MotoGP 2022 - Misano Preview by Michelin

Η πίστα, οι καιρικές συνθήκες και τα ελαστικά του αγώνα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/8/2022
Για τον 14ο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP και τον τελικό της σεζόν 2022 του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Enel MotoE, η ομάδα της Michelin Motorsport κατευθύνεται προς την Ιταλία, για τον αγώνα Gran Premio Gryfyn di San Marino e della Riviera di Rimini, ιστορικά γνωστό ως το «Gran Prix του San Marino», στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Michelin:
 
"Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλής και καθιερωμένες πίστες στο ημερολόγιο αγώνων MotoGP από την επιστροφή του το 2007. Βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρίμινι στην Αδριατική Ριβιέρα κι έχει μήκος 4.226χλμ. Αποτελεί μια τεχνική πίστα και περιλαμβάνει δέκα δεξιές και έξι αριστερές στροφές.  Αποτελεί μια από τις πιο περίπλοκες πίστες στο ημερολόγιο των αγώνων. Με κλειστές στροφές, στροφές με υψηλή ταχύτητα, ελαφρώς ανοιχτές και με μια μικρή ευθεία 530 μέτρων, η πίστα έχει μεγάλες απαιτήσεις από το μπροστινό ελαστικό. Τα κατάλληλα σχεδιασμένα ελαστικά MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμα, ώστε να ανταπεξέλθουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας και να προσφέρουν τους αναβάτες τις μέγιστες επιδόσεις. 
Η γκάμα ελαστικών MICHELIN Power Slick 2022 για τον αγώνα στο Misano θα είναι διαθέσιμη σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας για τον εμπρός τροχό, όλα συμμετρικής σχεδίασης.  Ενώ τα μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις δέκα δεξιές στροφές της πίστας καθ 'όλη τη διάρκεια των 27 γύρων του αγώνα.
Λόγω της γεωγραφικής θέσης, καθώς είναι πολύ κοντά στην ακτή είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να παρέχουν τους αναβάτες την απόλυτη πρόσφυση σε περίπτωση βροχής
Για τους αναβάτες MotoE, η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα γνωστά μείγματα γόμας των ελαστικών Slick και Rain, με την καινοτόμο γκάμα MICHELIN Power Slick που είναι σχεδιασμένη με υψηλότερο ποσοστό βιώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών –33% στα μπροστινά ελαστικά και 46% στα πίσω.
Σχολιάζοντας τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε: «Από τότε που η πίστα ανακαινίστηκε, τα επίπεδα πρόσφυσης είναι πιο σταθερά, αλλά με τα δύο Σαββατοκύριακα αγώνων εδώ στο Misano πέρυσι που επηρεάστηκαν από τη βροχή, οι ομάδες δεν είχαν πραγματικά αρκετό στεγνό χρόνο προετοιμασίας για τους αγώνες. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά οι καιρικές συνθήκες θα είναι βελτιωμένες και πιο συνεπείς και ως εκ τούτου θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν με τον  καλύτερο τρόπο τα μείγματα γόμας της γκάμας  ελαστικών μας για το 2022. Σύμφωνα με τη στρατηγική «Όλα Βιώσιμα» του Ομίλου Michelin και για να τονίσουμε και να αναδείξουμε τις προόδους που έχουμε κάνει στη βιωσιμότητα, θα προμηθεύσουμε τα ειδικά σχεδιασμένα και πιο βιώσιμα ελαστικά μας για τους δύο αγώνες MotoE αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτά θα προσφέρουν σταθερή πρόσφυση και γρήγορη προθέρμανση, παράγοντες που θα συμβάλλουν ώστε οι θεατές να απολαύσουν ένα κατάλληλο και συναρπαστικό φινάλε στο τέλος της σεζόν MotoE 2022».
 
Η έναρξη των αγώνων για το MotoGP θα γίνει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών και το Σάββατο με δυο ακόμα πριν τα Προκριματικά. Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini θα σβήσουν στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.
 
Στο MotoE οι ελεύθερες δοκιμές και τα Προκριματικά θα πραγματοποιηθούν ην Παρασκευή και το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας. Ο δεύτερος αγώνας κι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα.

Alpinestars Supertech R10 - Το πρώτο ασφάλτινο κράνος της εταιρείας

Θα φορεθεί στο MotoGP 2023 από τους Jorge Martin και Jack Miller
Alpinestars Supertech R10
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Μετά από το λανσάρισμα του Off-road κράνους Supertech M10 το 2018, η ιταλική Alpinestars -πιο γνωστή για τον τεχνικό ρουχισμό αναβατών- παρουσίασε το νέο της On-road κράνος Supertech R10, με το οποίο θα αγωνιστούν στο MotoGP 2023 οι Jorge Martin & Jack Miller.

Το Supertech R10 είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο MotoGP τεστ του Misano τον Σεπτέμβριο του 2022, στο κεφάλι του Andrea Dovizioso, με τον τελευταίο να συνεργάζεται στενά με την Alpinestars ως αναβάτης εξέλιξης του R10.

Για τη σεζόν του 2023 στο MotoGP, ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing και ο Jack Miller της εργοστασιακής ομάδας της KTM θα φορέσουν αμφότεροι το νέο Supertech R10, ενώ για την ώρα το κράνος δεν διατίθεται στην αγορά, ούτε και θα το βρείτε στο site της Alpinestars -παρά μόνο ως νεάκι για την παρουσίαση του. Η Alpinestars ελπίζει να βγάλει το Supertech R10 στην παραγωγή στα τέλη του 2023.

Κάπως έτσι, για πρώτη φορά δυο αναβάτες του MotoGP θα ντυθούν Alpinestars από την κορυφή έως τα νύχια, με φόρμα, μπότες, γάντια και κράνος της εταιρείας από το Asolo

Ετικέτες