MotoGP: 2 περιπτώσεις αδιανόητης συμπεριφοράς μηχανικών: Συγνώμη της CIP τρία χρόνια μετά για κλωτσιά στον Tom Booth-Amos! Απολύσεις στην Max Racing

Και τα δύο περιστατικά στην Moto3
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2022

Την ώρα που η ομάδα του Max Biaggi ανακοίνωσε πως έχει απολύσει τους μηχανικούς που προσπάθησαν να εμποδίσουν αναβάτη άλλης ομάδας σε προηγούμενο αγώνα, ένα VIDEO από τον τελευταίο αγώνα στην Ταϊλάνδη, πριν από τρία χρόνια, προκαλούσε νέα αναστάτωση!

Αρχικά έχουμε το νεότερο περιστατικό που έγινε στον προηγούμενο αγώνα, όταν στελέχη της Sterilgarda Husqvarna Max Racing που ανήκει στον Max Biaggi προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Fernandez της Tech3 να φύγει με το γρήγορο γκρουπ κατά την Q2. Η ομάδα τιμωρήθηκε για αυτό και είχαμε πει τότε πως περιμένουμε την αντίδραση του Max Biaggi η οποία δεν μπορεί να είναι άμεση καθώς δεν γίνεται να αφαιρέσεις τους μηχανικούς από την θέση τους μία ημέρα πριν τον αγώνα.

Χθες λοιπόν η Max Racing ανακοίνωσε πως έχει απολύσει όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη και η ανακοίνωση συνοδεύεται από δήλωση του Max Biaggi που αναφέρει πως ζήτησε εξηγήσεις από όλες τις πλευρές και βάση των απαντήσεων που πήρε η απόλυση των δύο μηχανικών ήταν η μόνη σωστή λύση.

Ταυτόχρονα όμως με την ανακοίνωση αυτή, ερχόταν στην επιφάνεια ένα άγνωστο έως τώρα περιστατικό επίσης από την Moto3 κι από την τελευταία φορά που έγινε αγώνας στην Ταϊλάνδη. Βέβαια εξαιτίας της πανδημίας ο τελευταίος αγώνας στην Ταϊλάνδη ήταν το 2019, όμως η δημοσιοποίηση του VIDEO αμέσως απαίτησε απαντήσεις και οδήγησε σε σημερινές δηλώσεις τόσο του Tom Booth-Amos όσο και της ομάδας!

Στο παρακάτω VIDEO από το Buriram ο Tom Booth-Amos έχει εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από μηχανικό λάθος και ξεσπά στους μηχανικούς λέγοντας “its f….. simple”, κι αμέσως δέχεται κλωτσιές και βρισιές από τον μηχανικό που συνεχίζει τον προπηλακισμό μέχρι που το video διακόπτεται, δείτε το video:
 

 

 

Αμέσως μετά από την δημοσιοποίηση του VIDEO o Tom Booth-Amos ξεκαθάρισε πως ήταν ένα πολύ άσχημο περιστατικό που δείχνει πως συμβαίνουν πολλά πράγματα πίσω από τις κάμερες και για το οποίο του είχε ζητηθεί να μην μιλήσει. Το δέχτηκε γιατί ήθελε να κρατήσει την θέση του και την επόμενη σεζόν. Δεν αποκάλυψε, σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε στην Dorna την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Άφησε επίσης ξεκάθαρα να εννοηθεί πως αυτό ήταν ένα, από τα πολλά περιστατικά που συνέβησαν.

 

 

Το μέρος του πήρε σύσσωμος ο κόσμος της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας με τον Jonathan Rea να είναι ένας από αυτούς που δημόσια εκφράστηκαν λέγοντας πως κανείς δεν πρέπει να γίνεται αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς και κανείς δεν πρέπει να την ανέχεται.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Max Racing λοιπόν, έρχεται και η δήλωση της CIP που ζητά συγνώμη από τον Tom Booth-Amos λέγοντας πως έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανά συμβεί κάτι τέτοιο, πως δεν ανέχεται συμπεριφορές βίας, ζητώντας από τον αναβάτη μετά από τρία χρόνια, την δημόσια συγνώμη.

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Jack Miller δίνει τελεσίγραφο στην Pramac Yamaha

Ο Αυστραλός δηλώνει πως σύντομα θα στραφεί σε άλλες επιλογές
jack
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/8/2025

Ο Jack Miller έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Yamaha πριν από το GP της Ουγγαρίας, προειδοποιώντας ότι αν δεν του προσφερθεί συμβόλαιο στο άμεσο μέλλον, θα στραφεί σε άλλες ευκαιρίες.

Η θέση του Μίλερ στη Yamaha απειλείται, καθώς το τρέχον συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν. Η Pramac Yamaha έχει ήδη κλείσει τον δύο φορές πρωταθλητή WorldSBK Toprak Razgatlioglu για το 2026, ενώ ο teammate του, Miguel Oliveira έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Αυτό φέρνει τον Miller σε δύσκολη θέση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην 17 θέση της γενικής κατάταξης με 52 βαθμούς, ενώ ο Oliveira είναι στην 25η θέση με μόλις 6 βαθμούς.

Ο Αυστραλός παραδέχτηκε ότι η αβεβαιότητα έχει παραταθεί υπερβολικά και ενώ επιθυμεί να μείνει στην Yamaha, η υπομονή του εξαντλείται και δηλώνει “Αυτή τη στιγμή, οι εικασίες σας είναι εξίσου βάσιμες με τις δικές μου όσον αφορά τη στρατηγική και τα σχέδιά της ομάδας. Έχω επιλογές και θα προχωρήσω με αυτές τις επιλογές αν δεν υπάρξει γρήγορη απάντηση”.

Ο Miller δεν αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης τις λεπτομέρειες της προθεσμίας που έχει θέσει, αλλά κατέστησε σαφής τη στάση του: “Έχω μια προθεσμία στο μυαλό μου, αλλά δεν θα σας την αποκαλύψω. Ήμουν περισσότερο από αρκετά υπομονετικός. Αν με θέλετε, με θέλετε, αν όχι, δεν με θέλετε. Είναι τόσο απλό”.

Ο Miller υπογράμμισε επίσης την αξία που πιστεύει ότι προσφέρει στο πρόγραμμα της Yamaha: “Ανυπομονούσα να εξελιχθώ και να προχωρήσω μαζί τους για να τους βοηθήσω. Νιώθω ότι έχω πολλές πληροφορίες να προσφέρω, πολλές ιδέες να δώσω και ότι μπορώ να βοηθήσω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αν δεν μπορούν να δουν την αξία αυτού, τότε καταλαβαίνω και θα προχωρήσω σε κάτι διαφορετικό”.

Η μεταγραφική περίοδος μπαίνει σιγά σιγά στην τελική της ευθεία, με τους κατασκευαστές να θέλουν να κλείσουν το ρόστερ τους το συντομότερο δυνατό, οπότε σύντομα αναμένουμε νεότερα στο σίριαλ Jack Miller.