Marquez με ίωση: 65 μοίρες στο Mugello!

Έχει καταστρέψει το ρεκόρ…

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2019

Την προηγούμενη φορά που κάποιος άγγιξε αυτές τις μοίρες κλίσης, γιορτάστηκε με ειδικό σταντ και εκδηλώσεις. Πίσω στο 2013 ο Lorenzo και η Bridgestone θα έστηναν μία φιέστα για τις 64ο μοίρες κλίσης που είχε καταφέρει ο Ισπανός με την Yamaha που αγωνιζόταν τότε. Το πρόβλημα του Marquez είναι πως έχει καταστρέψει το ρεκόρ, η μέγιστη κλίση έχει πλέον μικρότερη σημασία στα MotoGP κι αυτό γιατί ο Marquez έχει σηκωθεί συνεχίζοντας μετά τις 68ο μοίρες… Ήταν ίσως το πιο θεαματικό σώσιμο που έχουμε δει μέχρι τώρα κι αν είχε γίνει μία φορά δεν θα μιλούσε κανείς για καταστροφή του ρεκόρ, το πρόβλημα είναι πως συστηματικά έχει σηκώσει την μοτοσυκλέτα γλιστρώντας στις 66ο μοίρες σε αμέτρητες περιπτώσεις που θα έπρεπε να είναι πτώσεις, οι οποίες και ποτέ δεν ήρθαν.

Όταν λοιπόν καταφέρνει να σημειώσει 65ο μοίρες σε ένα κανονικό γυρολόγιο, τότε ναι, μιλάμε για κάτι εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο Marquez. Έχει ήδη πανηγυρίσει μία εντυπωσιακή επάνοδο από τις 68ο μοίρες, και μία «κανονική» μέγιστη κλίση στις 65ο φαίνεται στην περίπτωσή του ως κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά είναι: Μία απίστευτη κλίση πολύ κοντά στο θεωρητικό μέγιστο των ελαστικών των MotoGP.

Ο Marquez δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες από μία ίωση που δεν του επιτρέπει να οδηγήσει στο 100% των δυνατοτήτων του, και οι 65ο κλίσης έγιναν σε έναν από τους λίγους γύρους εχθές κατά τις πρώτες δοκιμές, που μπορούσε να δώσει το μέγιστο των δυνάμεών του.

Οπότε ο Marquez ΔΕΝ σπάει τους κανόνες της Φυσικής με τις 65ο μοίρες, απλά γιατί το έχει κάνει πολλές φορές πιο πριν, τους έχει διαλύσει ήδη…

Ετικέτες

MotoGP 2026, 4ος γύρος, Jerez: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Σε νέο ρεκόρ συνεχόμενων γύρων ως πρωτοπόρος στοχεύουν Marco Bezzecchi και Aprilia
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Μετά το αμερικάνικο GP, που χαρακτηρίστηκε από την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Bezzecchi, μεταφερόμαστε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πίστα της Jerez για τον τέταρτο γύρο της σεζόν.

Στην Jerez, η Ducati μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες, ρεκόρ που οι Bezzecchi και Jorge Martin θα προσπαθήσουν να σπάσουν, με τον Ισπανό μάλιστα να αγωνίζεται και μπροστά στους συμπατριώτες του, ενώ και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με πρώτο τον Ιταλό και τον Martinator πίσω του.

Ο Bez είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Jorge Lorenzo που κρατήθηκε μπροστά από όλους για 103 σερί γύρους το 2015. Βέβαια το ρεκόρ αυτό μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω στην Jerez, αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Bez.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) έχει συγκεντρώσει 81 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 4 βαθμούς διαφορά από τον teammate του Jorge Martin (Aprilia Racing) και 21 από τον Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP για την πίστα της Jerez, για όλες τις κατηγορίες, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 24/4

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00-10:35

Moto3

Free Practice 1

10:50-11:30

Moto2

Free Practice 1

11:45-12:30

MotoGP

Free Practice 1

14:15-14:50

Moto3

Practice

15:05-15:45

Moto2

Practice

16:00-17:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 25/4

Ωράριο

Κατηγορία

Event

09:40-10:10

Moto3

Free Practice 2

10:25-10:55

Moto2

Free Practice 2

11:10-11:40

MotoGP

Free Practice 2

11:50-12:05

MotoGP

Qualifying 1

12:15-12:30

MotoGP

Qualifying 2

13:45-14:00

Moto3

Qualifying 1

14:10-14:25

Moto3

Qualifying 2

14:40-14:55

Moto2

Qualifying 1

15:05-15:20

Moto2

Qualifying 2

16:00

MotoGP

Sprint

Κυριακή 26/4

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-10:50

MotoGP

Warm-Up

12:00

Moto3

Race

13:15

Moto2

Race

15:00

MotoGP

Race