MotoGP 2025 - Το πλήρες ημερολόγιο δοκιμών

Pre-season & In-season δοκιμές, τόσο για το MotoGP όσο και για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3
MotoGP - Ημερολόγιο δοκιμών 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2024

Η διοργάνωση του MotoGP έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα με τις ημερομηνίες δοκιμών εντός της σεζόν του 2025.

Υπάρχουν τρεις ημέρες δοκιμών εντός της αγωνιστικής σεζόν την επόμενη χρονιά - σημειώστε ότι η συνήθης ημέρα δοκιμών μετά το φινάλε της σεζόν είναι στην πραγματικότητα μέρος των δοκιμών της επόμενης χρονιάς.

Έτσι, το 2025 οι αναβάτες θα επιστρέψουν στην πίστα τρεις Δευτέρες για επίσημες δοκιμές:

- Δοκιμή Jerez: 28 Απριλίου
- Δοκιμή Aragon: 9 Ιουνίου
- Δοκιμή Misano: 15 Σεπτεμβρίου

Αυτό είναι επιπλέον των pre-season δοκιμών, οι οποίες έχουν ως εξής:

- Shakedown Test: 31 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου
- Δοκιμή Sepang: 5 Φεβρουαρίου - 7 Φεβρουαρίου
- Δοκιμή Buriram: 12-13 Φεβρουαρίου

Moto2 & Moto3

Ο τόπος διεξαγωγής των δύο πρώτων "ιδιωτικών" δοκιμών προετοιμασίας θα είναι πλέον το Autodromo Internacional do Algarve στην Πορτογαλία:

- Δοκιμή Moto3 Portimão: 10-11 Φεβρουαρίου
- Δοκιμή Moto2 Portimão: 12-13 Φεβρουαρίου

Οι επίσημες δοκιμές στη Jerez, με την πίστα να μοιράζεται μεταξύ των δοκιμών Moto2 και Moto3, παραμένουν από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι ημερομηνίες εντός της σεζόν για τις δυο μικρότερες κατηγορίες επιβεβαιώνονται ως εξής:

- Δοκιμή Moto3 στο Le Mans: 12 Μαΐου
- Δοκιμή Le Mans Moto2: 13 Μαΐου
- Δοκιμή Moto2 στο Brno: 21 Ιουλίου
- Δοκιμή Moto3 στο Brno: 22 Ιουλίου

Ετικέτες

MotoGP: Η KTM σκέφτεται να διώξει τον Vinales στην μέση της σεζόν – Η απάντηση του Ισπανού

Στα άκρα φαίνεται να είναι οι σχέσεις των δύο πλευρών
vinales
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/8/2026

Η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Maverick Vinales ήδη από το GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο διαφορετικές πηγές, η KTM μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να απαλλαγεί από τον Vinales το συντομότερο δυνατό, έχοντας καλέσει τον Pol Espargaro να τον αντικαταστήσει στο GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο – κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ισπανός αναβάτης ταλαιπωρείται εδώ και πολλούς μήνες από τον τραυματισμού στον ώμο του, ενώ παράλληλα η σχέση του με τον CEO της Tech3, Guenther Steine είναι στα άκρα.

Ο Vinales είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί με την Tech3 το 2025 και το 2026, με συμβόλαιο που τον συνέδεε άμεσα με την KTM, και μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα το 2025, ο κατασκευαστής του υποσχέθηκε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα.

Το χειμώνα ήμουν στην εργοστασιακή ομάδα, τώρα δεν ξέρω καν που βρίσκομαι”, δήλωσε ο Ισπανός κατά τη διάρκεια του GP της Τσεχίας.

Η KTM είχε τη δυνατότητα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, να ανανεώσει το συμβόλαιο του Vinales για ένα ακόμη έτος – και ο ίδιος ήθελε πολύ να συμβεί αυτό – αλλά οι υπογραφές των Alex Marquez και Fabio di Giannantonio στην εργοστασιακή ομάδα, σε συνδυασμό με τη σιωπή της Tech3, εκνεύρισαν τον Ισπανό, που δήλωσε: “Αν δεν συνεχίσω στο MotoGP, υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος: η KTM. Η KTM μου έστειλε ένα συμβόλαιο, το υπέγραψα και, δύο εβδομάδες αργότερα, μου είπαν ότι δεν ήταν έγκυρο ”.

Ο Guenther Steine σχολίασε: “Δεν θέλουμε κανένα είδος βαρών από το παρελθόν και, ως εκ τούτου, ίσως άτομα που συνδέονταν με τον όμιλο, όχι μόνο με την Tech3 και την KTM, αλλά με τον όμιλο γενικότερα, να μην ταιριάζουν”. Κάτι που ίσχυε και στην περίπτωση του Brad Binder.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της KTM, Pit Beirer, διατήρησε χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο Beirer δήλωνε από την αρχή ότι η τελική απόφαση για τη σύνθεση των αναβατών της Tech3 για το 2027 θα λαμβανόταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και πληροφορίες θέλουν να έχει καταλήξει στους Luca Marini και Senna Agius.

Η KTM προσπαθεί, επομένως, να κλείσει το θέμα του Vinales το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφύγει μια αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου της σεζόν, προσπαθώντας έτσι να απομακρύνει τον Vinales, χωρίς να υποστεί απώλειες σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Ο Ισπανός φανερά εκνευρισμένος από τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Αρχίζω να διαβάζω άρθρα που δεν έχουν κανένα νόημα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο κέντρο APC και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορώ να αναρρώσω. Συγκρίνω όλες αυτές τις πληροφορίες με τους γιατρούς μου για να διαπιστώσω αν αυτό είναι το πρόβλημα και ποιος είναι ο τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση. Σταματήστε να γράφετε ηλίθια άρθρα για μένα. Δεν θα αγωνιστώ στο WSBK και θα ολοκληρώσω τη χρονιά όπως ορίζει το συμβόλαιό μου”.