MotoGP 2023, Le Mans, Sprint Race - O Jorge Martin παίρνει την πρώτη του νίκη για φέτος

Δεύτερος ο Brad Binder της ΚΤΜ και τρίτος ο Πρωταθλητής 2022 Pecco Bagnaia
Jorge Martin wins
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2023

Στον αγώνα Sprint του Σαββάτου στο χιλιοστό GP της ιστορίας του θεσμού, ο Jorge Martin κατάφερε επιτέλους να συνδυάσει τη γνωστή ταχύτητα που διαθέτει με ωριμότητα και σταθερότητα, για να πάρει τη νίκη -μόλις η δεύτερη του σε τρία χρόνια αγωνιστικής εμπλοκής στο MotoGP. Δεύτερος ήταν ο “take no prisoners” Brad Binder της ΚΤΜ, που μας χάρισε και πάλι απολαυστικές πλαγιολισθήσεις με το RC16 του, ενώ παρά την… κοιλιά που έκανε αρχικά στον αγώνα, ο Pecco Bagnaia “ξύπνησε” και πήρε την τελευταία θέση στο βάθρο.

O αγώνας ξεκίνησε με ήλιο και με τις πιο υψηλές θερμοκρασίας μέχρι στιγμής, ενώ στην εκκίνηση ο Pole-man Pecco Bagnaia παρέμεινε μπροστά, αντίθετα με τον Marc Marquez που έχασε έδαφος και θέσεις από τους Jorge Martin και Jack Miller. Bagnaia και Martin φεύγουν μπροστά, με δεύτερο δίδυμο ελάχιστα πιο πίσω τους Miller και Marquez. Η εκκίνηση ήταν λίγο “κατάσταση πανικού” με πολλούς αναβάτες να προσπαθούν να χωρέσουν στην ίδια στροφή, ευτυχώς όμως δεν έχουμε πτώση ή σύγκρουση.

Jack Miller

Στον δεύτερο κιόλας γύρο έχουμε απώλεια ενός από τα φαβορί, με τον Jack Miller να πέφτει και εγκαταλείπει, ενώ αμέσως μετά ξεκινά μάχη μεταξύ Binder και Marini, με τους δυο πιλότους να έχουν επαφή -ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα-, και με τον Binder να περνά 4ος, γράφοντας και ταχύτερο γύρο. Κάπως έτσι οι 5 πρώτοι έχουν δημιουργήσει μικρή διαφορά από τον 6ο Aleix Espargaro.

O Martin δείχνει πολύ γρήγορος, απειλώντας και πιέζοντας τον Bagnaia, ενώ το ίδιο κάνει και ο Binder στον Marquez.

Στον τρίτο γύρο ο Martin περνά μπροστά, με τον Marquez να απαντά άμεσα σε μια προσπέραση του Binder, περνώντας και πάλι 3ος. Ο αναβάτης της ΚΤΜ οδηγεί όπως και στη Jerez με θεαματικές πλαγιολισθήσεις, ενώ ο Martin ξεκινά να κάνει διαφορά!

Marc Marquez

Εννέα γύρους πριν τον τέλος ο Marquez προσπαθεί να περάσει τον Pecco που δεν βρίσκει ρυθμό -ή παλεύει με κάποιο τεχνικό πρόβλημα-, αλλά αυτός που επωφελείται είναι ο Binder που περνάει και τους δυο σε μια επιθετική αλλά καθαρή κίνηση και αρχίζει να χτίζει και αυτός διαφορά.

Marquez, Marini, Pecco

Έναν γύρο αργότερα ο Marquez καταφέρνει να περάσει και αυτός τον Bagnaia, ενώ αμέσως μετά τον περνά και ο Marini, με τον πρωταθλητή του 2022 να απαντά, περνώντας με τη σειρά του τον αναβάτη της VR46.

Augusto Fernandez

Εντωμεταξύ έχουμε πτώση του Augusto Fernandez της GASGAS,

Ο ηγέτης του αγώνα Martin βρίσκεται 1,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Binder, ο οποίος με τη σειρά του έχει διαφορά 1,8 δευτερόλεπτα από τον 3ο Marquez. Ο Bagnaia, που δείχνει να έχει βρει και πάλι τον καλό του εαυτό, έχει ξεκινήσει να πιέζει τον Marquez, και ο Marini τον Bagnaia. Μπροστά Martin και Binder κάνουν μοναχικούς αγώνες ο καθένας, ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους.

Το Le Mans δεν εξελίσσεται καλά για τα εργοστάσια των Yamaha και Aprilia, με τον Quartararo 8ο, τον Aleix Espargaro στην 9η θέση και τον Vinales 11ο.

Πέντε γύρους πριν το τέλος και έχουμε πτώση για τον Jonas Folger.

Η μάχη για την 3η θέση είναι αυτή που έχει στρέψει τις κάμερες πάνω της, με τον Bagnaia να βρίσκεται στη ρόδα του Marquez και να καταφέρνει να τον περάσει 4 γύρους πριν το τέλος του αγώνα των 13 γύρων.

Fabio Quartararo

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος, και με το που πηγαίνει ο σκηνοθέτης στον Quartararo για πρώτη φορά στον αγώνα... ο Γάλλος πέφτει και εγκαταλείπει! Απογοήτευση για τους Γάλλους και για τους οπαδούς της Yamaha.

Luca Marini

Στον 10ο γύρο τον Marquez περνά και ο Marini, με τον Ισπανό να έχει ρίξει την απόδοση του, γυρίζοντας αρκετά πιο αργά από τους πιλότους που τον ακολουθούν, και πλέον απειλείται και από τον Zarco.

Οι τρεις πρώτοι έχουν απομακρυνθεί, με διαφορά μεταξύ τους, με το ενδιαφέρον να έχει μετατεθεί πλέον στο αν ο Marquez καταφέρει να απαντήσει στον Marini ή αν θα μπορέσει ο Zarco να περάσει τον αναβάτη του HRC. Στον τελευταίο γύρο ο Zarco χάνει τη γραμμή του, δίνοντας ανάσα στον Marquez, ο οποίος κρατά την 4η θέση, παλεύοντας μέχρι το τέλος για να περάσει τον Marini.

Martin

Τελικά δεν θα έχουμε άλλη μάχη ή προσπέραση μέχρι την καρό σημαία, με τον Jorge Martin να κερδίζει τον αγώνα, τον Binder δεύτερο και τρίτο τον Bagnaia.

Ακολουθεί η κατάταξη του αγώνα Sprint του Le Mans.

1. Jorge Martin

2. Brad Binder

3. Francesco Bagnaia

4. Luca Marini

5. Marc Marquez

6. Johann Zarco

7. Marco Bezzecchi

8. Aleix Espargaro

9. Maverick Vinales

10. Takaaki Nakagami

11. Alex Rins

12. Fabio Di Giannantonio

13. Franco Morbidelli

14. Joan Mir

15. Alex Marquez

16. Danilo Petrucci

17. Luca Savadori

Και τέλος το TOP-10 των αναβατών στο Πρωτάθλημα μετά τον αγώνα Sprint του Le Mans.

1. Francesco Bagnaia, Ducati, 94 βαθμοί

2. Brad Binder, KTM, 71

3. Marco Bezzecchi, Ducati, 68

4. Jorge Martin, Ducati, 60

5. Luca Marini, Ducati, 54

6. Johann Zarco, Ducati, 50

7. Maverick Vinales, Aprilia, 49

8. Jack Miller, KTM, 49

9. Alex Rins, Honda, 47

10. Alex Marquez, Ducati, 41

Ετικέτες

MotoGP: Στην Pramac Yamaha ο παγκόσμιος πρωταθλητής Izan Guevara το 2027

Είναι φυσικά Ισπανός και μόλις 22 ετών
Guevara
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές θα έχει στο ρόστερ της η Prima Pramac Yamaha το 2027, αφού δίπλα στον Toprak Razgatlioglu, θα αγωνίζεται ο Izan Guevara.

Η Prima Pramac Yamaha MotoGP ανακοίνωσε την προσθήκη του Izan Guevara για το 2027, με τον Ισπανό να προβιβάζεται από τη Moto2 και πλέον είναι ο τρίτος αναβάτης που θα ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή το 2027. Ο 22χρονος Ισπανός θα έχει την επόμενη σεζόν για teammate του τον Toprak Razgatlioglu.

Ο Izan κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 το 2022 και έκτοτε αγωνίζεται στην Moto2, ενώ φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Guevara

Izan Guevara: “Αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Η άνοδος στο MotoGP ήταν πάντα ο στόχος μου και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να φτάσει κανείς στην κορυφαία κατηγορία. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσίες από πολλούς ανθρώπους γύρω μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Αυτή η ευκαιρία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των δικών μου προσπαθειών, αλλά και της υποστήριξης που έλαβα από τους γονείς μου, την ομάδα μου, τον φυσιοθεραπευτή μου και όλους όσους με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο ως αναβάτης όσο και ως άνθρωπος.

Ταυτόχρονα, είμαι πολύ ήρεμος, καθώς η προσοχή μου παραμένει πλήρως στραμμένη στη Moto2. Παλεύουμε για το πρωτάθλημα και στόχος μου είναι να ολοκληρώσω αυτό το κεφάλαιο της καριέρας μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κοιτώντας μπροστά προς το 2027, είμαι ενθουσιασμένος με την πρόκληση. Το MotoGP θα εισέλθει σε μια νέα εποχή και πιστεύω ότι αυτό θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους αναβάτες που θα κάνουν το βήμα προς τα πάνω. Ο πρώτος μου στόχος θα είναι να μάθω, να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να συνεργαστώ στενά με την ομάδα. Στη συνέχεια, βήμα-βήμα, θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.”

Paolo Pavesio, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing: “Η προαγωγή του Izan στο MotoGP αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του σκοπού για τον οποίο σχεδιάστηκε το πρόγραμμα bLU cRU. Γνωρίζουμε το ταλέντο του Izan εδώ και πολλά χρόνια. Η ταχύτητα που επέδειξε στην πορεία του προς τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto3 δεν άφησε καμία αμφιβολία για τις δυνατότητές του. Ωστόσο, μετά από δύο απαιτητικές σεζόν στη Moto2, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αναλάβαμε από κοινού τη δέσμευση να τον βοηθήσουμε να επιτύχει τον τελικό στόχο του: την άνοδό του στο MotoGP.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας, ο Izan έδειξε ακριβώς αυτό που ελπίζαμε να δούμε. Πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και την ταχύτητά του, έχει ωριμάσει σημαντικά τόσο ως αναβάτης όσο και ως επαγγελματίας. Η εργασιακή του ηθική, η αποφασιστικότητά του, η συνέπειά του και η ικανότητά του να βελτιώνεται συνεχώς έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα.

Είναι συναρπαστικό για τη Yamaha να καλωσορίζει έναν τόσο ταλαντούχο νεαρό αναβάτη στο πρόγραμμά μας στο MotoGP. Η ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αναβατών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του αθλήματός μας και ο Izan αντιπροσωπεύει ακριβώς το είδος του ταλέντου στο οποίο θέλουμε να επενδύσουμε.

Με το MotoGP να εισέρχεται σε μια εντελώς νέα τεχνική εποχή το 2027, πιστεύουμε επίσης ότι η συγκυρία είναι ιδανική για έναν νέο να κάνει τη μετάβαση. Όλοι θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της προσαρμογής στους νέους κανονισμούς και στις νέες μοτοσυκλέτες, δημιουργώντας μια μοναδική ευκαιρία για τα ανερχόμενα ταλέντα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τον Izan καθώς ξεκινά αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο της καριέρας του με τη Yamaha.”