Misano: Η Yamaha στην εκκίνηση, θα δώσει την μάχη για την ιδανική γραμμή!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/9/2016

Είχαν αρκετή αγωνία τα τελευταία λεπτά, για την τελική κατάταξη της αυριανής εκκίνησης, καθώς ο Lorenzo είχε πάρει την πρώτη θέση από τον Marquez, με τον Rossi να μπαίνει σφήνα αλλά να ακυρώνεται ο χρόνος του γιατί πάτησε εκτός πίστας. Αμέσως μετά και ο Lorenzo είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, καθώς το Misano έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και τα Michelin απαιτούν πλέον τελείως διαφορετική προσέγγιση σε κάθε στροφή.

Κάνοντας απίστευτη προσπάθεια στο όριο, όπως δήλωσε αργότερα ο Rossi εξαιτίας της διαφορετικής απόδοσης από το πίσω ελαστικό, παίρνει τελικά την δεύτερη θέση την στιγμή που ο Lorenzo κατεβάζει τον χρόνο του σε επίπεδο ρεκόρ! Οδηγώντας εκπληκτικά, με τον αγκώνα να ξύνει, ο Lorenzo έριξε τον χρόνο για πρώτη φορά στο 1:31 παίρνοντας την pole position με εντυπωσιακό τρόπο! Ήταν μερικά εξαιρετικά λεπτά, με τον Vinales να ρίχνει τον Marquez στην δεύτερη γραμμή εκκίνησης, παρέα με τον Michele Pirro, που αντικαθιστά τον τραυματισμένο από εχθές Iannone! Δεν είναι η πρώτη pole position για φέτος, ενώ γενικότερα ο Lorenzo μετρά αρκετές εκκινήσεις από την πρώτη γραμμή, με την Yamaha να κάνει το αντίστροφο 1-2 (Rossi – Lorenzo) στην Jerez… Ο Lorenzo πήρε το ρεκόρ από τον εαυτό του, σε μία πίστα που είναι γνωστό ότι μπορεί να τα πάει εξαιρετικά. Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση ήταν αυτή του Pirro, που αποτελεί και την καλύτερη εισαγωγή ενόψει της επόμενης σεζόν που θα ακούμε το όνομά του συνέχεια…

Ο Crutchlow γκρίνιαξε μάλιστα για τον Pirro, λέγοντας ότι βρήκε πολλά πράγματα έτοιμα, ωστόσο στην καριέρα του είχε και ο ίδιος την ευκαιρία του με την ιδιαίτερη Ducati, χωρίς να τα καταφέρει, οπότε ο Pirro δεν θα πρέπει να θεωρείται ευνοημένος… Εκνευρισμός υπήρχε και για τον Lorenzo πριν την αλλαγή ελαστικών και την τελευταία προσπάθεια, τόσο με το κλασσικό του θέμα –το κράνος- όσο και με τον Marquez στην έξοδο των pit. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν τον εμπόδισε να κάνει δύο εκπληκτικούς γύρους, ενώ είχε ήδη τον καλύτερο χρόνο, με τον πρώτο από αυτούς να ακυρώνεται και αμέσως μετά να κάνει το ρεκόρ.

Οπότε αύριο περιμένουμε μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκινήσεις της σεζόν! Είναι γιατί το Misano απαιτεί την ιδανική γραμμή για το πρώτο κομμάτι της πίστας και τα σημεία για προσπέραση είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο Rossi θα προσπαθήσει να μην αφήσει τον Lorenzo να κάνει κάτι γνώριμο από παλιά, να εξαφανιστεί μπροστά σε μία πίστα που ανέκαθεν ο Ισπανός ήθελε να πηγαίνει καλά, γιατί αποτελεί την έδρα του Ιταλού… Παράλληλα ο Vinales θα δώσει δυναμικό παρόν, ο Marquez θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την διαφορά του τίτλου, και ο Pirro θα θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση μέσα στην Ιταλία, μπροστά στον Claudio Domenicali, επικεφαλή πλέον στην Ducati που βρίσκεται στην ιταλική πίστα από εχθές…

Έχουμε αναβάτες που σκοπεύουν να παλέψουν, σε μία πίστα που δεν συγχωρεί λάθη με τα Michelin και δεν προσφέρει πολλά σημεία για προσπέραση, οπότε αύριο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας, που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Η σειρά εκκίνησης:

Jorge LORENZO                

Valentino ROSSI

Maverick VIÑALES

Marc MARQUEZ

Michele PIRRO

Andrea DOVIZIOSO

Cal CRUTCHLOW

Dani PEDROSA

Aleix ESPARGARO

Pol ESPARGARO

Hector BARBERA

Alvaro BAUTISTA

 

Ετικέτες

MotoGP Δοκιμές Jerez: Ταχύτερος όλων ο M.Marquez - Ισχυρότερος κινητήρας για τη Yamaha

Πολύ καλός ο καιρός έκανε τη χάρη σε ομάδες και αναβάτες
MotoGP Jerez Test 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες μετά τον αγώνα της Jerez έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες του MotoGP να δοκιμάσουν πολλά πράγματα στις επίσημες δοκιμές στην ισπανική πίστα.

Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, στο δεύτερο απογευματινό session όντας ο μόνος αναβάτης με χρόνο κάτω από 1:36 (01:35.8760), ενώ ήταν ταχύτερος από όλους και στο πρώτο. Εστίασε κυρίως στη βελτίωση της αίσθησης του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του, ενώ δοκίμασε ένα νέο αλλά και ένα παλιότερο ψαλίδι για την GP25. 

Από την άλλη ο Pecco Bagnaia εργάστηκε πάνω στην ισορροπία της Desmosedici που τον ταλαιπώρησε όλο το Σαββατοκύριακο σύμφωνα και με την επίσημη αναφορά της διοργάνωσης, ενώ στο τέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι πέρασε πολλές ώρες χωρίς να γυρνάει στην πίστα, ίσως γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που του  φταίει με την ισορροπία της GP25.

Οι ανεξάρτητες ομάδες συμμετείχαν με λιγότερους αναβάτες. Ο Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) απουσίαζε λόγω πτώσης, ενώ ο ομόσταυλός του Fabio Di Giannantonio εργάστηκε κυρίως πάνω στη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω μέρους. Το ίδιο έκανε και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και ο team mate του στην Gresini Fermin Aldeguer.

Η Yamaha παρουσίασε αναβάθμιση στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τους Fabio Quartararo και Alex Rins να διαπιστώνουν βελτίωση και αυτό μόνο θετικό θα είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Rins ανέφερε αύξηση τριών χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα, ενώ πιο σκεπτικός φάνηκε ο Quartararo, ο οποίος δοκίμασε επίσης νέα σέλα προς βελτίωση της εργονομίας της μοτοσυκλέτας.

Ο Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP) και ο δοκιμαστής Augusto Fernandez επίσης συμμετείχαν και επιβεβαίωσαν τα θετικά αποτελέσματα. Η Yamaha θα εισάγει τις αναβαθμίσεις κινητήρα στον επόμενο αγώνα στον επόμενο κιόλας γύρο στο Le Mans.

Η (Red Bull KTM Factory Racing) εργάστηκε πάνω στη γενικότερη ανταγωνιστικότητα της RC16. Ο Pedro Acosta είχε πτώση αλλά επέστρεψε γρήγορα στην πίστα. Ο Brad Binder, ήταν από τους πρώτους στην πιστά το πρωί αλλά έφυγε και νωρίς το απόγευμα χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του, με καλύτερο το πρωινό 01:37.0550.

Στην Tech3, ο Maverick Viñales δοκίμασε διαφορετικά μοτίβα απόδοση ισχύος στην ΚΤΜ του και πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 01:36.2370 γυρνώντας παράλληλα σημαντικά πιο γρήγορα από όλους τους αναβάτες της KTM. Ο Enea Bastianini συνέχισε την γενική προσπάθεια προσαρμογής του στην RC16.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) δούλεψε στη σταθερότητα στο φρενάρισμα στο πρώτο σκέλος και ολοκλήρωσε 99 γύρους συνολικά. Χρησιμοποίησε νέο αεροδυναμικό πακέτο και άλλα εξαρτήματα με τα οποία σημείωσε πρόοδο με καλύτερο χρόνο στον δεύτερο session το 01:36.6150. Ο Lorenzo Savadori είχε τεχνικό πρόβλημα το απόγευμα και έμεινε στους 68 γύρους.

Στην Trackhouse Aprilia, ο Raul Fernandez έκανε αισθητή βελτίωση (8ος το απόγευμα) με 85 γύρους, ενώ ο rookie Ai Ogura έκανε 88 γύρους, δείχνοντας πρόοδο σε σχέση με το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας με τρίτη Aprilia τις 11 πρώτες θέσεις στο απογευματινό session και καλύτερο χρόνο το 1:36.8610.

Η Honda εστίασε στη σταδιακή πρόοδο και δοκίμασε νέο ψαλίδι, χωρίς ωστόσο να σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους με τους Joan Mir και Luca Marini (Honda HRC Castrol) να συνεχίζουν μέχρι την καρό σημαία συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Ο Johann Zarco ξεχώρισε με ισχυρή παρουσία, 3ος το πρωί, 8ος το απόγευμα είχε ως καλύτερο χρόονο το 01:36.60. Ο Somkiat Chantra επανήλθε μετά από πτώση, ενώ ο Takaaki Nakagami που αντικατέστησε στις δοκιμές την wildcard συμμετοχή του Aleix Espargaro, εργάστηκε πάνω σε 3 μοτοσυκλέτες με διάφορες ρυθμίσεις και πληθώρα εξαρτημάτων οπού και σημείωσε πρόοδο στην διάρκεια 68 γύρων.

Ετικέτες