MotoGP 2022, GP Ταϊλάνδης, FP1 - Marc Marquez, πρώτος και στο στεγνό!

Πλουραλισμός κατασκευαστών στις πρώτες θέσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2022

O Marc Marquez συνεχίζει το δυνατό comeback και στο GP της Ταϊλάνδης, καθώς παρά μια ανώδυνη πτώση που είχε, χωρίς να φταίει, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ταϊλάνδης, και μάλιστα στο στεγνό!

Καθώς τα χαράματα είχε πιάσει βροχή, ένα τμήμα της εξόδου διαφυγής στην τρίτη στροφή της πίστας Chang που είχε βαφτεί την προηγούμενη ημέρα δεν είχε προλάβει να στεγνώσει, και εκεί ακριβώς ήταν που βρέθηκε ο Marc Marquez, καθώς είχε χάσει τη γραμμή του, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει σχεδόν σταματημένος. Όχι μόνο δεν χτύπησε, αλλά ούτε και πτοήθηκε, όπως δείχνει και ο ταχύτερος χρόνος που σημείωσε λίγο πριν το τέλος των FP1.

Έχουμε και λέμε: pole position στη βρεγμένη πίστα του Motegi; “Τον ευνόησε η βροχή.” Τέταρτη θέση στον στεγνό αγώνα της Ιαπωνίας; “Δεν έχει τίποτα  να χάσει.” Πρώτη θέση στα στεγνά FP1 της Ταϊλάνδης; “…”

Καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί. Ακόμα και μετά απ’ όλες τις εγχειρήσεις και τις περιπέτειες με την υγεία του, ακόμα και μετά από τέτοια αποχή από το σπορ, ακόμα και με την είσοδο πολλών νεότερων από εκείνον αναβατών, ο Ισπανός δείχνει να είναι πάντα ανταγωνιστικός με τα κορυφαία ονόματα του MotoGP. Αν συνεχίσει να πορεύεται με ωριμότητα -όση τέλος πάντων χωρά στο στιλ και στη νοοτροπία του Πρωταθλητή που διαθέτει όσο κανείς άλλος- θα πρέπει να συνηθίσουμε να τον βλέπουμε να παλεύει ξανά για τις πρώτες θέσεις, ακόμα και με αυτή τη μοτοσυκλέτα της Honda που οδηγεί, τη χειρότερη του grid.

Αρκετά όμως με τον Marc, καθώς ναι μεν προσθέτει αλατοπίπερο στο φαγητό του MotoGP, κάνοντας το σαφώς πιο ενδιαφέρον, θεαματικό και απρόβλεπτο, όμως βαθμολογικά για το 2022 ο αναβάτης του HRC είναι αδιάφορος -μπορώντας άνετα πάντως να επηρεάσει την εξέλιξη του τίτλου, όπως είδαμε στο Aragon.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα γεγονότα των FP1 της Ταϊλάνδης, πρώτα απ’ όλα εντύπωση μας έκανε ο πλουραλισμός των κατασκευαστών στις πρώτες θέσεις, καθώς στα τελευταία GP έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τη Ducati να κάνει lockout στις πρώτες 5-6 θέσεις.

Όχι όμως εδώ, ίσως στα δεύτερα δοκιμαστικά. Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά πάντως, μια ανάσα πίσω από τον πρώτο Marquez βρέθηκε ο Fabio Quartararo με τη Yamaha, ενώ πρώτο Ducati ήταν αυτό του Jack Miller στην 3η θέση. Τέταρτος ήταν ο… Luca Marini με Ducati και πέμπτος ο Alex Rins με τη Suzuki.

Πού ήταν ο Pecco; Μόλις 6ος ταχύτερος, και μάλιστα με την τελευταία του προσπάθεια μετά την πτώση της καρό σημαίας.

Ο Bastianini βρέθηκε ένατος, ενώ ο Aleix Espargaro ήταν… 16ος!

Από τα outsider ονόματα εξαιρετική κρίνεται η 8η θέση του Franco Morbidelli, πολύ καλή η 11η του Cal Crutchlow, ενώ ο Danilo Petrucci μπορεί να βρέθηκε 2,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο χρόνο, όμως πέρασε τους Darryn Binder και Tetsuta Nagashima.

Τώρα αναμένουμε να δούμε αν τα δοκιμαστικά θα συνεχίσουν σε στεγνό οδόστρωμα, ή αν θα έχουμε βρεγμένα FP2, κάτι που θα δυσκολέψει πολύ τις προσπάθειες όσων δεν κατάφεραν να σημειώσουν καλό χρόνο στα στεγνά FP1.

Ακολουθεί το TOP-10 των FP1 της Ταϊλάνδης. Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, δείτε εδώ.

1. Marc Marquez (Repsol Honda Team) – 1:30.523

2. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) + 0.032

3. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) + 0.065

4. Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) + 0.098

5. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.118

6. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.223

7. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.233

8. Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP™) + 0.242

9. Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) + 0.267

10. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) + 0.319

MotoGP: Φανταστικό [VIDEO] με Marc Marquez και όλη την ομάδα Ducati για όσα έγιναν στην Ταϊλάνδη!

Η εξαιρετική σειρά βίντεο της Ducati συνεχίζει στα ίδια υψηλά πρότυπα - Οι διάλογοι, τα προβλήματα, τα αστεία, η αγωνία...
I broke the rim
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/3/2026

Μετά από την πρώτη σεζόν, στην οποία η Ducati μας έδωσε μια υπέροχη σειρά βίντεο με όλα τα παραλειπόμενα από κάθε αγώνα MotoGP, το INSIDE Ducati Lenovo Team επιστρέφει στη δεύτερη έκδοσή του. Στο πρώτο επεισόδιο, θα δείτε όλα τα παραλειπόμενα του γύρου της Ταϊλάνδης, ενός γύρου που εξελίχθηκε πολύ άσχημα για την εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale, με σειρά προβλημάτων και συμβάντων.

Στο βίντεο θα δείτε τις αντιδράσεις του Marc Marquez μετά από τα δυο συμβάντα που είχε στον αγώνα Sprint και σε εκείνον της Κυριακής, στον πρώτο με την αμφιλεγόμενη προσπέραση στον Binder που απέφερε ποινή μιας θέσης στον Πρωταθλητή του 2025, και στον δεύτερο όταν το ελαστικό της Michelin έσκασε, και η πίσω ζάντα στράβωσε όταν ο Marc πέρασε πάνω από το κέρμπ.

Pecco

Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ισπανός, προβλήματα διαφορετικής φύσης είχε και ο Pecco Bagnaia, με τον Ιταλό να μην μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό, και να παραπονιέται για τη μοτοσυκλέτα του, η οποία "σπίναρε μέχρι και την 5η ταχύτητα".

Pecco angry

Στο βίντεο θα δείτε και τη συγκινητική στιγμή που ο Marc συναντιέται με τον "παλιόφιλο" Santi Hernandez, τον μηχανικό του που παρέμεινε στη Honda όταν ο #93 πήρε μεταγραφή στην Ducati, θα μάθετε την... αηδιαστική αγαπημένη πίτσα του Pecco, θα χαζέψετε τον Marc να περπατά σαν τον σκύλο του και σε άλλη στιγμή να κάνει πλάκα με μηχανικό του για την "ψόφια" χειραψία που του έκανε -πήρε και πληρωμένη απάντηση από τον γεροδεμένο μηχανικό: "αν σου έσφιγγα το χέρι όπως θέλεις, θα στο έσπαγα".

Ducati

Οι πλάκες, η αγωνία, και τα συναισθήματα των αναβατών και των ομάδων κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ τα εύσημα ανήκουν και στην ομάδα που γυρίζει και μοντάρει τα βίντεο της Ducati.

Ετικέτες