Marquez με ίωση: 65 μοίρες στο Mugello!

Έχει καταστρέψει το ρεκόρ…

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2019

Την προηγούμενη φορά που κάποιος άγγιξε αυτές τις μοίρες κλίσης, γιορτάστηκε με ειδικό σταντ και εκδηλώσεις. Πίσω στο 2013 ο Lorenzo και η Bridgestone θα έστηναν μία φιέστα για τις 64ο μοίρες κλίσης που είχε καταφέρει ο Ισπανός με την Yamaha που αγωνιζόταν τότε. Το πρόβλημα του Marquez είναι πως έχει καταστρέψει το ρεκόρ, η μέγιστη κλίση έχει πλέον μικρότερη σημασία στα MotoGP κι αυτό γιατί ο Marquez έχει σηκωθεί συνεχίζοντας μετά τις 68ο μοίρες… Ήταν ίσως το πιο θεαματικό σώσιμο που έχουμε δει μέχρι τώρα κι αν είχε γίνει μία φορά δεν θα μιλούσε κανείς για καταστροφή του ρεκόρ, το πρόβλημα είναι πως συστηματικά έχει σηκώσει την μοτοσυκλέτα γλιστρώντας στις 66ο μοίρες σε αμέτρητες περιπτώσεις που θα έπρεπε να είναι πτώσεις, οι οποίες και ποτέ δεν ήρθαν.

Όταν λοιπόν καταφέρνει να σημειώσει 65ο μοίρες σε ένα κανονικό γυρολόγιο, τότε ναι, μιλάμε για κάτι εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο Marquez. Έχει ήδη πανηγυρίσει μία εντυπωσιακή επάνοδο από τις 68ο μοίρες, και μία «κανονική» μέγιστη κλίση στις 65ο φαίνεται στην περίπτωσή του ως κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά είναι: Μία απίστευτη κλίση πολύ κοντά στο θεωρητικό μέγιστο των ελαστικών των MotoGP.

Ο Marquez δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες από μία ίωση που δεν του επιτρέπει να οδηγήσει στο 100% των δυνατοτήτων του, και οι 65ο κλίσης έγιναν σε έναν από τους λίγους γύρους εχθές κατά τις πρώτες δοκιμές, που μπορούσε να δώσει το μέγιστο των δυνάμεών του.

Οπότε ο Marquez ΔΕΝ σπάει τους κανόνες της Φυσικής με τις 65ο μοίρες, απλά γιατί το έχει κάνει πολλές φορές πιο πριν, τους έχει διαλύσει ήδη…

Ετικέτες

MotoGP: Η Gresini δεν αντικαθιστά τον Fermin Aldeguer στο Sachsenring

Εκτός δράσης παραμένει ο ένας εκ των δύο Ισπανών της BK8 Gresini Racing
BK8
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Η BK8 Gresini Racing MotoGP επιβεβαίωσε ότι δεν θα αντικαταστήσει τον Fermin Aldeguer στο Γερμανικό Grand Prix, με την ομάδα να συμμετάσχει στο Sachsenring μόνο με τον Alex Marquez.

Η απουσία του Fermin Aldeguer από τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ήταν ήδη γνωστή, καθώς ο Ισπανός συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Assen. Πλέον, η Gresini ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικό αναβάτη για το Grand Prix της Γερμανίας.

Έτσι, η ομάδα θα παρατάξει μόνο μία Ducati GP26 στο Sachsenring, με τον Alex Marquez να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπό της.

Ο Alex Marquez, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αναρρώνει από τους δικούς του τραυματισμούς, τους οποίους διαχειρίζεται από το Ολλανδικό Grand Prix. Παρότι θα αγωνιστεί κανονικά στη Γερμανία, στόχος του είναι να έχει επανέλθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στο Silverstone.

Η απόφαση της Gresini να μην αντικαταστήσει τον Aldeguer σημαίνει ότι η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια του Alex Marquez, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Σαββατοκύριακο στο Sachsenring, όπου κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.