Misano: Η Yamaha στην εκκίνηση, θα δώσει την μάχη για την ιδανική γραμμή!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/9/2016

Είχαν αρκετή αγωνία τα τελευταία λεπτά, για την τελική κατάταξη της αυριανής εκκίνησης, καθώς ο Lorenzo είχε πάρει την πρώτη θέση από τον Marquez, με τον Rossi να μπαίνει σφήνα αλλά να ακυρώνεται ο χρόνος του γιατί πάτησε εκτός πίστας. Αμέσως μετά και ο Lorenzo είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, καθώς το Misano έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και τα Michelin απαιτούν πλέον τελείως διαφορετική προσέγγιση σε κάθε στροφή.

Κάνοντας απίστευτη προσπάθεια στο όριο, όπως δήλωσε αργότερα ο Rossi εξαιτίας της διαφορετικής απόδοσης από το πίσω ελαστικό, παίρνει τελικά την δεύτερη θέση την στιγμή που ο Lorenzo κατεβάζει τον χρόνο του σε επίπεδο ρεκόρ! Οδηγώντας εκπληκτικά, με τον αγκώνα να ξύνει, ο Lorenzo έριξε τον χρόνο για πρώτη φορά στο 1:31 παίρνοντας την pole position με εντυπωσιακό τρόπο! Ήταν μερικά εξαιρετικά λεπτά, με τον Vinales να ρίχνει τον Marquez στην δεύτερη γραμμή εκκίνησης, παρέα με τον Michele Pirro, που αντικαθιστά τον τραυματισμένο από εχθές Iannone! Δεν είναι η πρώτη pole position για φέτος, ενώ γενικότερα ο Lorenzo μετρά αρκετές εκκινήσεις από την πρώτη γραμμή, με την Yamaha να κάνει το αντίστροφο 1-2 (Rossi – Lorenzo) στην Jerez… Ο Lorenzo πήρε το ρεκόρ από τον εαυτό του, σε μία πίστα που είναι γνωστό ότι μπορεί να τα πάει εξαιρετικά. Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση ήταν αυτή του Pirro, που αποτελεί και την καλύτερη εισαγωγή ενόψει της επόμενης σεζόν που θα ακούμε το όνομά του συνέχεια…

Ο Crutchlow γκρίνιαξε μάλιστα για τον Pirro, λέγοντας ότι βρήκε πολλά πράγματα έτοιμα, ωστόσο στην καριέρα του είχε και ο ίδιος την ευκαιρία του με την ιδιαίτερη Ducati, χωρίς να τα καταφέρει, οπότε ο Pirro δεν θα πρέπει να θεωρείται ευνοημένος… Εκνευρισμός υπήρχε και για τον Lorenzo πριν την αλλαγή ελαστικών και την τελευταία προσπάθεια, τόσο με το κλασσικό του θέμα –το κράνος- όσο και με τον Marquez στην έξοδο των pit. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν τον εμπόδισε να κάνει δύο εκπληκτικούς γύρους, ενώ είχε ήδη τον καλύτερο χρόνο, με τον πρώτο από αυτούς να ακυρώνεται και αμέσως μετά να κάνει το ρεκόρ.

Οπότε αύριο περιμένουμε μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκινήσεις της σεζόν! Είναι γιατί το Misano απαιτεί την ιδανική γραμμή για το πρώτο κομμάτι της πίστας και τα σημεία για προσπέραση είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο Rossi θα προσπαθήσει να μην αφήσει τον Lorenzo να κάνει κάτι γνώριμο από παλιά, να εξαφανιστεί μπροστά σε μία πίστα που ανέκαθεν ο Ισπανός ήθελε να πηγαίνει καλά, γιατί αποτελεί την έδρα του Ιταλού… Παράλληλα ο Vinales θα δώσει δυναμικό παρόν, ο Marquez θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την διαφορά του τίτλου, και ο Pirro θα θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση μέσα στην Ιταλία, μπροστά στον Claudio Domenicali, επικεφαλή πλέον στην Ducati που βρίσκεται στην ιταλική πίστα από εχθές…

Έχουμε αναβάτες που σκοπεύουν να παλέψουν, σε μία πίστα που δεν συγχωρεί λάθη με τα Michelin και δεν προσφέρει πολλά σημεία για προσπέραση, οπότε αύριο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας, που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Η σειρά εκκίνησης:

Jorge LORENZO                

Valentino ROSSI

Maverick VIÑALES

Marc MARQUEZ

Michele PIRRO

Andrea DOVIZIOSO

Cal CRUTCHLOW

Dani PEDROSA

Aleix ESPARGARO

Pol ESPARGARO

Hector BARBERA

Alvaro BAUTISTA

 

Ετικέτες

MotoGP, Assen Practice: Bezzecchi ξανά πρώτος - Όλες οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες εκτός δεκάδας - Highside για Alex Marquez

Acosta τρίτος, M. Marquez έκτος και Martin ένατος
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/6/2026

Ο Marco Bezzecchi συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο FP1, καθώς ήταν και πάλι ο ταχύτερος με τον Raul Fernandez να ακολουθεί. Μάλιστα στις τέσσερις πρώτες θέσεις είδαμε τρεις Aprilia, ενώ καμία Honda και Yamaha δεν κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα.

Η θερμοκρασία στην Ολλανδία είναι αρκετά υψηλή, κάτι που δεν βοήθησε ούτε τους αναβάτες, αλλά ούτε και τα ελαστικά για να αποδώσουν στο μέγιστο. Στο ξεκίνημα των δοκιμών ο Bezzecchi έδωσε τον ρυθμό με 1:32:275, ενώ αμέσως μετά έγραψε 1:32:145. Πίσω του κι από κοντά ήταν ο Pedro Acosta, με τους υπόλοιπους αναβάτες να είναι μακριά, πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

Στην συνέχεια ο Jorge Martin έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ήταν ο μόνος αναβάτης ως τότε που έγραψε 1:31, για λίγο όμως, αφού Bezzecchi και Fernandez πέρασαν μπροστά. Fermin Aldeguer, Acosta και Ai Ogura έκλειναν την πρώτη εξάδα.

Τότε ο Ai Ogura, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έγραψε 1:31:443 και πέρασε μπροστά από όλους! Αυτό αυτόματα σήμαινε εκείνη τη στιγμή πως τέσσερις Aprilia βρίσκονταν στις τέσσερις πρώτες θέσεις!

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, ο Marc Marquez έβαλε μαλακό ελαστικό και έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, μπαίνοντας ανάμεσα στα Aprilia και λίγο αργότερα ο Acosta πέρασε τέταρτος, την ώρα που ο Aldeguer είχε πτώση, από την οποία μάλιστα πιθανώς τραυματίστηκε.

Μπαίνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά των δοκιμών ο Bezzecchi έγραψε 1:31:123, ο Fernandez πέρασε δεύτερος και ο Alex Marquez τρίτος, ενώ την ώρα εκείνη ο Pecco Bagnaia ήταν 17ος.

Πτώση είχε ο Martin με πολλά χιλιόμετρα, αλλά ευτυχώς ήταν ανώδυνη για τον Ισπανό, όμως ο Alex Marquez είχε κι εκείνος πτώση και πιθανώς ο Ισπανός να έχει τραυματιστεί ξανά, αφού δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον προηγούμενο τραυματισμό του, με την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της.

Στο τέλος ο Bagnaia μπήκε στην 10άδα πετυχαίνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο, ενώ εκτός δεκάδας έμειναν οι Diogo Moreira, Fabio Quartararo και Luca Marini, κάτι που σημαίνει πως θα τους δούμε αύριο στο Q1.

Ας δούμε παρακάτω τον καλύτερο χρόνο ανά αναβάτη με τους δέκα πρώτους να προκρίνονται στο Q2.

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:31.12

2

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:31.30

3

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:31.31

4

Ai Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:31.36

5

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:31.38

6

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:31.44

7

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.46

8

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:31.58

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:31.63

10

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.70

11

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.72

12

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:31.82

13

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:31.85

14

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.86

15

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:32.08

16

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

1:32.30

17

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:32.37

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:32.40

19

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:32.42

20

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:32.59

21

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:32.82

22

Augusto Fernandez

Yamaha Factory Racing

1:33.11

23

Cal Crutchlow

Castrol Honda LCR

1:33.21