MOTO GP Μαλαισία: Νέα ώρα αγώνα!

Ο καιρός έφερε ανατροπές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/11/2018

Αλλαγή στην ώρα εκκίνησης όλων των αγώνων έφερε ο άστατος καιρός που αυτή την στιγμή έχει εμποδίσει την συνέχιση των δοκιμαστικών για την κατάταξη κι έτσι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο νεότερο για την κατάταξη. Ωστόσο η οργανωτική επιτροπή πήρε την απόφαση τώρα, αρκετά νωρίς είναι η αλήθεια, φέρνοντας όλο το πρόγραμμα νωρίτερα κι έπειτα συντομεύοντας τα κενά, ώστε οι αγώνες να γίνουν με την σειρά που είχαν, αλλά δύο ώρες νωρίτερα. Δύο είναι οι λόγοι αυτής της απόφασης. Να εκμεταλλευτούν ένα μικρό παράθυρο καλοκαιρίας, που ίσως να υπάρχει έως το μεσημέρι, πράγμα που δύσκολα μπορεί κανείς να μαντέψει από σήμερα στο τροπικό κλίμα της πίστας, κι έπειτα για να υπάρχει μεγάλο παράθυρο αναμονής, ώστε σε περίπτωση που βρέξει και υπάρχει κόκκινη σημαία, να μπορούν να καθυστερήσουν με την ελπίδα καλυτέρευσης. Βασικός στόχος να μην χαθεί δεύτερος αγώνας για φέτος, εξαιτίας της βροχής.

Σήμερα η βροχή βγήκε στην μέση της FP4 οδηγώντας σε πτώσεις καθώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και πριν προλάβουν οι κριτές να βγάλουν τις σημαίες, η κατάσταση μεταβλήθηκε από τελείως στεγνό σε τελείως βρεγμένο..

Αυτές λοιπόν είναι οι νέες ώρες εκκίνησης των αγώνων (ώρες Ελλάδας) και μένει να ολοκληρωθούν οι δοκιμές, καιρού επιτρέποντος, για να δούμε και την σειρά εκκίνησης..

 

Moto3™ αγώνας  – 04:00 (ώρα Ελλάδας)

Moto2™ αγώνας  – 05:20 (ώρα Ελλάδας)

MotoGP™ αγώνας – 07:00 (ώρα Ελλάδας)

 

 

Ετικέτες

Jorge Martín: Τα παίζει όλα για όλα και ταξιδεύει στη Μαλαισία - Παρά το κάταγμα στο χέρι

Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάστασή του - 1ος στόχος να ξεκινήσει στις FP1
Jorge Martín
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Παρά το κάταγμα στο χέρι που υπέστη κατά την πτώση του στο αγώνα Sprint του αυστραλιανού GP, ο Ισπανός θα ταξιδέψει μέχρι τη Μαλαισία για τον επόμενο αγώνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing.

Οι τελευταία γύροι του MotoGP είναι σχεδόν συνεχόμενοι, αφού μεταξύ 23 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη λαμβάνουν χώρα 5 σύντομοι αγώνες Sprint και 5 κανονικοί αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία και θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2026. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα διεξάγεται ο 19ος γύρος στην Μαλαισία και ο Jorge Martín, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει, ειδικά μετά την ακύρωση του κυρίως αγώνα στην Αυστραλία λόγω κακοκαιρίας, η οποία μείωσε σημαντικά τις απώλειες που θα είχε σε βαθμούς.

Τους δύο κύριους διεκδικητές Marc Marquez και Jorge Martín χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί, όμως ο Jorge Martín φέρει πλέον και έναν σημαντικό τραυματισμό, αφού έπεσε στον αγώνα Sprint, και υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας του δεξιού του χεριού. Το κάταγμα δεν είναι πλήρες και οι ιατρικές εξετάσεις του Ισπανού δείχνουν ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Όμως έφερε στην επιφάνεια και έναν παλιότερο τραυματισμό στην ίδια περιοχή που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του Martín. Βέβαια, ο τραυματισμός αυτός δεν δείχνει να πτοεί τον Μαδριλένο, ο οποίος θα ταξιδέψει κανονικά στη Μαλαισία. Εκεί θα εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένει την άφιξη του έμπιστου φυσιοθεραπευτή του, Aitor Tomas, στη Μαλαισία, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάστασή του, ενώ και ο Dr Angel Charte, ιατρικός διευθυντής του MotoGP, θα κάνει επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι ο Martín θα είναι έτοιμος να συμμετέχει στη FP1 την Παρασκευή το πρωί.

“Λαμβάνω τη θεραπεία που χρειάζομαι για να αναρρώσω από τον τραυματισμό και να φτάσω στη Sepang στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Martin που δείχνει έτοιμος για όλα, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν προσπαθήσει έστω να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο M.Marquez θα βάλει για τα καλά πλώρη για τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και τον 8ο στη μεγάλη κατηγορία.