Με εργοστασιακές μοτοσυκλέτες η Avintia το 2020 (αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα είναι Ducati!)

Μένει ο Tito Rabat στα MotoGP και έρχεται νέος μεγάλος χορηγός
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/8/2019

Τριπλή είδηση μας ήρθε από την ομάδα της Avintia, λίγο πριν την εκκίνηση του δεύτερου κύκλου αγώνων των MotoGP. Η πρώτη αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Tito Rabat, δίνοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να μεταπηδά στα SBK. Όμως για να γίνει αυτό, φαίνεται πως έπρεπε η ομάδα της Avintia να βρει πρώτα τα χρήματα (δηλαδή τον σπόνσορα) που θα αναλάμβανε το κόστος συμμετοχής του στον κορυφαίο και πανάκριβο θεσμό των MotoGP. Στην ανακοίνωσή της η Avintia δεν κατονομάζει τον νέο χορηγό, όμως λέει πως είναι πολύ μεγάλη εταιρεία. Τόσο μεγάλη, που το 2020 η ομάδα θα έχει την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιεί ίδιες μοτοσυκλέτες με τις εργοστασιακές και όχι της προηγούμενης χρονιάς ή υβρίδια και μάλιστα θα έχει στα box της μόνιμο εργοστασιακό μηχανικό! Όμως εκείνο που δεν μας είπε, είναι αν αυτές οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες θα είναι της Ducati. Θυμίζουμε πως η Ducati έχει υποσχεθεί στην Pramac πως ο Jack Miller θα έχει εργοστασιακή Desmosedici το 2020, δηλαδή δύο επιπλέον εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, αφού κάθε αναβάτης χρειάζεται τουλάχιστον δύο σε κάθε αγώνα. Θα μπορέσει άραγε η μικρή ιταλική εταιρεία να έχει την επόμενη σεζόν (τουλάχιστον) οκτώ, εργοστασιακών προδιαγραφών, μοτοσυκλέτες σε κάθε αγώνα; Η Yamaha και η KTM φέτος έχουν τόσες, όμως η Honda έχει έξι και η Aprilia με την Suzuki μόλις τέσσερις. Αν η Ducati δώσει σε όλους τους αναβάτες της εργοστασιακές μοτοσυκλέτες το 2020, τότε δεν μιλάμε για οκτώ αλλά για δώδεκα full-factory μοτοσυκλέτες! Δεν έχει γινεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Ήδη κυκλοφορούν φήμες, πως η Avintia θα γίνει το 2020 δορυφορική ομάδα της Suzuki. Προφανώς θα μάθουμε ακριβώς τι θα γίνει πολύ πριν τελειώσει το φωτεινό πρωτάθλημα, καθώς ένας χορηγός που μπορεί να αντέξει οικονομικά τη συμμετοχή εργοστασιακών μοτοσυκλετών στα MotoGP είναι πολύ μεγάλος ελέφαντας για να τον κρύψεις για πολύ καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες που είναι μετρημένα κουκιά. 

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες