MotoGP 2023, Catalunya - Χάος στις πρώτες στροφές και κόκκινη σημαία - Στο ιατρικό κέντρο ο Pecco Bagnaia, μοτοσυκλέτα πέρασε πάνω από το πόδι του

Δυο διαφορετικά περιστατικά, πέντε πτώσεις στην 1 και High-side του Πρωταθλητή του 2022 αμέσως μετά
MotoGP Catalunya chaos
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Ο καιρός είναι συννεφιασμένος, με το θερμόμετρο να δείχνει 27 βαθμούς κελσίου υπό σκιά και ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά, όμως κανείς δεν περιμένει το χάος που θα ακολουθήσει στις πρώτες δύο στροφές...

Ο Pecco κάνει μια ακόμη εξαιρετική εκκίνηση, αλλά στην πρώτη στροφή έχουμε σύγκρουση με πέντε αναβάτες πεσμένους στο χαλίκι, ενώ στη δεύτερη στροφή πέφτει και ο Bagnaia, για να βγει κόκκινη σημαία και να διακοπεί ο αγώνας πριν καλά-καλά ξεκινήσει!

Chaos

Υπεύθυνος για το χάος της πρώτης στροφής ο Enea Bastianini που είχε χρεωθεί με ποινή τριών θέσεων πριν τον αγώνα και το παράκανε από την εσωτερική, προσπαθώντας να κερδίσει θέσεις, μην καταφέρνοντας να φρενάρει και παρασύροντας... τους πάντες.

Pecco Bagnaia

Η πτώση του Bagnaia ήρθε από δική του υπαιτιότητα, όταν άνοιξε υπερβολικά το γκάζι για να εισπράξει ένα δραματικό high-side. Στη συνέχεια, καθώς ήταν πεσμένος στην πίστα ο Pecco, πέρασε πάνω από το πόδι του ο Binder!

Τώρα οι αναβάτες έχουν 5 λεπτά για να γυρίσουν στη σχάρα της εκκίνησης, που σημαίνει αγώνα δρόμου για όλους όσους έχουν πέσει, ώστε να πάρουν τις δεύτερες μοτοσυκλέτες τους, όμως στη δεύτερη στροφή ο Pecco δεν σηκώνεται και πρέπει να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει για να τον πάει στο ιατρικό κέντρο!

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερα νέα και για τη νέα εκκίνηση! Σημειώστε πως στη νέα εκκίνηση δεν λαμβάνει μέρος κανείς αναβάτης από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, γιατί και ο Bastianini είναι ακόμα στο ιατρικό κέντρο.

Ετικέτες

MotoGP: Honda και Red Bull ξανά μαζί! Αλυσιδωτή αντίδραση με τις χορηγίες Fabio Quartararo και Tech3

Η Red Bull επιστρέφει στα φέρινγκ της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol MotoGP
hrc
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/10/2026

Με σημερινή της (1/10/2026) ανακοίνωση η Honda Racing Corporation (HRC) ανακοινώνει πως από το 2027 η αυστριακή εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull θα είναι χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της εταιρείας, της Honda HRC Castrol MotoGP.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια συμφωνία που περιγράφουν ως “πολυετή”, βάσει της οποίας η Red Bull θα κοσμήσει τα φέρινγκ των δύο εργοστασιακών Honda στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να γίνεται λίγος για αλλαγή του ονόματος της ομάδας, κάτι που μάλλον σημαίνει πως τον ρόλο κεντρικής χορηγού θα διατηρήσει η Castrol – η οποία πήρε τη θέση της Repsol, όταν αποχώρησε μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με τη Honda.

Τα εμπορικά σήματα της Red Bull θα κατέχουν θέσεις μεγάλης προβολής τόσο στις μοτοσυκλέτες της ομάδας, όσο και στον ρουχισμό αναβατών και λοιπών μελών της.

Η Red Bull είχε συνεργαστεί ξανά με τη Honda από το 2015 ως το 2023, με τη μεταξύ τους συνεργασία να λήγει όταν αποχώρησε ο Marc Marquez για τη Gresini Racing το 2024, ενώ τώρα επιστρέφει για να εκκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που εμπλέκει τις εταιρικές με τις προσωπικές χορηγίες των αναβατών.

Εν προκειμένω, το θέμα που προκύπτει είναι ο Fabio Quartararo που θα έρθει του χρόνου ως Νο. 1 αναβάτης της ομάδας, ο οποίος ωστόσο αυτή τη στιγμή έχει χορηγία της Monster που κρατά από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε με τη Yamaha στο MotoGP.

Σύμφωνα με έγκυρες διεθνείς πηγές, ο Γάλλος πρωταθλητής του 2021 θα ολοκληρώσει φέτος τη συνεργασία του με τη Monster, προκειμένου να φορέσει τα χρώματα της Red Bull από το 2027.

Παράλληλα, επανέρχεται στον αφρό της επικαιρότητας μια άλλη σχετική είδηση που είχε κυκλοφορήσει μήνες πριν, μιλώντας για διαζύγιο της ομάδας Tech3 με τη Red Bull. Αρχικά η είδηση είχε συσχετιστεί με τις κακές σχέσεις μεταξύ του Guenther Steiner και της Red Bull από την εποχή που ο ιδιοκτήτης της Tech ήταν στον χώρο της Formula 1.

Ασχέτως πάντως αν η Tech3 θα διατηρήσει τη Red Bull στα φέρινγκ της ή όχι, η χορηγία της Honda HRC Castrol MotoGP είναι επίσημη και δεδομένη.