Mooney VR46 Racing Team - Ο Rossi κι o Uccio παρουσιάζουν την ομάδα του 2023

Luca Marini & Marco Bezzechi έτοιμοι για το TOP5 καβάλα στις μοτοσυκλέτες της Ducati
Mooney VR46 Racing Team 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2023

Η Mooney VR46 Racing Team έκανε την επίσημη παρουσίαση της για το 2023, στη 10η σεζόν της στον θεσμό του MotoGP, και τη δεύτερη στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος. Επίσημοι αναβάτες είναι ο Luca Marini και ο Marco Bezzechi, που θα οδηγούν μοτοσυκλέτες της Ducati.

Οι ταλαντούχοι Marini & Bezzechi κατάφεραν να συλλέξουν 231 βαθμούς στο ντεμπούτο τους με την ομάδα το 2022, μια pole position, τον τίτλο του Rookie της χρονιάς (Bezzechi), και αρκετούς τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα.

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι φυσικά ο θρύλος Valentino Rossi, ενώ Διευθυντής της Ομάδας είναι ο Alessio Salucci (Uccio) και Manager ο Pablo Nieto.

Νέα είναι τα γραφικά στις μοτοσυκλέτες του 2023, στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό (μαύρο-κίτρινο) με περισσότερο μαύρο για φέτος, με κύριο χορηγό την Mooney, ιταλική εταιρεία γνωστή μεταξύ άλλων για την NFC εφαρμογή (smartphone app) πληρωμών της, που λειτουργεί ως προπληρωμένη τραπεζική κάρτα.

Mooney VR46 Team

Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας έγινε στο CUPRA Garage στο Μιλάνο, λίγο πριν αναχωρήσει για το Portimao όπου θα γίνει το τελευταίο pre-season τεστ πριν τον 1ο αγώνα της σεζόν, στην ίδια πίστα.

Marini

Θυμίζουμε πως στο pre-season test της Sepang στη Μαλαισία ο Luca Marini ήταν ο ταχύτερος αναβάτης των δοκιμών, με τον Bezzecchi να σημειώνει τον 8ο ταχύτερο χρόνο.

Marini

Κατά την παρουσίαση ο Marini δήλωσε σίγουρος πως μπορεί να παλεύει για μια θέση στο Top5 κάθε σαββατοκύριακο, δηλώνοντας πως οι ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του είναι πιθανώς καλύτερες ακόμα και από των εργοστασιακών Ducati!

Bezzecchi

Αντίστοιχα, ο Bezzechi δήλωσε πως η μοτοσυκλέτα του 2023 είναι σαφώς καλύτερη από του 2022, με βελτιωμένη πληροφόρηση από το γκάζι και καλύτερο αεροδυναμικό πακέτο.

Valentino Rossi

Με τη σειρά του, ο Valentino Rossi δήλωσε πως αναμένει ένα σπουδαίο 2023 όσον αφορά στις επιδόσεις των δυο αναβατών του, με τον Marini να έχει κάνει μεγάλη πρόοδο το 2022 και να έχει πλησιάσει στο βάθρο αρκετές φορές. “Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν του Luca στο MotoGP και περιμένω πολλά από αυτόν. Κι ο Marco μπορεί να τα πάει επίσης καλά, στην rookie χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία το 2022 ήταν εξαιρετικός. Ανέβηκε στο βάθρο στο Assen και ήταν ανταγωνιστικός με τους κορυφαίους αναβάτες σε αρκετούς αγώνες. Πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο στη δεύτερη χρονιά του στο MotoGP.”

Ετικέτες

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!