MotoGP 2022 - Τα στατιστικά των πτώσεων για μία από τις πιο γεμάτες σεζόν

Τα στατιστικά στοιχεία της σεζόν για όλες τις κατηγορίες
Marc Marquez highside
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/12/2022

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους αναβάτες με τις περισσότερες πτώσεις του 2022 στο MotoGP - Ποιες στροφές και σε ποιες πίστες είχαμε τα περισσότερα ατυχήματα, όπως επίσης η πορεία των πτώσεων για κάθε κατηγορία του Πρωταθλήματος.

Όπως στο τέλος κάθε χρονιάς, έτσι και για το 2022 η Dorna παρουσίασε τα στατιστικά της σεζόν όσον αφορά στα ατυχήματα των αναβατών.

1.106 πτώσεις συνολικά

Για το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP σημειώθηκαν 1.106 πτώσεις, ένα ιδιαίτερα υψηλό νούμερο. Στα τελευταία 12 χρόνια, η μοναδική χρονιά που είχε περισσότερα ήταν το 2017 με 1.126. Στη μεγάλη κατηγορία MotoGP είχαμε 335 πτώσεις, κάτι που μεταφράζεται σε 16,7 πτώσεις ανά αγώνα.

Στη Moto2 σημειώθηκαν 428 πτώσεις στους 20 γύρους της χρονιάς, με μέσο όρο 21,4 ατυχημάτων για κάθε αγώνα, ενώ στη Moto3 είχαμε λιγότερες πτώσεις από τις προηγούμενες χρονιές -συνολικά 343, 17,5 πτώσεις ανά GP.

MotoGP 2022 πτώσεις ανα session

Και στις τρεις κατηγορίες, οι περισσότερες πτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων -συνολικά 346 πτώσεις. Δεύτερο session με τα περισσότερα ατυχήματα ήταν τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά με 203 πτώσεις, και τρίτο τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά με 188. Όπως ήταν αναμενόμενο οι λιγότερες πτώσεις (48) σημειώθηκαν στο Warm Up.

Οι Πρωταθλητές της τούμπας

MotoGP 2022 αναβάτες με τις περισσότερες πτώσεις

Ο rookie του MotoGP Darryn Binder αναδείχθηκε βασιλιάς της τούμπας για το 2022, πέφτοντας συνολικά 27 φορές. Δεύτερος “τουμπάκιας” στη μεγάλη κατηγορία ήταν ο επίσης rookie Marco Bezzecchi με 23 πτώσεις, με τους Pol Espargaro & Alex Marquez να μοιράζονται την τρίτη θέση με 21 πτώσεις έκαστος. Ο αναβάτης που έμεινε όρθιος περισσότερο από όλους τη σεζόν που μας πέρασε ήταν ο Maverick Vinales που είχε μόλις 2 πτώσεις!

Στη Moto2 μεγάλος πρωταγωνιστής σε πτώσεις ήταν ο Keminth Kubo με 25 ατυχήματα. Δεύτερος ήταν ο Niccolo Antonelli με 22 πτώσεις, με τους Aron Canet & Jake Dixon να ισοβαθμούν στο τρίτο σκαλί του… βάθρου, με 20 πτώσεις για καθένα τους. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022 Augusto Fernandez είχε 13 πτώσεις.

Τέλος στη Moto3 Πρωταθλητής πτώσεων ήταν ο Elia Bartolini με 22 ατυχήματα, με δεύτερο τον Kaito Toba (20) και τρίτο τον Lorenzo Fellon (16). Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Izan Guevara έπεσε μόλις 5 φορές.

Οι πίστες με τα περισσότερα ατυχήματα - Portimao, το τρενάκι του τρόμου

MotoGP 2022 πτώσεις ανά πίστα

Το Autodromo Internacional do Algarve (Portimao) ήταν η πίστα στην οποία σημειώθηκαν οι περισσότερες πτώσεις -105 συνολικά-, με δεύτερη πίστα εκείνη του Le Mans (87) και τρίτη το Misano με 71 πτώσεις. Οι λιγότερες πτώσεις (34) σημειώθηκαν στην πίστα της Αργεντινής.

Όσον αφορά στις πιο δύσκολες στροφές, συνήθως η 3η στροφή του Le Mans παίρνει τα πρωτεία στις πτώσεις, όμως το 2022 είχαμε… αλλαγή φρουράς, με τις περισσότερες πτώσεις (21) να σημειώνονται στην πρώτη στροφή του Sachsenring, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP Francesco Bagnaia να βρίσκεται ανάμεσα στους άτυχους. Δεύτερη στροφή με τις περισσότερες πτώσεις αναδείχθηκε η 7 στο Le Mans (20) και τρίτη η 4 στο Misano (17).

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες