MotoGP 2024, Chang - Ταϊλάνδη, FP1: Ταχύτερος ο Bezzecchi, άσχημη πτώση Espargaro

Πολλή ζέστη, δύσκολες οι συνθήκες – Κοντά στην κορυφή οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας
Marco Bezzecchi
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2024

Με το θερμόμετρο να βρίσκεται στα ύψη (30 βαθμοί και 54% υγρασία) και τους αναβάτες να ιδρώνουν μέσα στις φόρμες τους, ταχύτερος όλων στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν -έκπληξη- ο Marco Bezzecchi, της VR46 Racing Team, ενώ τον ακολούθησαν από κοντά οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία. Άσχημα έπεσε ο Aleix Espargaro, που προτίμησε κατόπιν να παραμείνει στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις, ελπίζοντας να καταφέρει να συνεχίσει αργότερα.

Το 1:30.492 που “έγραψε” ο Bez στην αρχή των FP1 παρέμεινε άθικτο μέχρι τέλους, αφού κανείς δεν κατάφερε να γυρίσει ταχύτερα.

Δεύτερος ήταν ο Jorge Martin, μόλις 0.038 δευτερόλεπτα πιο πίσω, τρίτος βρέθηκε ο Pecco Bagnaia, 0.200 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bez και τέταρτος ο Marc Marquez, 0.259 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος. Σημειώστε πως ο Martin είναι και ο κάτοχος του ρεκόρ στην ταιλανδέζικη πίστα Chang της Buriram, με χρόνο 1:29.287. Παρόλο τώρα που στο τέλος των FP1 ο Jorge έβαλε φρέσκα λάστιχα, δεν κατάφερε να περάσει πρώτος, όμως νωρίς είναι ακόμα και οι χρόνοι αναμένεται να πέσουν δραματικά στα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά που θα γίνουν σήμερα, σε λίγη ώρα.

Ακολουθεί το TOP-10 αναβατών των FP1:

1             Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)  1:30.492

2             Jorge Martin (Prima Pramac Racing)         +0.038

3             Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team)               +0.200

4             Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™)             +0.259

5             Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™)               +0.357

6             Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team)      +0.368

7             Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3)   +0.414

8             Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing)               +0.507

9             Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR)              +0.530

10           Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™)    +0.648

MotoGP: H Yamaha με πέντε αναβάτες στην Καταλονία

Ευκαιρία για σημαντικά συμπεράσματα μετά την 6η θέση του Fabio Quartararo
fernandez
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/5/2026

Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Augusto Fernandez, επιστρέφει ως wildcard στον αγώνα MotoGP της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Fabio Quartararo πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Yamaha τερματίζοντας στην 6η θέση, 7,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Jorge Martin. Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μετά τον αγώνα: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αυτός ήταν ο πρώτος στον οποίο αρχίσαμε να τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα και πιστεύουμε ότι ήταν σαφώς το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Έδωσα το μέγιστο στην εκκίνηση. Ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να βρεθώ μπροστά και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι”.

Στον αγώνα της Καταλονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και πέμπτος αναβάτης της Yamaha, ο επίσημος δοκιμαστής Augusto Fernandez.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που μου αρέσει, οπότε ανυπομονώ να περάσω ένα καλό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας μας.” Μένει να δούμε αν η εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo ήταν “πυροτέχνημα”, ή αν όντως οι Ιάπωνες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του V4.