Marc Marquez - Στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του

Με τις φήμες αποχώρησής του από τη Honda να φουντώνουν μετά και τις δηλώσεις του Alberto Puig
MM93
Από το

motomag

26/6/2023

Ο Marc Marquez δεν βρέθηκε στην γραμμή εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής, για δεύτερο συνεχόμενο γύρο μετά το Sachsenring, δηλώνοντας στην συνέχεια ο ίδιος ότι βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του, με τον Alberto Puig, διευθυντή της Repsol Honda, να δίνει συνέντευξη λίγο μετά την απόφαση του Marc να απέχει από τον αγώνα της Κυριακής στο Assen.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μία άσχημη πτώση από highsiding στον warm-up γύρο στο Sachsenring, όπου εκτός από το σπασμένο δάχτυλο, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, είχε χτυπήσει και στα πλευρά του, με το χτύπημα να αποδεικνύεται πιο σοβαρό από την αρχική γνωμάτευση. Ο Marc Marquez είχε αποφασίσει να μην τρέξει στον αγώνα της Κυριακής στην Γερμανία, μετά από πέντε πτώσεις που είχε σημειώσει στην αγαπημένη του πίστα, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί τον είχαν κρίνει ικανό να αγωνιστεί.

Στα Q1 ωστόσο, στον γύρο της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής του Marquez να ακολουθεί ταχύτερο αναβάτη για να καταφέρει να πλασαριστεί σε μία καλύτερη θέση, ο Ισπανός συγκρούστηκε με τον Enea Bastianini. Το συμβάν αυτό επιδείνωσε την κατάσταση των ήδη ταλαιπωρημένων πλευρών του, ενώ μετά και την 17η θέση στον αγώνα Sprint στην ολλανδική πίστα, πίσω ακόμα και από τον δοκιμαστή της Aprilia, Lorenzo Savadori, ο Marquez αποφάσισε να μην πάρει επιπλέον ρίσκα, έχοντας πολλούς πόνους και βλέποντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί στο γκρουπ των γρήγορων.

 

ΜΜ93

Ο Ισπανός δήλωσε ότι την Τρίτη, υποβλήθηκε σε λεπτομερή έλεγχο στην Μαδρίτη, με όλα να βαίνουν καλώς. Όπως είπε, “μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις με ένα πλευρό αν πρόκειται για μία μικρή ρωγμή ή για σπάσιμο. Έκανα όλες τις εξετάσεις και μου είπαν ότι είναι ένα απλό σκίσιμο.”

Συνεχίζοντας ο Marc, “Ήδη από την Πέμπτη ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις στο πλευρό μου. Το βράδυ της Παρασκευής ο πόνος χειροτέρεψε, και το Σάββατο μετά το Sprint έγινε ακόμα χειρότερος”. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος το βράδυ του Σαββάτου δεν κοιμήθηκε, κάτι που τον οδήγησε στο ιατρικό κέντρο για να εξεταστεί ξανά, όπου του επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για κάταγμα.

Μετά την απόφαση του Marquez να μην συμμετάσχει στον αγώνα της Κυριακής, ο διευθυντής της Repsol Honda, Alberto Puig δήλωσε: “Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στην ζωή του και η Honda είναι μία εταιρεία που θέλει ανθρώπους που χαίρονται να δουλεύουν μαζί της. Έχουμε συμβόλαιο με τον Marc, όμως η Honda τον σέβεται πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει, όμως δεν έχω μαγικό ραβδί”.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του Puig φούντωσαν τις φήμες που θέλουν τον Marquez να αποχωρεί από την Honda μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν, ενώ στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ισπανός πολυπρωταθλητής, του έγινε σχετική ερώτηση

MM93

Ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως, και δήλωσε τα εξής “Είμαι σε ένα δύσκολο σημείο αυτή την στιγμή. Δεν μπορείς να αποφασίσεις για το μέλλον σου όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ξαναφτιάξω την σωματική και ψυχολογική μου κατάσταση τον επόμενο ενάμισι μήνα. Βρίσκομαι στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Ταυτόχρονα όμως, είμαι πολύ τυχερός που βιώνω μία από τις καλύτερες στιγμές μου στην προσωπική μου ζωή. Έχω μία πολύ καλή και σταθερή ομάδα γύρω μου. Με βοηθάει πολύ να συνεχίσω να πιέζω και να πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Απολαμβάνω την υποστήριξη των ανθρώπων που έχω γύρω μου. Θα βασιστώ σε αυτό κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιρινού διαλείμματος για να προσπαθήσω να ξεκινήσω και πάλι στο Silverstone με το ίδιο επίπεδο δέσμευσης όπως στο Portimao. Η προσέγγιση είναι διαφορετική, αλλά η δέσμευση είναι η ίδια”.

Ετικέτες

Moto3: Το πρώτο video του Noah Dettwiler μετά το ατύχημα

Marc Marquez, Fabio Quartararo, Aleix Espargarο δήλωσαν την συμπαράστασή τους
Noah
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο 20χρονος Ελβετός, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τη σύγκρουση του με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jose Antonio Rueda, δημοσίευσε το πρώτο του video μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα.

Ο Noah Dettwiler δήλωσε:

“Γεια σε όλους. Ελπίζω να είστε όλοι καλά,

Ήθελα να κάνω ένα σύντομο βίντεο για να δείξω σε όλους ότι είμαι καλά, ότι βελτιώνομαι. Έχει περάσει καιρός στο νοσοκομείο και στο κέντρο αποκατάστασης φυσικά έχω ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μου για την πλήρη ανάρρωσή μου. Όλα πάνε καλά, πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, και είμαι σε καλά χέρια. Ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στην κοπέλα μου και την αδερφή μου που ήταν μαζί μου πολύ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και την υποστήριξη που έλαβα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλο αυτό με έκανε πιο δυνατό και με βοήθησε να περάσω αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τώρα, εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και ένα Ευτυχισμένο Νέο Έτος σύντομα. Θα σας πω τα μελλοντικά μου σχέδια το συντομότερο δυνατό.”

 

 

Την συμπαράσταση στον νεαρό αναβάτη εξέφρασαν στα σχόλια του video μεταξύ άλλων και οι Marc Marquez, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro.