MotoGP 2019 Aragon: Αλλάζει το πρόγραμμα του αγώνα

Η MotoGP παίρνει τη θέση της Moto2
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/9/2019

Το επόμενο σαββατοκύριακο στις 22 Σεπτεμβρίου έχουμε τον 14ο γύρο του MotoGP στην Aragon, ο οποίος θα έχει ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμά του. Ο αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Για την ακρίβεια, τα φώτα της εκκίνησης της MotoGP θα σβήσουν στη 14:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ ο αγώνας της Moto2 θα πραγματοποιηθεί αργότερα στις 15:30. Ο αγώνας της Moto3 θα ξεκινήσει κανονικά στην ώρα του, στις 12:00 όπως αντίστοιχα και η προθέρμανση για όλες τις κατηγορίες. Η αλλαγή οφείλεται στο ότι την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 στη Σιγκαπούρη. Στόχος της Dorna είναι να αποφευχθεί η ταυτόχρονη προβολή της F1 και της MotoGP στις οθόνες μας, ώστε οι θεατές που παρακολουθούν και τα δύο πρωταθλήματα να μην κάνουν ζάπινγκ συνέχεια...

Επίσης να θυμίσουμε το πρόγραμμα των αγώνων στο Misano, που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο στις 15 Σεπτεμβρίου. Στο Misano επίσης έχουμε και τον διπλό αγώνα της MotoE, που ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17:15 ώρα Ελλάδος. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Κυριακής.

Misano 15/09
Κατηγορία
Ώρα Ελλάδος
MotoE
11:05
Moto3
12:00
Moto2
13:20
MotoGP
15:00

 

Ετικέτες

MotoGP: Προτάθηκε θέσπιση συγκεκριμένου χρονικού παραθύρου για μεταγραφές

Η πρόταση συζητήθηκε στο Silverstone σε συνεδρίαση της IRTA
Bezzecchi_Aprilia_renewal
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/8/2026

Στο περιθώριο του αγώνα MotoGP στην Αγγλία, το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αγωνιστικών Ομάδων (IRTA) συνεδρίασε παρουσία του διευθυντή του MotoGP Sport Entertainment Group (MPSEG, πρώην Dorna) Carlos Ezpeleta για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων μια νέα πρόταση: να οριστεί συγκεκριμένη χρονική περίοδος κατά την οποία οι ομάδες θα μπορούν να υπογράψουν νέους αναβάτες και κάθε μεταγραφή εκτός αυτού θα θεωρείται άκυρη.

Το σκεπτικό πίσω από την πρόταση αυτή είναι να μην επισκιάζεται η αγωνιστική δράση από μεταγραφικές φημολογίες και συζητήσεις. Η αιτία που οδήγησε σε αυτήν είναι η φετινή εμπειρία, όπου κάποιες μεταγραφές είχαν ήδη γίνει γνωστές πριν ακόμη αρχίσει η σεζόν (λ.χ. Fabio Quartararo στη Honda) χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί για μήνες μετά.

Η φετινή χρονιά βέβαια ήταν αρκετά διαφορετική καθώς, ενόψει της νέας εποχής 850 κυβικών που αρχίζει το 2027, εκκρεμούσε η συμφωνία Κατασκευαστών και Διοργανωτών, η περίφημη Concorde Agreement, η καθυστέρηση της οποίας είχε παγώσει όλες τις μεταγραφικές ανακοινώσεις.

Πίσω απ’ όλα, ο MPSEG δεν θεωρεί θετικό το γεγονός πως σχεδόν το 80% των διαθέσιμων μοτοσυκλετών για το 2027 είχαν καπαρωθεί πριν καν φτάσουμε στην καλοκαιρινή διακοπή, ωστόσο δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πώς αυτό θα αλλάξει ορίζοντας συγκεκριμένους χρόνους για μεταγραφές. Οι κατασκευαστές (ή οι ομάδες) μπορούν να τα βρουν παρασκηνιακώς με τον αναβάτη όποτε θέλουν και απλά να τον ανακοινώσουν στον πρέποντα χρόνο.

Η πρόταση μοιάζει να στοχεύει στο επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή στο να μην πλημμυρίζει η επικαιρότητα με μεταγραφικές πληροφορίες και φήμες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και αυτό δεν βλέπουμε πως θα εξυπηρετηθεί. Ο Τύπος πάντα θα ψάχνει για πληροφορίες που δεν είναι γνωστές το ευρύ κοινό και, σε μια χρονιά που οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι αναβάτες αλλάζουν αγωνιστικά χρώματα, αυτή θα είναι νομοτελειακά η καυτή επικαιρότητα που όλοι κυνηγούν.

Το θέμα δεν έχει αποφασιστεί ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτή τη συνάντηση, προκύπτουν κάποια ζητήματα που απαιτούν ειδική ρύθμιση, όπως οι μεταγραφές αναβατών από άλλες αγωνιστικές κατηγορίες (Moto2, Moto3) ή θεσμούς (λ.χ. WSBK). Σε πρώτη φάση πάντως, φαίνεται πως δεν έχει προκύψει ομοφωνία στο θέμα, με τη Yamaha να φέρεται υπέρ της πρότασης και τη Ducati ενάντια.

Ετικέτες