Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP – Αλλαγές στο Le Mans

Η ιστορική πίστα γίνεται γρηγορότερη

"Θα τολμούσα να πω ότι η pole position θα είναι γρηγορότερη κατά ένα με δύο δευτερόλεπτα το 2017"! Αυτή η δήλωση ανήκει στον Martin Goureau, υπεύθυνο ασφαλείας της πίστας του Le Mans, θέλοντας να σχολιάσει τη νέα ασφαλτόστρωση που έγινε σε ολόκληρη την πίστα Bugatti.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο paddock-gp.com, ο κύριος Goureau είπε: "Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν μας προσέγγισαν οι αναβάτες των MotoGP. Παραπονέθηκαν πως η επιφάνεια της ασφάλτου δεν είχε καθόλου πρόσφυση, ενώ έγιναν ιδιαίτερα παράπονα για τα πολλά σαμαράκια που είχε η πίστα.
Πολλά κομμάτια της ασφάλτου έχουν ηλικία πάνω από δέκα χρόνια. Έχουν γίνει επιδιορθώσεις σε πολλά τμήματα, όπως στο εσάκι Dunlop, οπότε υπήρχαν πολλές ενώσεις στο οδόστρωμα."

"Τώρα, έχουμε προχωρήσει σε ολοκληρωτικά νέα ασφαλτόστρωση και υπάρχουν μόνο τρεις ενώσεις. Ο λόγος που υπάρχουν κι αυτές, είναι ότι όλες οι διεργασίες χρειάστηκαν τρεις μέρες, που αποτελούν χρόνο-ρεκόρ, ενώ τα σημεία των νέων ενώσεων επιλέχθηκαν προσεκτικά σε τμήματα που δεν δημιουργούν ανησυχία."

"Πλέον, δεν υπάρχουν ενώσεις στα σημεία των φρένων και στις στροφές. Στο παρελθόν, η χειρότερη ένωση ήταν στην είσοδο της στροφής Museum. Αυτή η στροφή ακολουθούσε μετά από αλλεπάλληλες δεξιές στροφές και μερικές φορές τα ελαστικά είχαν χαμηλότερη θερμοκρασία στην αριστερή πλευρά τους, οπότε σε συνδυασμό με αυτή την μικρή ανωμαλία το αποτέλεσμα ήταν να χάνεται η πρόσφυση, όπως είδαμε και πέρσι."

"H pole position θα είναι γρηγορότερη κατά ένα με δύο δευτερόλεπτα"

"Έχουμε δοκιμάσει την καινούργια άσφαλτο με αυτοκίνητα αλλά και με το καινούργιο GSX-R που οδηγούσε ο Damien Saulnier. Ακόμη και στο βρεγμένο, η πρόσφυση είναι απίστευτη! Με τα ελαστικά δρόμου RS10 μπορούσες να στρίψεις στην Chapel με 70km/h στη βροχή, ενώ τώρα μπορείς να φτάσεις τα 110km/h."

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα στο υψηλότερο επίπεδο των αγώνων. Θα τολμούσαν πω ότι η pole position θα είναι γρηγορότερη κατά ένα με δύο δευτερόλεπτα"

Tags: