Moto2: Χωρίζουν οι δρόμοι της Preicanos Racing & του Bo Bendsneyder – Εντάσεις εκ των έσω

Η συνεργασία τους άρχισε το 2021, αλλά η διαρροή πληροφορίων την σταματάει πριν τον αγώνα του Misano
moto2 bendsneyder
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2024

Ο Ολλανδός αναβάτης Bo Bendsneyder, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία της Moto2 με την ομάδα της Tech 3. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όλη την χρονιά, καθώς το ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό GP, τον άφησε εκτός των τριών τελευταίων αγώνων. Το 2019 πήγε στην NTS RW Racing τερματίζοντας 26ος γενικής και το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Preicanos Racing έως και σήμερα.

Όμως, ο μη αναμενόμενος στόχος των προσδοκιών τους και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους, λόγω της διαρροής των εμπιστευτικών πληροφοριών, οδηγήθηκαν να την διακόψουν εσπευσμένα, πριν τον αγώνα του Misano.

Ωστόσο, η Ισπανική ομάδα Preicanos Racing, η οποία παλαιότερα λεγότανε SAG Racing είχε πάρει ήδη την απόφαση να μην ανανεώσει για τη νέα χρονιά, έπειτα των 4 σεζόν που ήτανε μαζί. Η καλύτερη θέση που είχε φέρει ο Bo, ήταν αυτή της τρίτης θέσης στον περσινό αγώνα του GP Αμερικής και της πέμπτης στο Γαλλικό GP του 2021.

Ο οδηγός που θα σταθεί δίπλα στον Jaume Masia για το υπόλοιπο της σεζόν, θα είναι ο Daniel Munoz ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Bendsnayder στις αρχές του έτους μετά από τον τραυματισμό του.

 

 

MotoGP: Επίσημο αντίο Davide Brivio στην Trackhouse – Προορίζεται για αντικαταστάτης του Alberto Puig στο HRC

Μια ακόμη ηχηρή μεταγραφή επιβεβαιώνεται, κατά το ήμισυ τουλάχιστον
Davide-Brivio
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Με επίσημο ανακοινωθέν της ομάδας Trackhouse Racing MotoGP στο περιθώριο του Καταλανικού Grand Prix στη Βαρκελώνη επισημοποιήθηκε μια φήμη που είχε φουντώσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Davide Brivio θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση της ομάδας μετά το τέλος της φετινής σεζόν, γεγονός που καλύπτει κατά το ήμισυ την επικαιρότητα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ο έμπειρος Ιταλός φεύγει, αλλά δεν αποκαλύπτεται ο νέος του προορισμός.

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για την αναβάθμιση του Alberto Puig από διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol σε έναν πιο κομβικό ρόλο με ευρύτερες αρμοδιότητες εντός του αγωνιστικού τμήματος HRC (Honda Racing Corporation). Το προφανές ερώτημα που εξαρχής δημιουργήθηκε αφορούσε τον αντικαταστάτη του και η διασύνδεση των δύο ειδήσεων μας δίνει την απάντηση.

Η φημολογία ήδη ήθελε τον 58χρονο Brivio σε διαπραγματεύσεις με τη Honda για τη θέση αυτή και η ανακοίνωση της Trackhouse ανοίγει τον δρόμο για τον επόμενο προορισμό του Ιταλού, με μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις να απομένουν.

Ο Brivio είναι ένα πολύ έμπειρο στέλεχος με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και ανάλογα πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Παρέα με τον Lin Jarvis ήταν κομβικός στο να προσελκύσει τον Valentino Rossi στη Yamaha το μακρινό 2004, παίρνοντας μαζί του μια σειρά αξέχαστα πρωταθλήματα.

Ένας από τους επόμενους σταθμούς του Brivio ήταν η Suzuki, με την οποία πανηγύρισε τον ιστορικό τίτλο του Joan Mir το 2020, τον πρώτο για τη Suzuki μετά από μια στείρα 20ετία από τον τελευταίο τίτλο του Kenny Roberts Jr. στη δίχρονη ακόμη εποχή του πρωταθλήματος το 2000.

Η αποχώρησή του από το MotoGP ήρθε το 2021 για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα Alpine F1, περνώντας τρία χρόνια στο κορυφαίο τετράτροχο πρωτάθλημα πριν επιστρέψει το 2024 ως αγωνιστικός διευθυντής της νεοσύστατης αμερικανικής ομάδας Trackhouse Racing MotoGP.

Όσο για την Trackhouse, η φετινή χρονιά συνδυάζει αγωνιστικές επιτυχίες με δυσάρεστες ειδήσεις, καθώς εκτός από τον team manager της, Brivio, χάνει του χρόνου και τον Ai Ogura που οδεύει πως μια εργοστασιακή Yamaha το 2027.