Mooney VR46 Racing 2022 – Παρουσίαση ομάδας MotoGP και Moto2

Marini, Bazzecchi, Vietti, Antonelli με τα νέα χρώματα
Από το

motomag

25/2/2022

Στο θέατρο Possini στο Pesaro της Ιταλίας η Mooney παρουσίασε τις μοτοσυκλέτες της για το 2022 σε MotoGP και Moto2, τις Ducati Desmosedici σε μαύρο, κίτρινο και φθορίζων κίτρινο. Το μόνο σίγουρο πως είχε μερικά αταίριαστα χρώματα να παντρέψει, όπως τις διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου, του μαύρου και του γκρι.

Ο Valentino Rossi, ιδιοκτήτης της Mooney VR46 Racing δήλωσε: «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από την εποχή της Moto3 και πλέον είμαστε έτοιμοι για τα MotoGP με μία ομάδα όπως η VR46 και τέσσερις νέους αναβάτες που γνωρίζω ήδη πως θα δώσουν το 100%. Κλείνει έτσι ένας κύκλος για εμένα αλλά και για όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν πάνω σε αυτό το εγχείρημα όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα πρόκειται για μία εξαιρετική νέα αρχή, μία καινούρια όμορφη ιστορία στα MotoGP. Είμαστε εδώ χάρη στους χορηγούς μας και είναι χαρά μου να καλωσορίζω την Mooney. Συναντηθήκαμε στο ράντζο μου το χειμώνα και αμέσως είδαμε πως είχαμε ταύτιση απόψεων και τώρα πλέον έχουμε αυτές τις όμορφες μοτοσυκλέτες με τα χρώματά μας».

Ο Alessio Salucci, Διευθυντής Mooney VR46 Racing: «Μόνο ικανοποίηση μπορώ να δηλώσω που είμαι μέρος αυτό του εγχειρήματος, που μόνο πρόσφατο δεν είναι. Η ομάδα έχει μακρά ιστορία με την υποστήριξη της Sky Italia και παρουσία σε Moto2 και Moto3 και βήμα – βήμα έχει φτάσει πλέον και στα MotoGP. Είναι μία φυσική εξέλιξη και το επόμενο στάδιο υποστηρίζοντας και ακολουθώντας ακόμη πιο στενά τους αναβάτες της VR46 Academy. Είδαμε τους Luca και Marco να μεγαλώνουν. Τα MotoGP είναι μία σημαντική δέσμευση η οποία όμως δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε δυναμικά στην Moto2 που θεωρούμε σημαντικό στάδιο στην προετοιμασία των οδηγών μας. Η χρονική στιγμή ήταν κατάλληλη για να γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο σε αυτό το βιβλίο, πάντα με ιταλικό πνεύμα και το DNA της VR46 και του Valentino που εμπλέκεται σε αυτό 100%. Ήταν πάντα καινοτόμος και έχει αφήσει και εδώ το σημάδι του. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μας καθώς και ένα θερμό καλωσόρισμα στην Mooney που μπαίνει στην οικογένειά μας ως μέγας χορηγός. Χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει εδώ, κι ελπίζουμε να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Emilio Petrone, CEO της Mooney δήλωσε: «Η παρουσίαση αυτή είναι κάτι μεγαλύτερο από μία αγωνιστική ομάδα μοτοσυκλετών, είναι ένα πραγματικό μανιφέστο με ενότητες για το Ιταλικό ταπεραμέντο και την υπέρβαση που δύο ηγέτες στους τομείς τους θα συστήσουν στις πίστες ανά τον κόσμο. Ως θιασώτης των αγώνων λαμβάνω σήμερα διπλή ικανοποίηση και είμαι βέβαιος πως η Mooney και η VR46 δεν βρίσκονται παρά στο ξεκίνημα του ταξιδιού τους».

Pablo Nieto, MotoGP Team Manager – Mooney VR46 Racing Team: «Είμαστε στην αρχή μίας σημαντικής σεζόν με υψηλές προσδοκίες και μία νέα ομάδα που θα μας φέρουν σύντομα στον πρώτο αγώνα του Qatar. Ξεκινώντας από τους αναβάτες, κάθε ένας έχει τον δικό του στόχο. Από την μία ο Luca που είναι ήδη ένα χρόνο στα MotoGP και από την άλλη ο Marco που είναι Rookie. Ο Luca θα μπει στους αγώνες με μία εργοστασιακή Ducati GP22 και μπορεί να το διασκεδάσει, ο Luca από την άλλη μπορεί να παλέψει για να είναι καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος, έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά και πολύ ισχυρό ανταγωνισμό από ικανότατος αναβάτες που έρχονται από τις μικρότερες κατηγορίες. Στο πλευρό μας έχουμε την Ducati με την οποία είμαστε στο ξεκίνημα μίας όμορφης σχέσης, μας υποδέχτηκαν στην δική τους οικογένεια και είμαστε εξίσου χαρούμενοι όλοι μας. Όλη η ομάδα είναι εμποτισμένη με το DNA της VR46, πολλοί μηχανικοί και τεχνικοί έρχονται από την Moto2 και έχουν δουλέψει μαζί μας για πολλά χρόνια. Μία μεγάλη ευκαιρία για εξέλιξη της ομάδας και μία στιγμή περηφάνιας για εμένα».

Luca Brivio, Moto2 Team ManagerMooney VR46 Racing Team: «Θα είναι μία ενδιαφέρουσα σεζόν, ο Celestino είναι στον δεύτερο χρόνο του στην Moto2 με Kalex έχοντας ολοκληρώσει το 2021 με κρεσέντο, πήγε καλά στις δοκιμές και ελπίζουμε να είναι ανταγωνιστικός από την πρώτη στιγμή. Ο Niccolo μεταπηδά κατηγορίες έχοντας ένα πολύ ικανό και εξειδικευμένο προσωπικό να τον υποστηρίζει, έχει πολύ καλές δυνατότητες και ο στόχος είναι να το διασκεδάσει και να αποκτήσει εμπειρία, χωρίς υπερβολικές πιέσεις ώστε να προχωρήσει βήμα – βήμα. Έχουμε πολλούς λόγους να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ανταμείψουμε και τους Vale, Uccio, Pablo και όλη την VR46 για την ευκαιρία αυτή. Μπήκα στην ομάδα αυτή πριν πολλά χρόνια, το 2014 και είμαι περήφανος που μου αναθέτουν την ευθύνη αυτή».

Luca Marini: «Θα είναι μία πολύ σημαντική σεζόν για εμένα αλλά και όλη την Mooney VR46. Έχω αρχίσει να συνηθίζω την Ducati GP22 και να βλέπω τις δυνατότητες που έχει. Η αίσθησή μου είναι παραπάνω από θετική και το στόχος είναι να παλεύω για την πρώτη πεντάδα και να βρίσκομαι σταθερά στην πρώτη δεκάδα. Θα ήθελα να ανέβω και στο βάθρο, είναι μεγάλος στόχος αλλά έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική, διασκεδάζουμε, περνάμε καλά. Επίσης μου αρέσουν ιδιαίτερα τα χρώματα της ομάδας που ήταν πάντα και χρώματα της VR46».

Marco Bezzecchi: «Το Qatar είναι μία ανάσα μακριά και θα πρέπει να αντιμετωπίσω την πίεση που έρχεται, βλέποντας το από την θετική πλευρά. Η αναμονή ήταν μεγάλη και η αδρεναλίνη έχει αρχίσει ήδη να αυξάνεται. Είμαι χαρούμενος με το πώς εξελίχθηκαν οι δοκιμές, φυσικά έχω πολλά ακόμη να κάνω, έχουμε τρέξει μόλις μία προσομοίωση αγώνα και το πρώτο GP θα είναι πρόκληση. Μου αρέσει η ομάδα, είναι δεμένη και η ατμόσφαιρα ευχάριστη. Ο τίτλος του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου είναι καλός στόχος και θα ήθελα να παλέψω για αυτόν μέχρι το τέλος. Τα χρώματα μου αρέσουν, είναι του Valentino, της VR46 της Mooney και της Ducati σε πλήρες ιταλικό πνεύμα».

Celestino Vietti: «Θα είναι μία σεζόν που θα βγει με μία ανάσα, έχω ένα χρόνο εμπειρίας στους ώμους μου και μία ομάδα με υψηλό ηθικό, καθώς και πολύ θετικά αισθήματα μετά τις πρώτες δοκιμές. Ανυπομονώ για τον αγώνα του Qatar, που είναι σε μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Ρυθμό έχουμε και ο στόχος είναι να είναι σταθερός και να είμαστε όσο πιο ακριβής μπορούμε, πράγματα σημαντικά για την Moto2».

Niccolo Antonelli: «Μία νέα κατηγορία, μία νέα ομάδα που δίνουν ώθηση και με παρακινούν να τα πάω καλά. Δουλέψαμε σκληρά στις δοκιμές για να προετοιμαστούμε όσο περισσότερο γινόταν για τον πρώτο αγώνα στο Qatar. Η ομάδα με βοηθά να προσαρμοστώ στην κατηγορία και να είμαι άνετος στην οδήγηση, έχουμε πολλά να κάνουμε αλλά δεν βιαζόμαστε. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση, σταθερά, για να γίνουμε ανταγωνιστική όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Ετικέτες

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια με την Aprilia ξανά στο προσκήνιο

Η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia παραμένει πιθανή επιλογή του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2025
motomagMarc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/4/2024

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Marc Marquez στο TNT Sports δήλωσε ότι “όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές”, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ακούσει όλους του κατασκευαστές πριν αποφασίσει τον σταθμό του για την επόμενη χρονιά, με την Aprilia να έχει μία θέση στις πιο δυνατές υποψηφιότητες, μαζί με την Ducati.

Το 2024 είναι μία χρονιά που τα συμβόλαια πολλών από τους αναβάτες του grid λήγουν, με την μεταγραφική περίοδο (γνωστή και ως silly season) να έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει οι υπογραφές των Quartararo και Bagnaia, οι οποίο ανανέωσαν με Yamaha και Ducati, αντίστοιχα. Για πολλούς, όμως, τα πράγματα παραμένουν ακόμα αρκετά ρευστά, όσον αφορά το μέλλον τους στα MotoGP.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Ο Marquez, ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία των MotoGP, παραμένει ένας από τους αναβάτες του μεταγραφικού πυρετού, καθώς το μονοετές συμβόλαιό του με την Gresini Ducati λήγει στο τέλος του 2024, χωρίς ακόμα να υπάρχουν καθαρές ενδείξεις για το μέλλον του. Μπορεί στην συνείδηση όλων το πέρασμα από την Gresini να είναι απλά η πύλη εισόδου για την εργοστασιακή ομάδα, ωστόσο ο Marquez θέλει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ή πολύ απλά να πιέσει καταστάσεις από τώρα. Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα δείγματα που έχει να επιδείξει με την μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale, είναι αρκετά θετικά, με δεδομένο ότι ο Ισπανός τρέχει με την GP23, καταφέρνοντας να μείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και βάζοντας δύσκολα στους αναβάτες της GP24 στον τελευταίο αγώνα.

Από την μία θα μπορούσε να επεκτείνει την συνεργασία του με την δορυφορική Gresini. Η αλήθεια όμως είναι ότι μία εργοστασιακή ομάδα ή τουλάχιστον η τελευταία έκδοση της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τον Marquez, ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί και ο Fermin Aldeguer, τον οποίο έχει ήδη αποκτήσει η Ducati για την σεζόν του 2025. Οι πιθανότητες τον θέλουν εκτός εργοστασιακής ομάδας, τουλάχιστον για την πρώτη του σεζόν στα MotoGP, όμως ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα κατευθυνθεί προς Pramac ή προς Gresini, με την Pramac επίσης να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο για τη νέα σεζόν.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Η Ducati είναι αυτή την στιγμή η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, είναι όμως ταυτόχρονα και αρκετά ιδιόρρυθμη, απαιτώντας ένα ιδιαίτερο στυλ οδήγησης. Ήδη ο Marquez προσπαθεί να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και είναι λογικό ότι μετά από ένα χρόνο, πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να παραμείνει στην Ducati, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όλη η δουλειά που έχει κάνει να συνηθίσει την νέα του μοτοσυκλέτα θα πάει στράφι. Έχει όμως απέναντί του πολλούς μνηστήρες, με τους Jorge Martin και Enea Bastianini να είναι δύο από τους βασικούς διεκδικητές της μίας εργοστασιακής θέσης που απομένει.

Το εργοστάσιο του Borgo Panigale έχει τα δεδομένα από τις τηλεμετρίες όλων των αναβατών της, εργοστασιακούς και δορυφορικούς. Μετά από τρεις γύρους γνωρίζει ήδη αν οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει τον Marquez και κατά πόσο μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός από τους υπόλοιπους διεκδικητές του θρόνου της GP25, όπως θα ονομάζεται το πρωτότυπο την επόμενη χρονιά. Επομένως η Ducati αυτή την στιγμή κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι, έχοντας την επιλογή να κόψει το πιο γλυκό κομμάτι για τον εαυτό της, σε μία περίοδο που βλέπει ότι οι δύο άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αρχίζουν να απειλούν την απόλυτη κυριαρχία της.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Αν όμως ο Marquez θέλει μία εργοστασιακή σέλα, αλλά δεν βρει την απάντηση στην Ducati, τότε μια πιθανή επιλογή είναι αυτή της Aprilia, η οποία φέτος έχει να επιδείξει μία αξιοσημείωτη πορεία, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του Vinales στην πίστα των ΗΠΑ. Αν συνεχίσει έτσι, τότε σίγουρα θα μπει στο ραντάρ του Marquez, σε μία περίοδο που ο Aleix Espargaro θα μπορούσε να κρεμάσει την φόρμα του, αφήνοντας την μία θέση κενή. Το “Μυρμήγκι” έχει και την προϊστορία του με το Noale, έχοντας κερδίσει τον τίτλο στα 125GP πάνω σε μία Derbi (σαν να λέμε Aprilia με άλλο όνομα).

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Σε κάθε περίπτωση ο Marc Marquez δεν θα δυσκολευτεί να βρει στέγη την νέα χρονιά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει νέος τραυματισμός.