MOTO GP Μαλαισία: Νέα ώρα αγώνα!

Ο καιρός έφερε ανατροπές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/11/2018

Αλλαγή στην ώρα εκκίνησης όλων των αγώνων έφερε ο άστατος καιρός που αυτή την στιγμή έχει εμποδίσει την συνέχιση των δοκιμαστικών για την κατάταξη κι έτσι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο νεότερο για την κατάταξη. Ωστόσο η οργανωτική επιτροπή πήρε την απόφαση τώρα, αρκετά νωρίς είναι η αλήθεια, φέρνοντας όλο το πρόγραμμα νωρίτερα κι έπειτα συντομεύοντας τα κενά, ώστε οι αγώνες να γίνουν με την σειρά που είχαν, αλλά δύο ώρες νωρίτερα. Δύο είναι οι λόγοι αυτής της απόφασης. Να εκμεταλλευτούν ένα μικρό παράθυρο καλοκαιρίας, που ίσως να υπάρχει έως το μεσημέρι, πράγμα που δύσκολα μπορεί κανείς να μαντέψει από σήμερα στο τροπικό κλίμα της πίστας, κι έπειτα για να υπάρχει μεγάλο παράθυρο αναμονής, ώστε σε περίπτωση που βρέξει και υπάρχει κόκκινη σημαία, να μπορούν να καθυστερήσουν με την ελπίδα καλυτέρευσης. Βασικός στόχος να μην χαθεί δεύτερος αγώνας για φέτος, εξαιτίας της βροχής.

Σήμερα η βροχή βγήκε στην μέση της FP4 οδηγώντας σε πτώσεις καθώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και πριν προλάβουν οι κριτές να βγάλουν τις σημαίες, η κατάσταση μεταβλήθηκε από τελείως στεγνό σε τελείως βρεγμένο..

Αυτές λοιπόν είναι οι νέες ώρες εκκίνησης των αγώνων (ώρες Ελλάδας) και μένει να ολοκληρωθούν οι δοκιμές, καιρού επιτρέποντος, για να δούμε και την σειρά εκκίνησης..

 

Moto3™ αγώνας  – 04:00 (ώρα Ελλάδας)

Moto2™ αγώνας  – 05:20 (ώρα Ελλάδας)

MotoGP™ αγώνας – 07:00 (ώρα Ελλάδας)

 

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Raul Fernandez συνεχίζει με την Trackhouse μέχρι το τέλος του 2028

Η αμερικανική ομάδα ανανέωσε την συμφωνία της με τον Ισπανό αναβάτη ενόψει της νέας εποχής των MotoGP
Fernandez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Fernandez υπέγραψε με την SuperFile Trackhouse MotoGP Team για τις πρώτες δύο σεζόν της νέας εποχής κανονισμών των MotoGP, 2027 και 2028, ενώ ανοιχτή παραμένει η δεύτερη σέλα της ομάδας.

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Raul Fernandez, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην αμερικανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028.

Ο Fernandez αποτελεί μέλος του project της Trackhouse από την πρώτη της χρονιά στα MotoGP, το 2024, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέβαλε στις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας. Το 2025 ανέβηκε στο βάθρο των Sprint σε Mandalika και Phillip Island, πριν χαρίσει στην Trackhouse την πρώτη της νίκη σε Grand Prix, κατακτώντας το Grand Prix Αυστραλίας. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με δεύτερη θέση στη Valencia.

Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και το 2026, με τον Ισπανό να έχει ήδη κατακτήσει τρία βάθρα σε Grand Prix και τρία ακόμη σε Sprint, ανάμεσά τους δύο νίκες, στο Mugello και στο Assen. Στην ολλανδική πίστα η Trackhouse πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας τόσο τον Sprint όσο και τον κυρίως αγώνα.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Fernandez θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας στη νέα εποχή των MotoGP, καθώς από το 2027 θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί και οι νέες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας.

Η άλλη θέση της ομάδας της Trackhouse για το 2027 δεν έχει ακόμη καλυφθεί, με την ομάδα να αφήνει ανοιχτό το ποιος θα είναι ο ομοσταυλος του Fernandez στην ερχόμενη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group, Justin Marks, δήλωσε, "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Raul Fernandez θα παραμείνει στην ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. Από την πρώτη ημέρα έχει αφοσιωθεί πλήρως στους στόχους και στο όραμά μας. Έχει εξελιχθεί τόσο ως αναβάτης όσο και στην προετοιμασία, την προσέγγιση και την ωριμότητά του. Πιστεύουμε ότι η ομάδα και οι μοτοσυκλέτες μας μπορούν να διεκδικούν σταθερά το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και ότι ο Raul μπορεί να μας οδηγήσει ακόμη ψηλότερα."