MotoGP 2024, Chang - Ταϊλάνδη, P1: Marc Marquez πρώτος και με νέο ρεκόρ πίστας

Δεκαέξι αναβάτες στο 1:29! - Δεύτερος ο Martin, τέταρτος ο Bagnaia
Marc Marquez, Buriram
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2024

Η θερμοκρασία ανέβηκε, το ίδιο και η υγρασία, με τα πρώτα χρονομετρημένα στην πίστα Chang της Ταϊλάνδης να διεξάγονται με 32 βαθμούς Κελσίου και με 53% υγρασία! Τα P1 αποδείχθηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικά, με 16 αναβάτες να τερματίζουν στο 1:29, και με τον Marc Marquez να παίρνει τα πρωτεία την τελευταία στιγμή, με χρόνο 1:29.165 που αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας.

Μπορεί ο Marc Marquez να ήταν ταχύτατος στα FP1, στα P1 όμως ανέβασε κι άλλο ρυθμό, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με ρεκόρ πίστας.
Δεύτερος ήταν ο πρώτος στη βαθμολογία Jorge Martin, 0.110 δευτερόλεπτα πιο πίσω, Martin που ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ στο Buriram, και δείχνει να ξεκινά με πλεονέκτημα έναντι του μεγάλου του αντιπάλου για τον τίτλο του 2024, Pecco Bagnaia.

Ο τρίτος καλύτερος χρόνος ανήκει στον Enea Bastianini, με τον αναβάτη της Ducati να έχει πτώση στα P1, για να ανακάμψει μετά και να γράψει εξαιρετικό χρόνο, υποσκελίζοντας και τον ομόσταυλό του. Σημειώστε πως σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Bestia έχει διαταγές από την ομάδα του να αφήσει τον Pecco να τερματίζει πρώτος για να πάρει ευκολότερα τον τίτλο, ο Ιταλός ανέφερε πως κανείς δεν του έχει μιλήσει από την Ducati επί του θέματος, και όπως φαίνεται ο αναβάτης με το #23 -πέρα από τον Marquez- μπορεί να φέρει έξτρα επιπλοκές στο κυνήγι του Pecco στον Jorge.

O Bagnaia τελικά κατετάγη τέταρτος, 0.195 δευτερόλεπτα πίσω από τον Martin, λίγο μπροστά από τον 5ο Maverick Vinales της Aprilia, που ήταν και ο πρώτος αναβάτης που δεν οδηγούσε Ducati στην πρώτη πεντάδα.

Ταχύτερος αναβάτης από τη Honda ήταν ο Johann Zarco στην 10η θέση, και από τη Yamaha ο Quartararo στην 12η.

Πτώση χωρίς τραυματισμό είχε ο Luca Savadori, ενώ επανεμφάνιση έκανε ο Aleix Espargaro μετά την άσχημη πτώση των FP1, τερματίζοντας τελευταίος, 2.218 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του Marquez, Espargaro που επέλεξε να μην βγει στην πίστα στο τελευταίο κομμάτι των P1, αναρρώνοντας ακόμα από την πτώση του.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των P1.
Κατάταξη P1, Buriram 2024

Ετικέτες

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.