MotoGP: Αλλαγές στο πρόγραμμα

Αλλαγές στις ημερομηνίες αγώνων ανακοίνωσε η Dorna
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2016

Η διοργανώτρια αρχή των MotoGP, η Dorna, ανακοίνωσε μερικές αλλαγές στο ημερολόγιο του 2017, με αποτέλεσμα οι αγώνες του Assen και του Sachsenring να γίνονται ο ένας μετά τον άλλο σε απόσταση μιας εβδομάδας. Αυτό έγινε γιατί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στη Γερμανία μετακινήθηκε δύο εβδομάδες αργότερα ώστε να μην συμπέσει με τον αγώνα της F1.

Ουσιαστικά, οι δύο αγώνες θα έχουν μεταξύ τους τέσσερις μέρες διαφορά, καθώς ο αγώνας στην Ολλανδία θα τελειώσει την Κυριακή και οι δοκιμές στο Sachsenring θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. Αυτό το γεγονός δημιουργεί πονοκέφαλο στις ομάδες σχετικά με τις μετακινήσεις των 200 φορτηγών που αποτελούν το καραβάνι των MotoGP, αφού θα πρέπει να φύγουν από την πιο δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ευρώπης για να φτάσουν στο ανατολικό άκρο της Γερμανίας.

Tο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017 δεν θεωρείται ότι έχει πάρει την τελική του μορφή

Με αυτή την αλλαγή, δημιουργούνται τρία ζεύγη συνεχόμενων αγώνων, μαζί με τους αγώνες στο Mugello και την Barcelona, και το "δίδυμο" Αυστρίας και Τσεχίας, που επίσης απέχουν μεταξύ τους ένα Σαββατοκύριακο. Προς το παρόν πάντως, το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017 δεν θεωρείται ότι έχει πάρει την τελική του μορφή, αφού οι αγώνες του Silverstone και της Sepang βρίσκονται ακόμη ένα στάδιο πριν τις τελικές υπογραφές των συμβολαίων. Οι λόγοι είναι αφενός η ιδιαίτερη προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την πίστα της Ουαλίας, η οποία κατέχει τα δικαιώματα στην περίπτωση του Silverstone, και οι πρόσφατη απόφαση της Μαλαισιανής πίστας να… αποτάξει την F1 για χάρη των MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP, Catalunya Practice: Ταχύτερος ο Acosta, με δεύτερο τον Alex Marquez

Εκτός δεκάδας Bagnaia, Ogura και Martin που είχε και πτώση
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Ο Pedro Acosta κατέκτησε την πρώτη θέση στις δοκιμές στην Καταλονία, με τον Ισπανό να ηγείται μιας πρώτης τριάδας στην οποία συμμετείχαν μάλιστα δύο KTM, αφού ο Brad Binder τερμάτισε τρίτος, με τον Alex Marquez να βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές KTM.

Οι Raul Fernandez, Johann Zarco και Fabio Di Giannantonio συμπλήρωσαν την πρώτη πρώτη εξάδα, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi τερμάτισε έβδομος. Την πρώτη δεκάδα που θα πάρουν τον δρόμο για την Q2 συμπλήρωσαν οι Joan Mir, Jack Miller και Fabio Quartararo.

Από την Q1 πρέπει να περάσουν οι Pecco Bagnaia, Ai Ogura και Jorge Martin που έμειναν εκτός δεκάδας, με τον τελευταίο να σημειώνει και πτώση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. O Jorge Martin είχε άλλη μια πτώση στο FP1 το πρωί, ένα lowside που φαινομενικά δεν ήταν ιδιαίτερα βίαιο ή επικίνδυνο, ωστόσο το σύρσιμό του τον έστειλε με φόρα στον αεροφράκτη, σηκώθηκε ζαλισμένος και έσπευσε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ευτυχώς ο Ισπανός δεν αποκόμισε κάποιον τραυματισμό, ωστόσο πιθανότατα η απόδοσή του στο Practice επηρεάστηκε από το συμβάν του FP1 κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα.

MotoGP, Catalunya: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων

Ακολουθούν ο ταχύτερος γύρος ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.710

2

Alex Marquez

Gresini Racing

1:38.728

3

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.780

4

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:38.788

5

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:38.789

6

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:38.819

7

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:38.831

8

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:38.846

9

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:38.911

10

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:38.979

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:39.059

12

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:39.060

13

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:39.115

14

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:39.174

15

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:39.295

16

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:39.322

17

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:39.389

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:39.390

19

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:39.531

20

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

1:39.711

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:39.752

22

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:39.935