MotoGP 2023, Catalunya - Χάος στις πρώτες στροφές και κόκκινη σημαία - Στο ιατρικό κέντρο ο Pecco Bagnaia, μοτοσυκλέτα πέρασε πάνω από το πόδι του

Δυο διαφορετικά περιστατικά, πέντε πτώσεις στην 1 και High-side του Πρωταθλητή του 2022 αμέσως μετά
MotoGP Catalunya chaos
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Ο καιρός είναι συννεφιασμένος, με το θερμόμετρο να δείχνει 27 βαθμούς κελσίου υπό σκιά και ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά, όμως κανείς δεν περιμένει το χάος που θα ακολουθήσει στις πρώτες δύο στροφές...

Ο Pecco κάνει μια ακόμη εξαιρετική εκκίνηση, αλλά στην πρώτη στροφή έχουμε σύγκρουση με πέντε αναβάτες πεσμένους στο χαλίκι, ενώ στη δεύτερη στροφή πέφτει και ο Bagnaia, για να βγει κόκκινη σημαία και να διακοπεί ο αγώνας πριν καλά-καλά ξεκινήσει!

Chaos

Υπεύθυνος για το χάος της πρώτης στροφής ο Enea Bastianini που είχε χρεωθεί με ποινή τριών θέσεων πριν τον αγώνα και το παράκανε από την εσωτερική, προσπαθώντας να κερδίσει θέσεις, μην καταφέρνοντας να φρενάρει και παρασύροντας... τους πάντες.

Pecco Bagnaia

Η πτώση του Bagnaia ήρθε από δική του υπαιτιότητα, όταν άνοιξε υπερβολικά το γκάζι για να εισπράξει ένα δραματικό high-side. Στη συνέχεια, καθώς ήταν πεσμένος στην πίστα ο Pecco, πέρασε πάνω από το πόδι του ο Binder!

Τώρα οι αναβάτες έχουν 5 λεπτά για να γυρίσουν στη σχάρα της εκκίνησης, που σημαίνει αγώνα δρόμου για όλους όσους έχουν πέσει, ώστε να πάρουν τις δεύτερες μοτοσυκλέτες τους, όμως στη δεύτερη στροφή ο Pecco δεν σηκώνεται και πρέπει να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει για να τον πάει στο ιατρικό κέντρο!

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερα νέα και για τη νέα εκκίνηση! Σημειώστε πως στη νέα εκκίνηση δεν λαμβάνει μέρος κανείς αναβάτης από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, γιατί και ο Bastianini είναι ακόμα στο ιατρικό κέντρο.

Ετικέτες

MotoGP Βραζιλία SPRINT: Μεγάλη νίκη Marc Marquez απέναντι σε ίδια μοτοσυκλέτα

Ξανά στο βάθρο ο Martin!
MotoGP Βραζιλία SPRINT: Μεγάλη νίκη Marc Marquez απέναντι σε ίδια μοτοσυκλέτα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/3/2026

Ο αγώνας Sprint στην Βραζιλία που καθυστέρησε μία ώρα και είκοσι λεπτά επειδή άνοιξε στο έδαφος μία κανονική τρύπα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων τις προηγούμενες ημέρες, είχε δυνατές στιγμές και το κυριότερο, την επιστροφή του Martin σε θέση βάθρου!

Η εκκίνηση του Di Giannantonio ήταν εξαιρετική σε αντίθεση με τον Aldequer που του δίπλωσε και ο Zarco τον απέφυγε τελευταία στιγμή. Εξαιρετικά εκκίνησε ο Acosta αλλά και ο Quartararo.

Όπως έγραψα το απόγευμα στην κατάταξη, ο Quartararo δεν θα μπορούσε παρά να αναστατώσει τα φαβορί για το βάθρο τους πρώτους δύο γύρους. Πράγματι, με μαθηματική ακρίβεια στον τρίτο γύρο είχε αρχίσει να χάνει θέσεις την μία πίσω από την άλλη.

Την «ζημιά» την είχε κάνει βέβαια καθυστερώντας τον Marc Marquez και αφήνοντας τον Di Giannantonio να φτάσει έως και 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά.

Ξεκάθαρα στους δύο πρώτους γύρους ο Marc Marquez μπορούσε να γυρίσει ταχύτερα από τον Quartararo και έψαχνε το ασφαλές πέρασμα, όπως καθαρά και όμορφα τον πέρασε και ο Quartararo αμέσως μετά την εκκίνηση.

Ο Di Giannanantonio έκανε καταπληκτική οδήγηση, αντίστοιχη ενός ανθρώπου που θέλει να πάρει την θέση του Bagnaia και επιλέγει να μιλήσει μέσα από τις πράξεις του.

Ήταν αλάνθαστος μέχρι και τέσσερις γύρους πριν το τέλος, όταν ήδη ο Marc Marquez τον είχε πλησιάσει ψαλιδίζοντας την διαφορά του. Στο τέλος ο Di Giannantonio δήλωσε πως ήταν ευχαριστημένος που ήταν τόσο κοντά σε ρυθμό με τον Marc Marquez και πράγματι αυτό ισχύει σε μερικούς απομονωμένους γύρους. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χρόνο σε επίπεδο χιλιοστών, όμως συνολικά ο Marc Marquez ήταν ταχύτερος σήμερα και κέρδισε τον Di Giannantonio που γυρνούσε με την ίδια μοτοσυκλέτα μιας και οι δύο έχουν την Ducati του 2026.

Ο Martin είχε πλησιάσει πολύ τον Bezzecchi και φαινόταν στο τελευταίο τρίτο του αγώνα πως θα περάσει, τελικά ο Bezzecchi έκανε ένα μικρό λάθος εκεί που νωρίτερα στις δοκιμές είχε σημειώσει πτώση και ο Martin πέρασε καθαρά και εύκολα. Δεν υπήρχε μάχη μεταξύ τους και μάλιστα ο Martin έδειξε αμέσως μετά πως ήταν με διαφορά η ταχύτερη Aprilia, παρόλο που ο Bezzecchi κατάφερε σήμερα το ρεκόρ γύρου.

Ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά από το 2024, ο Martin μας έδωσε μία εικόνα που περιμέναμε να δούμε έναν ολόκληρο χρόνο, να είναι σε πορεία που μπορεί να κυνηγήσει τον Marc Marquez.
 

Καθόλου έκπληξη δεν αποτελεί επίσης η πτώση του Mir, που βάζει έτσι πορεία για άλλη μία σεζόν με ρεκόρ DNF.
 

Θέση

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

19:41.982

12

2

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+0.213

9

3

89J. Martin

Aprilia Racing

+3.587

7

4

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+4.061

6

5

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+4.994

5

6

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha Moto Team

+7.728

4

7

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+8.153

3

8

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+8.342

2

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+9.096

1

10

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+10.329

 

11

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+11.106

 

12

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+14.213

 

13

42A. Rins

Monster Energy Yamaha Moto Team

+15.090

 

14

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+15.353

 

15

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+15.528

 

16

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+21.396

 

17

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+22.706

 

18

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+23.044

 

19

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+23.807

 

Πτώσεις

 

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

10 Laps

 
 

5J. Zarco

Castrol Honda LCR

7 Laps

 
 

36J. Mir

Honda HRC Castrol

1 Laps

 

 

Ετικέτες