Marquez ALL IN: «Ο Rossi με κλώτσησε το 2015 - Όσα έκανε τότε δεν θα συγχωρεθούν ποτέ»

Ο Marquez εξιστορεί 8 χρόνια μετά, την δική του οπτική
Marquez ALL IN για Rossi και Sepang 2015
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/2/2023

Την Δευτέρα ξεκίνησε να προβάλλεται το ντοκυμαντέρ Marc Marquez: ALL IN που εξιστορεί την πορεία του Marquez και εστιάζει σε όλα όσα έγιναν από το 2019 που πήρε τον τελευταίο του τίτλο και άρχισε να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία κάνοντας τελικά τέσσερα χειρουργεία στο χέρι.

Μετά από μία Χολιγουντιανή πρεμιέρα την Κυριακή κατά την οποία έκλεισε το κέντρο της Μαδρίτης, ξεκίνησε η προβολή της μίνι σειράς στην πλατφόρμα του Prime Video και το 1/3 του τρίτου επεισοδίου αφιερώνεται στα γεγονότα του 2015, με τον Marquez να εξιστορεί την δική του οπτική.

Δεν μαθαίνουμε κάτι νέο βέβαια, η οπτική του Marquez έχει εκτεταμένα καλυφθεί, όπως και του Rossi. Αυτό που είναι καινούριο είναι πως ο Marquez τοποθετεί την σειρά της έχθρας πιο ξεκάθαρα από την στιγμή που έσπασε το ρεκόρ του ράντζου του Rossi και εξηγεί την κλιμάκωση των συναισθημάτων μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε κανονικός πόλεμος μπροστά στις κάμερες με δηλώσεις του Rossi για συνδρομή του Marquez στον Lorenzo.

Βλέποντάς το ξανά τώρα, είναι αδύνατο να μην ξυπνήσουν οι μνήμες από τις πρώτες ημέρες, όταν ζήσαμε το κατώτερο επίπεδο των MotoGP και έναν οπαδισμό που μόνο στο ποδόσφαιρο είναι ανεκτός -κακώς φυσικά- με τις πιο ψύχραιμες φωνές και τις πιο καθαρές απόψεις να χάνονται κάτω από διαμάχες περί κλωτσιάς ή μη. Από πλευράς φιλάθλων, αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο που έχουν φτάσει τα MotoGP από την ημέρα που άρχισαν να γεμίζουν τις πίστες στο βαθμό που γίνεται σήμερα. Πράγμα που πρέπει να πιστωθεί στον Rossi φυσικά καθώς αυτό δεν πρέπει να το αμφισβητήσει κανείς, το λέει και ο Marquez ξεκάθαρα, πως Valentino Rossi σημαίνει σόου. Όπως επίσης λέει πως ήταν κάτι περισσότερο από παράδειγμα για εκείνον, ήταν το ίνδαλμά του. Στο τεράστιο αφιέρωμα για τα γεγονότα του 2015 φιλοξενούνται όλες οι καυτές δηλώσεις του Rossi όπως και εκείνη που αμφισβητεί πως ο Marquez μεγάλωσε με τις αφίσες του στο δωμάτιό του και τότε μιλά η μητέρα του Marquez: «Με πήρε ο πατέρας του τηλέφωνο και μου είπε να βγάλω φωτογραφίες το δωμάτιο που ακόμη ήταν γεμάτο με τις μοτοσυκλέτες του Rossi και τις αφίσες», αμέσως μετά μπήκαν σε ένα κουτί και δεν ξανά εμφανίστηκαν εξηγεί η μητέρα του Marquez.

Marquez ALL IN για Rossi και Sepang 2015

Στο επίμαχο δεκάλεπτο εμφανίζονται επίσης ο Lorenzo και ο Pedrosa που εξηγούν πως η κατηγορία περί βοήθειας είναι ανυπόστατη καθώς ο Marquez είχε ήδη κλέψει πέντε βαθμούς από τον Lorenzo, με τον Pedrosa να λέει ξεκάθαρα πως αυτό ήταν ένα από τα λάθη του Rossi. Ο Marquez απαντά επίσης ξεκάθαρα για το θέμα λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν βοήθησε τον Lorenzo αλλά το αντίθετο, θα μπορούσε να είχε βοηθήσει τον Rossi αλλά δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο που του είχε συμπεριφερθεί κατά αυτό τον τρόπο.

Ξεκινώντας με την χρονολογική σειρά που τοποθετεί τα πράγματα ο Marquez, δηλαδή αμέσως μετά από τον αγώνα του Misano το 2014 όταν βρέθηκαν στο ράντζο του Rossi, αντιλαμβάνεται κανείς πως υπήρχε έντονη κλιμάκωση και με μεγάλη διάρκεια πριν καταλήξουν στις δηλώσεις και κυρίως στα γεγονότα του 2015.

Marquez ALL IN για Rossi και Sepang 2015

Ακόμη και αν θέλει κάποιος να δει τα πράγματα από την οπαδική τους όψη, είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά, σε ένα πράγμα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι βλέποντας τον Marquez να εξιστορεί την πορεία της κλιμάκωσης, της μεταξύ τους έντασης: Πως δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εκεί, χρειάστηκε χρόνος για να αποδομήσουν την σχέση που είχαν χτίσει, και που ήταν φιλική παρότι ήδη ανταγωνιστές. Η πλευρά Marquez δηλώνει ως κομβικό σημείο για την κλιμάκωση της έχθρας, ήταν η στιγμή που ο Rossi κατάλαβε πως είχε μεγάλες πιθανότητες για τον 10 τίτλο.

Ο πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Marquez που έζησε τα πράγματα από μέσα εκείνη την περίοδο, λέει πως ήταν λάθος του Rossi να προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον Marc μπροστά στο κοινό και τους οπαδούς του, αντί να επικεντρωθεί στον εαυτό του και την μοτοσυκλέτα του στους τελευταίους δύο αγώνες. Αν δεν κέρδιζε ο Valentino κατέληγε να φταίει ο Marc, λέει ο Emilio Alzamora πριν φτάσουμε στα γεγονότα της Μαλαισίας.

Το «διήμερο που άλλαξε τα πάντα» το ονομάζει το ντοκυμαντέρ, δείχνοντας τις καυτές δηλώσεις του Rossi που καθόταν ανάμεσα στον Lorenzo και τον Marquez και τους κατηγορούσε για συνεργασία μπροστά στους δημοσιογράφους, γεμίζοντας αμηχανίας τους πάντες.

Ο Marquez περιγράφει το πρωτόγνωρο συναίσθημα να τον γιουχάρουν ενώ βρίσκεται στην γραμμή εκκίνησης. Ο Lorenzo αναφέρει πως όλα αυτά τα γεγονότα, ξεκινώντας από την Αργεντινή ή το Assen, απλά έκαναν τον Marquez να ενδιαφέρεται λιγότερο για την νίκη και περισσότερο να περνά τον Rossi σε κάθε στροφή.

«Το ένα προστίθεντο στο άλλο μέχρι που συναντηθήκαμε μέσα στην πίστα και ένας από τους δυο μας τρελάθηκε», αναφέρει ο Marquez για εκείνη την ημέρα.

«Ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που θα πει πως εγώ έπεσα πάνω στον Rossi», λέει ο Marquez γελώντας και συνεχίζει: «Μα δεν σε κλώτσησε απλά έβγαλε το πόδι του λίγο πιο έξω. Δεν έχει σημασία, με στρίμωξε στην άκρη της πίστας, μου έκλεισε τον δρόμο, γύρισε με κοίταξε και έβγαλε το πόδι του έξω»..

Marquez ALL IN για Rossi και Sepang 2015

«Για εμένα», συνεχίζει ο Marquez, «ήταν ένα λάθος των αγωνοδικών. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο να συμβαίνει πρέπει να βγει η μαύρη σημαία. Αν το έκανε άλλος αναβάτης και όχι ο Valentino Rossi, θα του είχαν βγάλει μαύρη σημαία».

Ο Marquez ολοκληρώνει το κομμάτι αυτό του επεισοδίου λέγοντας πως δεν ανέχεται να τον μειώνει κανείς και πως αυτός ο πόλεμος των οπαδών του Rossi, όπως και η έχθρα μεταξύ τους είναι κάτι που εύχεται να μην περάσεις κανείς, ιδιαίτερα κάποιος νέος 22 ετών.

Marquez ALL IN για Rossi και Sepang 2015

 

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!