Misano: Η Yamaha στην εκκίνηση, θα δώσει την μάχη για την ιδανική γραμμή!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/9/2016

Είχαν αρκετή αγωνία τα τελευταία λεπτά, για την τελική κατάταξη της αυριανής εκκίνησης, καθώς ο Lorenzo είχε πάρει την πρώτη θέση από τον Marquez, με τον Rossi να μπαίνει σφήνα αλλά να ακυρώνεται ο χρόνος του γιατί πάτησε εκτός πίστας. Αμέσως μετά και ο Lorenzo είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, καθώς το Misano έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και τα Michelin απαιτούν πλέον τελείως διαφορετική προσέγγιση σε κάθε στροφή.

Κάνοντας απίστευτη προσπάθεια στο όριο, όπως δήλωσε αργότερα ο Rossi εξαιτίας της διαφορετικής απόδοσης από το πίσω ελαστικό, παίρνει τελικά την δεύτερη θέση την στιγμή που ο Lorenzo κατεβάζει τον χρόνο του σε επίπεδο ρεκόρ! Οδηγώντας εκπληκτικά, με τον αγκώνα να ξύνει, ο Lorenzo έριξε τον χρόνο για πρώτη φορά στο 1:31 παίρνοντας την pole position με εντυπωσιακό τρόπο! Ήταν μερικά εξαιρετικά λεπτά, με τον Vinales να ρίχνει τον Marquez στην δεύτερη γραμμή εκκίνησης, παρέα με τον Michele Pirro, που αντικαθιστά τον τραυματισμένο από εχθές Iannone! Δεν είναι η πρώτη pole position για φέτος, ενώ γενικότερα ο Lorenzo μετρά αρκετές εκκινήσεις από την πρώτη γραμμή, με την Yamaha να κάνει το αντίστροφο 1-2 (Rossi – Lorenzo) στην Jerez… Ο Lorenzo πήρε το ρεκόρ από τον εαυτό του, σε μία πίστα που είναι γνωστό ότι μπορεί να τα πάει εξαιρετικά. Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση ήταν αυτή του Pirro, που αποτελεί και την καλύτερη εισαγωγή ενόψει της επόμενης σεζόν που θα ακούμε το όνομά του συνέχεια…

Ο Crutchlow γκρίνιαξε μάλιστα για τον Pirro, λέγοντας ότι βρήκε πολλά πράγματα έτοιμα, ωστόσο στην καριέρα του είχε και ο ίδιος την ευκαιρία του με την ιδιαίτερη Ducati, χωρίς να τα καταφέρει, οπότε ο Pirro δεν θα πρέπει να θεωρείται ευνοημένος… Εκνευρισμός υπήρχε και για τον Lorenzo πριν την αλλαγή ελαστικών και την τελευταία προσπάθεια, τόσο με το κλασσικό του θέμα –το κράνος- όσο και με τον Marquez στην έξοδο των pit. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν τον εμπόδισε να κάνει δύο εκπληκτικούς γύρους, ενώ είχε ήδη τον καλύτερο χρόνο, με τον πρώτο από αυτούς να ακυρώνεται και αμέσως μετά να κάνει το ρεκόρ.

Οπότε αύριο περιμένουμε μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκινήσεις της σεζόν! Είναι γιατί το Misano απαιτεί την ιδανική γραμμή για το πρώτο κομμάτι της πίστας και τα σημεία για προσπέραση είναι πολύ συγκεκριμένα. Ο Rossi θα προσπαθήσει να μην αφήσει τον Lorenzo να κάνει κάτι γνώριμο από παλιά, να εξαφανιστεί μπροστά σε μία πίστα που ανέκαθεν ο Ισπανός ήθελε να πηγαίνει καλά, γιατί αποτελεί την έδρα του Ιταλού… Παράλληλα ο Vinales θα δώσει δυναμικό παρόν, ο Marquez θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την διαφορά του τίτλου, και ο Pirro θα θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση μέσα στην Ιταλία, μπροστά στον Claudio Domenicali, επικεφαλή πλέον στην Ducati που βρίσκεται στην ιταλική πίστα από εχθές…

Έχουμε αναβάτες που σκοπεύουν να παλέψουν, σε μία πίστα που δεν συγχωρεί λάθη με τα Michelin και δεν προσφέρει πολλά σημεία για προσπέραση, οπότε αύριο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας, που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Η σειρά εκκίνησης:

Jorge LORENZO                

Valentino ROSSI

Maverick VIÑALES

Marc MARQUEZ

Michele PIRRO

Andrea DOVIZIOSO

Cal CRUTCHLOW

Dani PEDROSA

Aleix ESPARGARO

Pol ESPARGARO

Hector BARBERA

Alvaro BAUTISTA

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."