MotoGP 2023, Mugello - O Bagnaia pole και ρεκόρ, δεύτερος ο Marc Marquez

Από την 15η θέση της σχάρας θα ξεκινήσει τους αγώνες ο Fabio Quartararo
Mugello Q2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/6/2023

Ο Francesco Bagnaia πήρε την pole position στο home GP του στο Mugello, σημειώνοντας ταυτόχρονα και νέο ρεκόρ πίστας με 1:44.855. Πίσω του, με τη γνωστή τακτική… “τρέιλερ”, ο Marc Marquez κατετάγη δεύτερος, με τον Alex Marquez να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Αυτό δηλαδή, πριν ο Alex χάσει τρεις θέσεις λόγω ποινής από το Le Mans, για να ανέβει έτσι ο Jack Miller τρίτος.

Τα σύννεφα είχαν πυκνώσει πάνω από τον ουρανό του Mugello, ευτυχώς όμως η βροχή έμεινε -για την ώρα- μακριά από την ιταλική πίστα.

Τα Q2 ήταν θα λέγαμε ελαφρώς… υποτονικά σε μάχες, αν και στην έξοδο του από τα pits στα μισά του session, ο Marc Marquez μπήκε απρόσεκτα στη γραμμή του επερχόμενου Bagnaia, με τον Ιταλό να γίνεται έξαλλος μαζί του. Στη συνέχεια, ο Marc βρέθηκε στην ουρά του Πρωταθλητή του 2022, με αποτέλεσμα να γράψει μεν ο Pecco ταχύτερο χρόνο, αλλά κοντά στον βασιλικό… ποτίστηκε και ο αναβάτης της Repsol Honda, που βρέθηκε δεύτερος στη σχάρα εκκίνησης δίνοντας και… thumbs up στον αναβάτη της Ducati μετά τον τερματισμό. Οι φήμες λένε πως ο Marquez δοκιμάζει και το παλαιότερο πλαίσιο της Honda το Σάββατο, δίπλα σε εκείνο της Kalex, καθώς για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει καθαρός νικητής μεταξύ των δύο.

Ο Bastianini φάνηκε να πιέζεται στην επιστροφή του, έχοντας μια πτώση στα Q2, για να τρέξει στα pits να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του. Τελικά θα τερμάτιζε 12ος, ένα καλό αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε πως ακόμα αναρρώνει.

Τέταρτος στη σχάρα εκκίνησης είναι ο Jorge Martin, πέμπτος ο Marco Bezzechi και έκτος ο Alex Marquez.

Μια πτώση στέρησε στον Brad Binder τη δυνατότητα να κάνει κάτι καλύτερο από μια 10η θέση, ενώ οι αναβάτες της Yamaha δεν πέρασαν καν στα Q2, και θα εκκινήσουν από τις θέσεις 14 (Morbidelli) και 15 (Quartararo).

Παρά τον μεγάλο πόνο που νιώθει στον δεξιό του αστράγαλο ο Aleix Espargaro, κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στην 7η θέση της σχάρας εκκίνησης, ενώ ο Vinales είναι μόλις 13ος.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα της σχάρας εκκίνησης.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΟΣ / ΔΙΑΦΟΡΑ
1 Francesco BAGNAIA Ducati Lenovo Team 1'44.855
2 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 0.078
3 Alex MARQUEZ Gresini Racing MotoGP 0.152
4 Jack MILLER Red Bull KTM Factory Racing 0.331
5 Jorge MARTIN Prima Pramac Racing 0.413
6 Marco BEZZECCHI Mooney VR46 Racing Team 0.435
7 Aleix ESPARGARO Aprilia Racing 0.525
8 Johann ZARCO Prima Pramac Racing 0.772
9 Alex RINS LCR Honda CASTROL 0.847
10 Brad BINDER Red Bull KTM Factory Racing 0.876
11 Luca MARINI Mooney VR46 Racing Team 1.264
12 Enea BASTIANINI Ducati Lenovo Team 2.029
Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες