MotoGP 2019 Aragon: Αλλάζει το πρόγραμμα του αγώνα

Η MotoGP παίρνει τη θέση της Moto2
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/9/2019

Το επόμενο σαββατοκύριακο στις 22 Σεπτεμβρίου έχουμε τον 14ο γύρο του MotoGP στην Aragon, ο οποίος θα έχει ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμά του. Ο αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Για την ακρίβεια, τα φώτα της εκκίνησης της MotoGP θα σβήσουν στη 14:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ ο αγώνας της Moto2 θα πραγματοποιηθεί αργότερα στις 15:30. Ο αγώνας της Moto3 θα ξεκινήσει κανονικά στην ώρα του, στις 12:00 όπως αντίστοιχα και η προθέρμανση για όλες τις κατηγορίες. Η αλλαγή οφείλεται στο ότι την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 στη Σιγκαπούρη. Στόχος της Dorna είναι να αποφευχθεί η ταυτόχρονη προβολή της F1 και της MotoGP στις οθόνες μας, ώστε οι θεατές που παρακολουθούν και τα δύο πρωταθλήματα να μην κάνουν ζάπινγκ συνέχεια...

Επίσης να θυμίσουμε το πρόγραμμα των αγώνων στο Misano, που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο στις 15 Σεπτεμβρίου. Στο Misano επίσης έχουμε και τον διπλό αγώνα της MotoE, που ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17:15 ώρα Ελλάδος. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Κυριακής.

Misano 15/09
Κατηγορία
Ώρα Ελλάδος
MotoE
11:05
Moto3
12:00
Moto2
13:20
MotoGP
15:00

 

Ετικέτες

MotoGP Test, Βαλένθια: Η Pramac εντυπωσιάστηκε από τον Toprak Razgatlioglu

Η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη
toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/11/2025

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν ταχύτερος από τους Alex Rins και Jack Miller και κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα Prima Pramac Racing κατά τη διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας.

Ο διευθυντής της ομάδας Prima Pramac Yamaha MotoGP, Gino Borsoi, έμεινε εντυπωσιασμένος από τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησης του Toprak Razgatlioglu κατά την διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια.

Ο Razgatlioglu που συνολικά έκανε 53 γύρους, τερμάτισε την ημέρα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τους Alex Rins και Jack Miller, αλλά 0,740 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo. Παρά τις πολλές διαφορές μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μιας Superbike, ο Razgatlioglu εντυπωσίασε με την προσαρμογή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια.

Ο Gino Borsoi είπε συγκεκριμένα: “Είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος με τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησής του. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απίστευτος στο φρενάρισμα, αλλά σήμερα έδειξε ότι είναι σε θέση να αλλάξει το στυλ οδήγησής του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Του δώσαμε μερικές, ας πούμε, συμβουλές, και είναι σε θέση να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος από το πρώτο αυτό βήμα.

Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, είναι εύκολο να του μιλήσεις. Για μένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δύσκολο να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Μου φαίνεται σαν ένας παλιός φίλος.

Από την αρχή, όλοι μας γνωρίζαμε το στυλ του και του είπαμε πολλές φορές: Σε παρακαλούμε, μην φρενάρεις τόσο απότομα, προσπάθησε να κατανοήσεις το μπροστινό ελαστικό, επειδή η διαφορά στα ελαστικά είναι τεράστια. Αλλά το κατάλαβε από την αρχή και προσαρμόστηκε γρήγορα. Δεν πίεσε, και αυτό είναι κάτι καλό για εμάς.

Δεν είδαμε την πραγματική του ταχύτητα, αλλά είδαμε τον πραγματικό του χαρακτήρα, τον τρόπο που δουλεύει. Είναι ήδη καλός για το στυλ μας στο MotoGP.”

Η Yamaha θα έμενε στην πίστα της Βαλένθια για δεύτερη μέρα σε ιδιωτικές δοκιμές και ο Borsoi τόνισε:

“Το σχέδιο για αύριο είναι να ξεκινήσουμε με μια ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε σε μερικά σημεία όπου έχει δυσκολίες με το μπροστινό. Παραπονέθηκε λίγο για την πρόσφυση του πίσω ελαστικού, αλλά σε αυτό το σημείο, είναι θέμα του πώς να χρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό και τα ηλεκτρονικά. Αλλά όπου μπορούμε να τον βοηθήσουμε είναι με το μπροστινό ελαστικό.”