Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP 2020: Παρουσίαση της SKY Racing Team VR46!

Στο Ράντσο του Γιατρού

Στις 30 Ιανουαρίου όλοι οι αναβάτες της Sky Racing Team VR46 ήταν παρόντες στην παρουσίαση των επίσημων χρωμάτων της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Tavullia στο Ράντσο του Valentino Rossi. Οι μοτοσυκλέτες της Moto2 όσο και της Moto3 έχουν ακριβώς τα ίδια χρώματα και τα γραφικά τους είναι πανομοιότυπα.

Οι αναβάτες της ομάδας στη Moto2 για φέτος, θα είναι ο θετός αδερφός του Rossi, Luca Marini, που μετρά την τρίτη σεζόν του στην Sky Racing Team VR46. Έχει συνολικά εννέα τερματισμούς στο βάθρο, ισόποσα κατανεμημένους σε κάθε θέση του βάθρου. Μέσα σε τρία χρόνια, ο Marini έχει βελτιωθεί πάρα πολύ καθώς το 2017 τερμάτισε 15ος στη βαθμολογία, ενώ την επόμενη χρονιά ήταν έβδομος. Πέρσι βρέθηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και φέτος θα κυνηγήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ομόσταβλός του θα είναι Marco Bezzechi που πέρσι ήταν στην KTM Tech 3.

Ο Andrea Migno θα κάνει το ντεμπούτο για πρώτη φορά με τα χρώματα της SKY Racing Team VR46, ενώ ο Celestino Vietti μετρά ήδη ένα χρόνο στη Moto3 με τα χρώματα της ομάδας. Ωστόσο, η σχέση του με την VR46 έχει ξεκινήσει απ’ την εποχή που “θήτευε” στην ακαδημία του Rossi, ενώ το 2017 και το 2018 ήταν μέλος της SKY VR46 Junior TEM στο FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship.

Ο Team Manager της ομάδας, Pablo Nieto είναι ιδιαίτερα περήφανος για τους αναβάτες του, που έχουν τις οδηγικές ικανότητες να προσφέρουν μπόλικο θέαμα, όντας ταχύτατοι. Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον επαγγελματισμό που τους χαρακτηρίζει.

Το 2019 ήταν μια πολύ απαιτητική σεζόν για τον Luca Marini, καθώς περιέχει πολλές τεχνικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα του και προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα. Πράγμα που όχι μόνο έφερε εις πέρας αλλά το 2019 ήταν και η καλύτερη χρονιά του, σχετικά με τη θέση του στη βαθμολογία της Moto2. “Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί απ’ την αρχή του πρωταθλήματος και σε κάθε αγώνα”, τόνισε ο Marini.

Για τον Bezzechi η μετάβασή του στην SKY Racing Team VR46 είναι ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα του, καθώς η ομάδα αποτελεί σημείο αναφοράς στα Moto2.

"Το 2019 έκανα το ντεμπούτο μου στη Moto3. Στην αρχή της σεζόν είχαμε υψηλούς στόχους και τους καταφέραμε με την δέσμευσή μας. Για τη νέα σεζόν θα εργαστούμε πυρετωδώς και θα θέσουμε τον πήχη πιο ψηλά!,” ανέφερε ο Vietti.

Παρά το λίγο χρόνο που έχει απομείνει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Migno δεν αγχώνεται με τις προετοιμασίες της ομάδας, λόγω του εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί στα μέλη της. “Θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά, να προσφέρω όσα μπορώ στην ομάδα και να εκμεταλλευτώ πλήρως αυτή την εξαιρετική ευκαιρία που μου δόθηκε”, είπε ο Migno.

Tags: