MotoGP 2023, San Marino, FP1 – Ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati Michele Pirro ταχύτερος όλων με 21 αναβάτες να απέχουν μεταξύ τους ένα δευτερόλεπτο

Οι επίσημοι δοκιμαστές της Ducati και της ΚΤΜ, Pirro και Pedrosa κατάφεραν με το καλημέρα να βρίσκονται σε ανταγωνιστικό ρυθμό
Pirro
Από το

motomag

8/9/2023

Το FP1 στην πίστα του Misano ξεκίνησε με καλές καιρικές συνθήκες και με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός ενδέχεται όπως διαβάσατε στο MOTO να αποχωρήσει από το HRC και να βρεθεί στην Gresini Racing, ωστόσο αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati Michele Pirro, με τον Ιταλό να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Grand Prix του San Marino στην πρώτη θέση.

Αφήνοντας κατά μέρος τα μεταγραφικά σενάρια που αυτές τις ημέρες οργιάζουν οι αναβάτες βγήκαν με το καλημέρα για να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους στην πίστα του Misano. Ο σκηνοθέτης στα πρώτα λεπτά εστίασε στον πρωταθλητή Francesco Bagnaia, καθώς ο Ιταλός παρά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην Καταλονία πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς να αγωνιστεί στο Misano. Έχοντας περάσει πέντε λεπτά ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati Michaelle Pirro σημείωνε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Marco Bezzechi (Mooney VR46 Racing Team), να περνά στην πρώτη θέση για ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς ο Pirro θα ανέβαινε στην πρώτη θέση εκ νέου.

Η κάμερα στη συνέχεια πήγε σε έναν ακόμη αναβάτη ο οποίος θα έκανε wildcard εμφάνιση τον Dani Pedrosa. O “μικρός σαμουράι” μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ως επίσημος δοκιμαστής της KTM βρέθηκε στο Misano για να αγωνιστεί αλλά και ταυτόχρονα να εξελίξει κάποια νέα εξαρτήματα -όπως το νέο πλαίσιο από ανθρακόνημα- που έφεραν οι αυστριακοί στην ιταλική πίστα. Ο Pedrosa κατάφερε στα 34 λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας να ανέβει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Pirro με την KTM του Ισπανού ωστόσο όπως μας έδειχνε ο σκηνοθέτης να “καπνίζει”. Βλέποντας το αυτό η KTM κάλεσε τον Ισπανό στα pits ώστε να ελεγχθεί τυχόν βλάβη. Λίγο αργότερα ο σκηνοθέτης θα μας έδειχνε σε replay την πτώση του Augusto Fernández (GasGas Factory Racing Tech3), στην στροφή 14 με τον Ισπανό να χάνει το μπροστινό χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία συνέπεια τόσο για τον ίδιο όσο και για την μοτοσυκλέτα του καθώς ο Ισπανός ανέβηκε στη σέλα της RC16 και συνέχισε κανονικά το FP1.

Με 30 λεπτά να απομένουν ο Pirro συνέχιζε να βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς χρόνων με τον Maverick Vinales (Aprilia Racing Team), να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση μόλις ένα δέκατο πίσω από τον πρωτοπόρο Pirro, Από την άλλη ο Pedrosa είχε υποχωρήσει στην τρίτη θέση, με τον Luca Marini, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Mooney VR46 Racing Team να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο πρωταθλητής Bagnaia μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην 19η θέση, με τον ίδιο να μην νιώθει άνετα πάνω στη σέλα της GP23 ελέω και του τραυματισμού του.

MotoGP

Πλησιάζοντας στα 25 λεπτά πριν το τέλος, οι περισσότεροι εκ των αναβατών ήταν στα pits ώστε να αλλάξουν ελαστικά και να συζητήσουν τις ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια του FP1. Ο μοναδικός αναβάτης ο οποίος συνέχισε να κατεβάζει τον χρόνο του ήταν ο Pirro με τον Ιταλό να γράφει χρόνο 1:32.306. Από την άλλη η τραγωδία της μη ανταγωνιστικότητας της Honda συνεχιζόταν, με τον Marc Marquez να βρίσκεται στην 21 θέση, ενώ ο Takumi Takahashi, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Alex Rins στην LCR Honda είχε μια πτώση με τον Ιάπωνα να γυρνά ευτυχώς χωρίς κάποιον τραυματισμό στο garage της ομάδας του.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μπήκαμε στα τελευταία είκοσι λεπτά του FP1. Ο Pedrosa ο οποίος χρησιμοποιούσε το νέο σασί από ανθρακόνημα της KTM πέρασε στην πρώτη θέση σημειώνοντας 1:32.250, με τον Pirro να προσπαθεί να απαντήσει αλλά να μένει ελάχιστα πίσω του. Στην τρίτη θέση είχε ανέβει ο Jorge Martin με την Prima Pramac Racing, με τους Vinales και Bezzechi να συμπληρώνουν την πεντάδα. Ο σκηνοθέτης θα μας έδειχνε λίγο αργότερα τον Bagnaia, με τον Ιταλό να φαίνεται με γυμνό μάτι πως δεν μπορεί να οδηγήσει λόγω του τραυματισμού του, ενώ στο επόμενο πλάνο θα βλέπαμε τον Marquez να εισέρχεται στα pits φανερά προβληματισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Με 14 λεπτά να απομένουν ο Bezzechi είχε ανέβει στην τρίτη θέση με τους wildcard οδηγούς Pedrosa και Pirro να παλεύουν για την πρώτη θέση στο FP1. Αυτούς που δεν μας έδειχνε ο σκηνοθέτης ήταν οι οδηγοί της Yamaha, ελάχιστα είδαμε τον Fabio Quartaro και τον Franco Morbidelli με τους δύο τους να βρίσκονται εκτός δεκάδα. Μπαίνοντας στα τελευταία 10 λεπτά του FP1, ο σκηνοθέτης μας χάρισε ένα εκπληκτικό slow motion πλάνο του Pedrosa με τον Ισπανό να οδηγεί αέρινα την KTM. Λίγο αργότερα ο Bagnaia θα κατέβαζε τον χρόνο του ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση με τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) που τον ακολουθούσε να σκαρφαλώνει χάρη στην βοήθεια του Ιταλού που τον “τραβούσε” στην έκτη θέση. Από την άλλη ο teammate του Miller στην KTM, Brand Binder βρισκόταν στην 12η θέση με τον ίδιο να μην μπορεί να βρει όπως θα ήθελε τα σημεία φρεναρίσματος.

MotoGP

Πλησιάζοντας στα τελευταία πέντε λεπτά του FP1, είδαμε τους αναβάτες να προσπαθούν να κατεβάσουν τους χρόνους τους. Πρώτος ξεκίνησε τον χορό των ταχύτερων χρόνων ο Martin με τον Ισπανό να περνά στην πρώτη θέση μπροστά από τον Pedrosa που δεν κατάφερε στον επόμενο γύρο να πάρει την πρωτοπορία ξανά. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Mαrini ανέβηκε αυτός στη δεύτερη θέση, με τον Pirro να ανεβαίνει εκ νέου στην κορυφή με χρόνο 1:32.018.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας τίποτα δεν άλλαξε στην κορυφή με τον Pirro που χρησιμοποιούσε τον μαλακό ελαστικό της Michelin να ολοκληρώνει το FP1 στην πρώτη θέση, με τον Marini να κρατά με την σειρά του τη δεύτερη θέση και τον Martin να συμπληρώνει την τριάδα. Τέταρτος ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Bezzechi, με τον Fernández παρά την πτώση του να καταφέρνει με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος να ανέβει στην πέμπτη θέση. Ο Dani Pedrosa μπορεί να τερμάτισε στην έκτη θέση ωστόσο ο ρυθμός του σε όλο το FP1 ήταν τρομερά ανταγωνιστικός. Ο Vinales ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην έβδομη θέση, με τον Johan Zarco (Prima Pramac Racing), τον οποίο είδαμε ελάχιστα να τερματίζει στην όγδοη θέση. Ο νικητής του Grand Prix της Καταλονίας Aleix Espargaro δεν ήταν ευχαριστημένος από την Aprilia του και αυτό φάνηκε και στους χρόνους με τον Ισπανό να μένει στην ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Alex Marquez (Gresini Racing) με 21 αναβάτες να απέχουν μεταξύ τους μόλις ένα δευτερόλεπτο!

Όσον αφορά τον Bagnaia, ολοκλήρωσε το FP1 στην 20η θέση, με τον Ιταλό γυρνώντας στα pits να χρειάζεται βοήθεια ώστε να κατέβει από την μοτοσυκλέτα -μέχρι και το σύστημα χαμηλώματος χρησιμοποίησαν στην Ducati για να τον βοηθήσουν να κατέβει στα pits-, με τον Marc Marquez να ολοκληρώνει την προσπάθεια του στην 21η θέση.

9

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα του FP1 στο Grand Prix του San Marino.

Ετικέτες

MotoGP 2024 - Ερωτηματικό για το GP Ινδίας, στο τραπέζι η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν!

Αν δεν πληρωθούν οι οφειλές, οι Ινδοί μπορεί να μείνουν χωρίς αγώνα
motomag MotoGP – Ερωτηματικό για το GP Ινδίας ενώ στο τραπέζι έπεσε η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το να πραγματοποιήσεις έναν αγώνα MotoGP δεν είναι καθόλου εύκολο, και αυτό το βιώνουν από πρώτο χέρι την τρέχουσα στιγμή οι Ινδοί διοργανωτές. Την περσινή χρονιά ο αγώνας διεξήχθη μετ’ εμποδίων λόγω των προβλημάτων με τις βίζες ομάδων και αναβατών ενώ φέτος όπως φαίνεται οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη διοργανώτρια εταιρεία Fairstreet Sports προς τους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna, θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα!

Σύμφωνα με το Autosport.com, η απόφαση ακύρωσης έχει ληφθεί ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση δεν θα έρθει πριν από τις 20 Μαΐου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμών. Επιπρόσθετα η Dorna σκέφτεται σε περίπτωση ακύρωσης του Ινδικού GP να τοποθετήσει στην θέση του όσον αφορά την ημερομηνία το GP του Καζακστάν το οποίο όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

Αν όντως δούμε να συμβαίνει αυτό, το Grand Prix του Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 22 Σεπτεμβρίου, με το φετινό αγωνιστικό καλεντάρι του MotoGP να περιλαμβάνει 20 αγώνες αντί για 22 που ήταν αρχικά στο πρόγραμμα -η Αργεντινή ήταν αυτή που βγήκε εκτός πρώτη λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην χώρα.

Ετικέτες