Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Αγώνας στο Austin: Μία ειδική περίπτωση

Η πίστα του Τέξας ανήκει στον Marquez…

Μία σαρωτική νίκη του Marquez έπειτα από όλα όσα είχαν προηγηθεί στα δοκιμαστικά, χρεωμένος με ακόμα μία ποινή, ήταν ο καλύτερος επίλογος για τον ίδιο για τον αγώνα της Αμερικής. Ο Marquez είχε ωστόσο μία μικρή πικρία καθώς το είχε σκοπό να κερδίσει από την pole position, συνεχίζοντας το μαγευτικό του σερί των έξι συνεχόμενων νικών –συνολικά δέκα- σε μία πίστα που ήταν βέβαιο πως δεν μπορούσε να βγει δεύτερος. Εκτός κι αν κάτι γινόταν στην εκκίνηση, έτσι όπως συνωστιζόντουσαν όλοι μαζί πριν την δύσκολη πρώτη στροφή! Ήταν μία εκκίνηση που μύριζε μπαρούτι, καθώς ο Marquez έχασε την pole position συνέπεια ποινής γιατί καθυστέρησε τον Vinales στα χρονομέτρημενα, νομίζοντας πως είναι ο Iannone που τον ακολουθεί για να κάνει χρόνο και ήθελε να του το χαλάσει…

Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα το τρομακτικό, με την Suzuki να καταφέρνει να φύγει εμπρός και την Honda του Marquez να τρυπώνει κυριολεκτικά στην δεύτερη θέση.

Πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος είχε τελειώσει και η μάχη για την πρώτη θέση!

Ο Marquez πέρασε πολύ γρήγορα μπροστά στην πρώτη θέση και αμέσως βάλθηκε να θέσει ένα κενό ασφαλείας από τους προηγούμενους, τραβώντας έτσι και τον Iannone, στο αγαπημένο παιχνίδι του Ιταλού, που είναι να παρακολουθεί τις γραμμές του Marquez. Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να ξεφύγουν μπροστά μία μικρή απόσταση από τον Vinales που ακολουθούσε τρίτος. Πίσω ο Rossi πάλεψε για λίγο με τον Zarco και έπειτα με τον Crutchlow, σχηματίζοντας ένα ξεχωριστό γκρουπ που ουραγοί ήταν ο Dovizioso με τον ήρωα Pedrosa. Πίσω τους ένα κενό, μέχρι το Lorenzo να σηματοδοτεί μία όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για την Ducati.

Μπροστά περιμέναμε απλά ο Marquez να τινάξει σαν πιτυρίδα τον Iannone και να εξαφανιστεί, αλλά τελικά του πήρε δυο-τρεις γύρους για να το πετύχει, και μάλιστα ο Iannone έκανε και την επίθεσή του. Ήταν σαν να του πάτησε τον κάλο: Ο Marquez πήρε άμεσα την θέση του  και εξαφανίστηκε εμπρός. Πίσω ο Rossi είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους υπόλοιπους και έπαιζε με τον συμπαίκτη του τον Vinales την στιγμή που ο Zarco είχε προβλήματα να βρει τον ρυθμό του στην πίστα, και ο Crutchlow έκανε μικρά λάθη μέχρι να έρθει το μεγαλύτερο που οδήγησε σε πτώση. Μπήκε ξανά στον αγώνα, αλλά κατέληξε χωρίς βαθμούς.

Σε αυτό το σημείο αν η οργάνωση αποφάσιζε να το ρίξει στο χιούμορ, προσπαθώντας να διασκεδάσει όλα όσα έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα, θα σταματούσε τον Marquez και θα του έδινε κατευθείαν το έπαθλο του αγώνα… Ο Ισπανός έσπαγε πλάκα γυρίζοντας τόσο πιο μπροστά από όλους και τόσο σταθερά που ο αγώνας είχε γίνει πλέον τελείως μοναχικός. Ο Vinales είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον Iannone και πλέον όλοι στις πρώτες θέσεις είχαν τεράστια απόσταση μεταξύ τους, κι έτσι η όποια μάχη ήταν πίσω στην πέμπτη θέση, όπου ο Dovizioso την πήρε από τον Zarco.

Το γεγονός ότι ο Lorenzo δεν κατάφερε να πιάσει τον Pedrosa που μόλις είχε χειρουργηθεί και ο Tito Rabat με Miller και Espargaro θα περνούσαν εμπρός, σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ισπανό που βλέπει την Ducati να συζητά για το μέγεθος της αμοιβής του.

Κάτι τέτοια έβλεπε από την άλλη άκρη της πίστας με την υψομετρική διαφορά ο Marquez, που είχε και χρόνο να χαζεύει αν ήθελε… που αποφάσισε να σπάσει ακόμα περισσότερη πλάκα και ανέβασε ρυθμό, μονάχα για να χάσει την πρόσθετη διαφορά πανηγυρίζοντας..

Το αποτέλεσμα από την πτώση του Crutchlow και την άνοδο του Dovizioso μπροστά από τον Zarco, είναι ο Ιταλός να βρίσκεται στην κορυφή αυτή την στιγμή του πρωταθλήματος.

 

Α/Α
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
Marc MARQUEZ
Honda
41'52.002
2
Maverick VIÑALES
Yamaha
+3.560
3
Andrea IANNONE
Suzuki
+6.704
4
Valentino ROSSI
Yamaha
+9.587
5
Andrea DOVIZIOSO
Ducati
+13.570
6
Johann ZARCO
Yamaha
+14.231
7
Dani PEDROSA
Honda
+18.201
8
Tito RABAT
Ducati
+28.537
9
Jack MILLER
Ducati
+28.671
10
Aleix ESPARGARO
Aprilia
+28.875
11
Jorge LORENZO
Ducati
+31.355
12
Danilo PETRUCCI
Ducati
+34.993
13
Pol ESPARGARO
KTM
+37.264
14
Takaaki NAKAGAMI
Honda
+39.335
15
Alvaro BAUTISTA
Ducati
+40.887
16
Bradley SMITH
KTM
+48.475
17
Scott REDDING
Aprilia
+49.995
18
Thomas LUTHI
Honda
+51.115
19
Cal CRUTCHLOW
Honda
+59.055
20
Xavier SIMEON
Ducati
+59.747
21
Franco MORBIDELLI
Honda
+1'00.513
 
Εκτός
 
 
 
Alex RINS
Suzuki
10 Laps
 
Hafizh SYAHRIN
Yamaha
12 Laps
 
Karel ABRAHAM
Ducati
12 Laps

Tags: