MotoGP 2019 Aragon: Αλλάζει το πρόγραμμα του αγώνα

Η MotoGP παίρνει τη θέση της Moto2
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/9/2019

Το επόμενο σαββατοκύριακο στις 22 Σεπτεμβρίου έχουμε τον 14ο γύρο του MotoGP στην Aragon, ο οποίος θα έχει ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμά του. Ο αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Για την ακρίβεια, τα φώτα της εκκίνησης της MotoGP θα σβήσουν στη 14:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ ο αγώνας της Moto2 θα πραγματοποιηθεί αργότερα στις 15:30. Ο αγώνας της Moto3 θα ξεκινήσει κανονικά στην ώρα του, στις 12:00 όπως αντίστοιχα και η προθέρμανση για όλες τις κατηγορίες. Η αλλαγή οφείλεται στο ότι την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 στη Σιγκαπούρη. Στόχος της Dorna είναι να αποφευχθεί η ταυτόχρονη προβολή της F1 και της MotoGP στις οθόνες μας, ώστε οι θεατές που παρακολουθούν και τα δύο πρωταθλήματα να μην κάνουν ζάπινγκ συνέχεια...

Επίσης να θυμίσουμε το πρόγραμμα των αγώνων στο Misano, που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο στις 15 Σεπτεμβρίου. Στο Misano επίσης έχουμε και τον διπλό αγώνα της MotoE, που ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17:15 ώρα Ελλάδος. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Κυριακής.

Misano 15/09
Κατηγορία
Ώρα Ελλάδος
MotoE
11:05
Moto3
12:00
Moto2
13:20
MotoGP
15:00

 

Ετικέτες

MotoGP: Aνανέωση συνεργασίας με Tech3, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα

Νέο συμβόλαιο συνεργασίας πολυετούς διάρκειας ανακοινώθηκε στο GP της Καταλονίας
ktm tech3 motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ βρέθηκε προ οικονομικών δυσχερειών ξεκίνησαν οι φήμες περί περιστολής αγωνιστικών δραστηριοτήτων και αποχώρηση από το πανάκριβο MotoGP.

Ωστόσο ενδιάμεσα η ΚΤΜ συνέχισε να δηλώνει παρούσα και δίχως πρόθεση να φύγει, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις της με έργα, καθώς εμφανώς συνεχίζει την εξέλιξη της νέας αγωνιστικής 850 κυβικών. Αν ήταν να φύγει από το MotoGP, γιατί να ήταν ξανά σε ιδιωτική δοκιμή του 850 στο Mugello με Dani Pedrosa και Jonas Folger μόλις στις αρχές Μαΐου;

Αν υπάρχουν ακόμη αμφισβητίες που θεωρούν πως η ΚΤΜ μπορεί να φύγει από τα Grand Prix στο άμεσο μέλλον πάντως, η νέα είδηση που ήρθε από το Καταλανικό GP μάλλον θα τους απογοητεύσει.

ktm tech3 motogp

Οι ΚΤΜ και Tech3 έδωσαν μια κοινή συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του αγώνα στη Βαρκελώνη, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Gottfried Neumeister, και ο ιδιοκτήτης της δεύτερης, Guenther Steiner, ανακοίνωσαν από κοινού μια νέα πολυετή συμφωνία συνεργασίας στο MotoGP. Αν και η ακριβής της διάρκεια δεν αποκαλύφθηκε, αμφότερες πλευρές τονίζουν στα ανακοινωθέντα τους τη λέξη "πολυετής", επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται απλώς για μικρή παράταση, αλλά για μακροπρόθεσμο σχέδιο.

Αυτή η ανακοίνωση βάζει έτσι τέλος σε σενάρια που ήθελαν την Tech3 να ψάχνει νέα συνεργασία, ενώ τον τελευταίο καιρό η ομάδα είχε συνδεθεί και με τη Honda, η οποία φέρεται να αναζητά μια ακόμη ομάδα για να κάνει τις μοτοσυκλέτες της έξι στη μεγάλη κατηγορία, όπως και η Ducati.

Ετικέτες