Miller και Pramac Ducati;

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/7/2017

Οι πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο των MotoGP και αφορούν το 2018, κάνουν λόγο για την μεταπήδηση του Jack Miller στην ομάδα της Pramac Ducati για μια θέση πάνω στο Desmosedici GP, ως team mate του Danilo Petrucci.

Ο Αυστραλός αυτή τη στιγμή ανήκει στο δυναμικό της Marc VDS, ενώ έχει συμβόλαιο απευθείας με το HRC το οποίο λήγει στο τέλος της χρονιάς. Όπως φαίνεται το συμβόλαιο με το HRC δεν θα ανανεωθεί, αλλά πιέζουν τον Miller να παραμείνει στην ομάδα υπογράφοντας συμβόλαιο με την Marc VDS. Από την ομάδα αναφέρουν πως οι συζητήσεις με τον Miller συνεχίζονται, την ίδια ώρα που οι Aprilia και Suzuki εμφανίζονται ως πιθανές εναλλακτικές για τον νικητή του αγώνα στο Assen.

Ξαφνικά όμως προέκυψε ως φαβορί η ομάδα της Pramac. Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ducati, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Jack Miller και της Pramac, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται γι' αυτόν.

Πάντως, την τελευταία φορά που ένας Αυστραλός υπέγραψε με την Ducati, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά…

Αν υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις, ο Miller, ο οποίος θα τρέξει και στον εξάωρο αγώνα αντοχής στην Suzuka, θα πάρει τη θέση του Scott Redding από την καινούργια χρονιά. Με τη σειρά του ο Βρετανός, ο οποίος έχει συμφωνία απευθείας με την Ducati, μπορεί να μεταπηδήσει σε κάποια άλλη δορυφορική ομάδα του εργοστασίου, όπως η Aspar ή η Avintia. Υπάρχει επίσης η περίπτωση ο Redding να επιστρέψει στην Marc VDS –σε μια μορφή… ανταλλαγής- για τρίτη φορά στην καριέρα του, για να οδηγήσει ένα από τα RCV της επόμενης χρονιάς, μαζί με τον Franco Morbidelli που έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό του από την Moto2 στα MotoGP με την συγκεκριμένη ομάδα.

Ετικέτες

MotoGP, Misano Practice: Πρώτος ο Marco Bezzecchi με δεύτερο τον Marc Marquez

Εκτός Q2 οι Pecco Bagnaia και Raul Fernandez, στη δεκάδα ο Pol Espargaro!
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2026

Ο Marco Bezzecchi πήρε το “πάνω χέρι” έναντι του Marc Marquez και ηγήθηκε των δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Misano, μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.

Ο Ιταλός ανέτρεψε την κατάσταση του FP1, όπου ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alex Marquez, στην τέταρτη ο Fabio di Giannantonio, ενώ την έκπληξη έκανε ο Franco Morbidelli που ήρθε πέμπτος!

Pedro Acosta, Luca Marini και Johann Zarco έκλεισαν την πρώτη οκτάδα και επίσης την πρόκριση για το Q2 πήραν και οι Pol Espargaro και Jorge Martin.

Από το Q1 πρέπει να περάσουν οι Raul Fernandez, Fermin Aldeguer, Joan Mir, Fabio Quartararo, Diogo Moreira και Francesco Bagnaia.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία όλων των Yamaha, με καλύτερη θέση τη 16η που πήρε ο Quartararo.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:30.144

2

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:30.247

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.329

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.385

5

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.415

6

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.488

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:30.640

8

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

01:30.654

9

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

01:30.674

10

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:30.690

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:30.704

12

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

01:30.716

13

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.758

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:30.859

15

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.943

16

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.178

17

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

01:31.263

18

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.281

19

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:31.459

20

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:31.567

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:32.071