MOTO GP Μαλαισία: Νέα ώρα αγώνα!

Ο καιρός έφερε ανατροπές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/11/2018

Αλλαγή στην ώρα εκκίνησης όλων των αγώνων έφερε ο άστατος καιρός που αυτή την στιγμή έχει εμποδίσει την συνέχιση των δοκιμαστικών για την κατάταξη κι έτσι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο νεότερο για την κατάταξη. Ωστόσο η οργανωτική επιτροπή πήρε την απόφαση τώρα, αρκετά νωρίς είναι η αλήθεια, φέρνοντας όλο το πρόγραμμα νωρίτερα κι έπειτα συντομεύοντας τα κενά, ώστε οι αγώνες να γίνουν με την σειρά που είχαν, αλλά δύο ώρες νωρίτερα. Δύο είναι οι λόγοι αυτής της απόφασης. Να εκμεταλλευτούν ένα μικρό παράθυρο καλοκαιρίας, που ίσως να υπάρχει έως το μεσημέρι, πράγμα που δύσκολα μπορεί κανείς να μαντέψει από σήμερα στο τροπικό κλίμα της πίστας, κι έπειτα για να υπάρχει μεγάλο παράθυρο αναμονής, ώστε σε περίπτωση που βρέξει και υπάρχει κόκκινη σημαία, να μπορούν να καθυστερήσουν με την ελπίδα καλυτέρευσης. Βασικός στόχος να μην χαθεί δεύτερος αγώνας για φέτος, εξαιτίας της βροχής.

Σήμερα η βροχή βγήκε στην μέση της FP4 οδηγώντας σε πτώσεις καθώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και πριν προλάβουν οι κριτές να βγάλουν τις σημαίες, η κατάσταση μεταβλήθηκε από τελείως στεγνό σε τελείως βρεγμένο..

Αυτές λοιπόν είναι οι νέες ώρες εκκίνησης των αγώνων (ώρες Ελλάδας) και μένει να ολοκληρωθούν οι δοκιμές, καιρού επιτρέποντος, για να δούμε και την σειρά εκκίνησης..

 

Moto3™ αγώνας  – 04:00 (ώρα Ελλάδας)

Moto2™ αγώνας  – 05:20 (ώρα Ελλάδας)

MotoGP™ αγώνας – 07:00 (ώρα Ελλάδας)

 

 

Ετικέτες

FIM-MotoGP: Χρηματοδότηση έως 200.000 ευρώ για νέα ταλέντα σε Moto3 Junior και Ευρωπαϊκό Moto2

Θέλει να σπάσει το δίπολο Ισπανίας-Ιταλίας που έχει κατακλύσει όλες τις κατηγορίες - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/12/2025

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoJunior ανακοινώνει ένα νέο πρόγραμμα που δίνει ισχυρά οικονομικά κίνητρα σε ομάδες που αγωνίζονται με αναβάτες από χώρες που επί του παρόντος υπo-εκπροσωπούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP.

Πρώτα η Ισπανία και έπειτα η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που επενδύουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή στην ανάδειξη νέων ταλέντων ειδικά στους δύο τροχούς δρέποντας τα οφέλη ποικιλοτρόπως. Μόνο τυχαία δεν είναι λοιπόν η κυριαρχία τους στους αγώνες σε κορυφαίο επίπεδο με τις ομάδες να έχουν "άπειρες" επιλογές νεαρών ταλέντων από αυτές τις δύο χώρες που προωθούνται σε όλες τις κατηγορίες και φυσικά και στην κορυφαία MotoGP. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι τα 21 από τα 25 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία τα έχουν κατακτήσει Ιταλοί και Ισπανοί, οι οποίοι έσπασαν ένα άλλο δίπολο που κρατούσε από τις αρχές της 10ετίας του '80 έως και το τέλος των 90s, εκείνο των Αμερικανών και των Αυστραλών.

Το πρόγραμμα επί της ουσίας αφορά αναβάτες κάθε υπηκοότητας εκτός Ισπανών και Ιταλών με ισχυρά οικονομικά κίνητρα από τη FIM. Τα κίνητρα θα είναι διαθέσιμα από το 2026 έως το 2028 για ομάδες που υπογράφουν συμβόλαια και έχουν επιτυχία με αναβάτες που είναι υπήκοοι χωρών με επίσημα αναγνωρισμένο πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και που, στην αρχή κάθε σεζόν, έχουν εκπροσώπηση μικρότερη του 10% στο paddock του MotoGP – σε MotoGP, Moto2 και Moto3.

gp

Τα κίνητρα θα είναι διαθέσιμα για ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto3 Junior και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2 μόνο σε περιπτώσεις όπου ο αναβάτης δεν έχει λέβει μέρος σε ολόκληρη σεζόν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Moto3 ή Moto2. Ο αναβάτης θα πρέπει να είναι επίσης 18 ετών ή μικρότερος την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο συμμετέχει στο MotoJunior.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τα κίνητρα:

Κίνητρο 1: 200.000 ευρώ για μια ομάδα της οποίας ο αναβάτης κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 Junior και κατακτά τουλάχιστον τέσσερις νίκες σε αγώνες.

Κίνητρο 2: 100.000 ευρώ για μια ομάδα της οποίας ο αναβάτης κατακτά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 Junior και κατακτά τουλάχιστον τρεις νίκες σε αγώνες.

Κίνητρο 3: 50.000 ευρώ για την ομάδα της οποίας ο αναβάτης καταλάβει την τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto3 Junior και κερδίσει τουλάχιστον δύο αγώνες.

Κίνητρο 4: 100.000 ευρώ για την ομάδα του αναβάτη που θα κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2 και θα έχει τουλάχιστον τέσσερις νίκες σε αγώνες.

Θα υπάρχουν κίνητρα και ανά αγώνα για τους αναβάτες που τερματίζουν στις πρώτες δέκα θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα κίνητρα μπορείτε να βρείτε εδώ για τις ομάδες και εδώ για τους αναβάτες.