Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Miller και Pramac Ducati;

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

Οι πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο των MotoGP και αφορούν το 2018, κάνουν λόγο για την μεταπήδηση του Jack Miller στην ομάδα της Pramac Ducati για μια θέση πάνω στο Desmosedici GP, ως team mate του Danilo Petrucci.

Ο Αυστραλός αυτή τη στιγμή ανήκει στο δυναμικό της Marc VDS, ενώ έχει συμβόλαιο απευθείας με το HRC το οποίο λήγει στο τέλος της χρονιάς. Όπως φαίνεται το συμβόλαιο με το HRC δεν θα ανανεωθεί, αλλά πιέζουν τον Miller να παραμείνει στην ομάδα υπογράφοντας συμβόλαιο με την Marc VDS. Από την ομάδα αναφέρουν πως οι συζητήσεις με τον Miller συνεχίζονται, την ίδια ώρα που οι Aprilia και Suzuki εμφανίζονται ως πιθανές εναλλακτικές για τον νικητή του αγώνα στο Assen.

Ξαφνικά όμως προέκυψε ως φαβορί η ομάδα της Pramac. Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ducati, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Jack Miller και της Pramac, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται γι' αυτόν.

Πάντως, την τελευταία φορά που ένας Αυστραλός υπέγραψε με την Ducati, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά…

Αν υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις, ο Miller, ο οποίος θα τρέξει και στον εξάωρο αγώνα αντοχής στην Suzuka, θα πάρει τη θέση του Scott Redding από την καινούργια χρονιά. Με τη σειρά του ο Βρετανός, ο οποίος έχει συμφωνία απευθείας με την Ducati, μπορεί να μεταπηδήσει σε κάποια άλλη δορυφορική ομάδα του εργοστασίου, όπως η Aspar ή η Avintia. Υπάρχει επίσης η περίπτωση ο Redding να επιστρέψει στην Marc VDS –σε μια μορφή… ανταλλαγής- για τρίτη φορά στην καριέρα του, για να οδηγήσει ένα από τα RCV της επόμενης χρονιάς, μαζί με τον Franco Morbidelli που έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό του από την Moto2 στα MotoGP με την συγκεκριμένη ομάδα.