Marco Bezzecchi is back! - Σκληρό καρύδι o Ιταλός, πήρε το πράσινο φως για να αγωνιστεί στην Ινδονησία

Πέμπτος χρόνος αλλά και πτώση στα FP1, με νέα ιατρική εξέταση να τον κρίνει και πάλι fit για συμμετοχή
Bezzecchi is back
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/10/2023

Μπορεί την Πέμπτη ο Bezzecchi να χάθηκε από τα ραντάρ, όμως το πρωί της Παρασκευής μάθαμε πως οι γιατροί του έδωσαν το πράσινο φως για συμμετοχή στο GP της Ινδονησίας, με τον Ιταλό αναβάτη της VR46 Racing Team να συμμετέχει κανονικά στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Εκεί, ο Bez έδειξε ικανός για καλούς χρόνους, τερματίζοντας 5ος γενικής, όμως παράλληλα είχε και πτώση, όπου κατέληξε στα χαλίκια, και χρειάστηκε να εξεταστεί ξανά από τους γιατρούς για να δουν αν η κλείδα του είχε πάθει εκ νέου ζημιά.

Ευτυχώς οι γιατροί διαπίστωσαν πως η εγχειρισμένη κλείδα δεν είχε επιβαρυνθεί και έδωσαν εκ νέου το πράσινο φως στον 3ο αναβάτη της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος να συμμετέχει και στη συνέχεια του GP.

Θυμίζουμε πως ο Bez βρίσκεται 54 βαθμούς πίσω από τον 1ο γενικής Francesco Bagnaia, με τον 2ο Jorge Martin να συνεχίζει ακάθεκτος την θεαματική ανοδική του πορεία και στην Ινδονησία, όπου πριν λίγο σημείωσε τον πρώτο χρόνο στα FP1.

Σκληρό καρύδι λοιπόν ο Bezzecchi, με την άμεση επανεμφάνιση του μετά το χειρουργείο που έκανε πριν 4 μόλις ημέρες να θυμίζει την αντίστοιχη επανεμφάνιση του Jorge Lorenzo το 2013, όταν ο Ισπανός είχε πάρει την 5η θέση στο Assen, έχοντας σπάσει την κλείδα του μόλις 2 μέρες πριν!

Ετικέτες

MotoGP-Pedro Acosta: Χειρουργείο στο δεξί χέρι έκανε ο Ισπανός

Στον πήχη για να λύσει το πρόβλημα του “arm pump” που τον ταλαιπωρούσε
Pedro Acosta χειρουργείο
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/5/2025

Ο Pedro Acosta χειρουργήθηκε για τη θεραπεία του “χρόνιου συνδρόμου διαμερίσματος” στο δεξί του αντιβράχιο έπειτα από τις δοκιμές του MotoGP στη Jerez, και αναμένεται να επιστρέψει για το γαλλικό GP, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα του αναβάτη Red Bull KTM.

Ο 20χρονος εργοστασιακός αναβάτης της KTM, ο οποίος σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές της περασμένης δευτέρας στη Jerez, παρά μια μικρή πτώση το πρωί, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση το βράδυ της Τρίτης (6 Μαΐου).

“Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε απόψε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του αντιβράχιο για τη θεραπεία του χρόνιου συνδρόμου διαμερίσματος” (πιο γνωστού ως “arm pump”), ανακοίνωσε η KTM. O εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για 24 ώρες και αναμένεται να επιστρέψει για το Γαλλικό Grand Prix, εφόσον δοθεί και η έγκριση από το ιατρικό team -λογικά δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Ο Acosta, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δέκατη θέση της βαθμολογίας του MotoGP, έχει αντιμετωπίσει μια δύσκολη αρχή στη σεζόν του 2025, όπως και οι περισσότεροι αναβάτες της KTM, εξαιτίας προβλημάτων κραδασμών και συνολικού χειρισμού των μοτοσυκλετών τους. Ζητήματα που τον οδήγησαν να επιστρέψει στη περσινή μοτοσυκλέτα του 2024 στο Grand Prix του Qatar .

Red Bull KTM - Pedro Acosta


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 και Moto2 κατέγραψε την καλύτερη φετινή του επίδοση την Κυριακή στη Jerez με την έβδομη θέση, αν και στην περσινή του σεζόν ως rookie είχε ήδη τρεις παρουσίες στο βάθρο μέχρι το ίδιο σημείο.

Το σύνδρομο διαμερίσματος στο αντιβράχιο (πήχης), γνωστό και ως arm pump, εμφανίζεται όταν η επαναλαμβανόμενη φυσική καταπόνηση και η υπετροφία που δημιουργείται στον μυ περιορίζει τη ροή αίματος, προκαλώντας πόνους, απώλεια δύναμης αλλά και αίσθησης.

Είναι ένα συχνό πρόβλημα στο MotoGP, κυρίως εξαιτίας των ακραίων δυνάμεων που δέχονται οι αναβάτες κατά το έντονο φρενάρισμα. Αγωνιζόμενοι με τις βαρύτερες μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας -σε σχέση με τις μικρότερες- και έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα φορτία και δυνάμεις οι περισσότεροι αναβάτες του MotoGP έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μία φορά σε επέμβαση για arm pump.

Το δεξί αντιβράχιο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς εκτελεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς τόσο στο γκάζι όσο και στο εμπρός φρένο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Acosta υποβάλλεται σε εγχείρηση -φαινόταν ότι ήθελε να την αποφύγει με κάθε τρόπο- και μέχρι τώρα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με συντηρητικά (φυσιοθεραπεία αλλά και διαφορετικά γάντια που δοκίμαζε, κάτι που τελικά δεν απέδωσε καρπούς.

Το γαλλικό Grand Prix στο Le Mans θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Le Mans μεταξύ 9 και 11 Μαΐου.