με ευρωπαϊκή νοοτροπία.”

Συναντήσεις με τα “μεγάλα κεφάλια” της Honda, Koji Watanabe και Shiniji Aoyama στους τελευταίους γύρους του MotoGP, έπεισαν τον Marquez πως οι Ιάπωνες θα αλλάξουν τις μεθόδους τους, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσληψη Ευρωπαίων τεχνικών για την αναζωογόνηση της ομάδας.

Ο Alberto Puig, διευθυντής της oμάδας της Honda γνώριζε πως ο μόνος τρόπος να κρατήσει η Honda τον Marquez ήταν να προσλάβει τα μεγαλύτερα μυαλά στον σχεδιασμό πλαισίων, την αεροδυναμική, τα ηλεκτρονικά και την τηλεμετρία.

Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, “ο Puig είχε ήδη προσπαθήσει να προσλάβει κάποιους από τους καλύτερους τεχνικούς του MotoGP, αλλά δεν το έκανε λόγω της “αλαζονείας των αφεντικών της Honda και του γεγονότος πως οι Ιάπωνες ακόμα πιστεύουν πως κανείς δεν μπορεί να τους διδάξει πώς να κατασκευάζουν αγωνιστικές μοτοσυκλέτες”.

Η παρουσία του μεγάλου αφεντικού Hikaru Tsukamoto στο βρετανικό GP είχε σκοπό να πείσει τον Puig πως η Honda θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης της, και θα του επιτρέψει να φέρει Ευρωπαίους τεχνικούς στην ομάδα, ώστε να παραμείνει ο Marquez στην ιαπωνική εταιρεία.

“Στο MotoGP μπορεί να μην υπάρχουν... πολλοί Gigi Dall’Igna, αλλά υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί μηχανικοί, τεχνικοί και σχεδιαστές σχεδόν σε όλες τις ομάδας.”

Ο Marquez έχει ένα ακόμη χρόνο στο συμβόλαιο του με τη Honda, στοιχείο το οποίο δεν παρέλειπε να αναφέρει σε όλες τις δηλώσεις του στον τύπο στο Misano, παρόλο που απέφευγε να απαντήσει ερωτήσεις για την Gresini Ducati.

Τη στιγμή που γραφόταν τα παραπάνω, ο Marc Marquez ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τις δοκιμές της νέας RCV213 του 2024 στο Misano, με τα αποτελέσματα του τεστ να παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του αναβάτη του HRC για την παραμονή του στην ομάδα.

Ετικέτες

MotoGP 2024 - Ερωτηματικό για το GP Ινδίας, στο τραπέζι η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν!

Αν δεν πληρωθούν οι οφειλές, οι Ινδοί μπορεί να μείνουν χωρίς αγώνα
motomag MotoGP – Ερωτηματικό για το GP Ινδίας ενώ στο τραπέζι έπεσε η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το να πραγματοποιήσεις έναν αγώνα MotoGP δεν είναι καθόλου εύκολο, και αυτό το βιώνουν από πρώτο χέρι την τρέχουσα στιγμή οι Ινδοί διοργανωτές. Την περσινή χρονιά ο αγώνας διεξήχθη μετ’ εμποδίων λόγω των προβλημάτων με τις βίζες ομάδων και αναβατών ενώ φέτος όπως φαίνεται οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη διοργανώτρια εταιρεία Fairstreet Sports προς τους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna, θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα!

Σύμφωνα με το Autosport.com, η απόφαση ακύρωσης έχει ληφθεί ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση δεν θα έρθει πριν από τις 20 Μαΐου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμών. Επιπρόσθετα η Dorna σκέφτεται σε περίπτωση ακύρωσης του Ινδικού GP να τοποθετήσει στην θέση του όσον αφορά την ημερομηνία το GP του Καζακστάν το οποίο όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

Αν όντως δούμε να συμβαίνει αυτό, το Grand Prix του Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 22 Σεπτεμβρίου, με το φετινό αγωνιστικό καλεντάρι του MotoGP να περιλαμβάνει 20 αγώνες αντί για 22 που ήταν αρχικά στο πρόγραμμα -η Αργεντινή ήταν αυτή που βγήκε εκτός πρώτη λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην χώρα.

Ετικέτες