MotoGP: Αλλαγές στο πρόγραμμα

Αλλαγές στις ημερομηνίες αγώνων ανακοίνωσε η Dorna
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2016

Η διοργανώτρια αρχή των MotoGP, η Dorna, ανακοίνωσε μερικές αλλαγές στο ημερολόγιο του 2017, με αποτέλεσμα οι αγώνες του Assen και του Sachsenring να γίνονται ο ένας μετά τον άλλο σε απόσταση μιας εβδομάδας. Αυτό έγινε γιατί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στη Γερμανία μετακινήθηκε δύο εβδομάδες αργότερα ώστε να μην συμπέσει με τον αγώνα της F1.

Ουσιαστικά, οι δύο αγώνες θα έχουν μεταξύ τους τέσσερις μέρες διαφορά, καθώς ο αγώνας στην Ολλανδία θα τελειώσει την Κυριακή και οι δοκιμές στο Sachsenring θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. Αυτό το γεγονός δημιουργεί πονοκέφαλο στις ομάδες σχετικά με τις μετακινήσεις των 200 φορτηγών που αποτελούν το καραβάνι των MotoGP, αφού θα πρέπει να φύγουν από την πιο δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ευρώπης για να φτάσουν στο ανατολικό άκρο της Γερμανίας.

Tο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017 δεν θεωρείται ότι έχει πάρει την τελική του μορφή

Με αυτή την αλλαγή, δημιουργούνται τρία ζεύγη συνεχόμενων αγώνων, μαζί με τους αγώνες στο Mugello και την Barcelona, και το "δίδυμο" Αυστρίας και Τσεχίας, που επίσης απέχουν μεταξύ τους ένα Σαββατοκύριακο. Προς το παρόν πάντως, το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017 δεν θεωρείται ότι έχει πάρει την τελική του μορφή, αφού οι αγώνες του Silverstone και της Sepang βρίσκονται ακόμη ένα στάδιο πριν τις τελικές υπογραφές των συμβολαίων. Οι λόγοι είναι αφενός η ιδιαίτερη προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την πίστα της Ουαλίας, η οποία κατέχει τα δικαιώματα στην περίπτωση του Silverstone, και οι πρόσφατη απόφαση της Μαλαισιανής πίστας να… αποτάξει την F1 για χάρη των MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP: Ολοκληρώθηκε η διπλή επέμβαση του Marc Márquez μετά το Le Mans, χάνει την Καταλονία

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati χειρουργήθηκε σε πόδι και ώμο στη Μαδρίτη - Άγνωστος ο χρόνος επιστροφής του
Marquez Surgery
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/5/2026

Ο Marc Marquez υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε δύο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στη Μαδρίτη, μετά τη σφοδρή πτώση που είχε στον αγώνα Sprint του Γαλλικού Grand Prix, με τη Ducati Lenovo Team να επιβεβαιώνει παράλληλα πως ο Ισπανός δεν θα δώσει το παρών ούτε στον επόμενο αγώνα της Καταλονίας.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ruber Internacional στη Μαδρίτη, όπου υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση υπό την επίβλεψη του Dr. Samuel Antuna και της ιατρικής του ομάδας.

Η πρώτη επέμβαση αφορούσε το δεξί του πόδι και συγκεκριμένα το κάταγμα στο μετατάρσιο, τραυματισμός που προέκυψε από το βίαιο highside που είχε στον αγώνα Sprint του Le Mans. Οι γιατροί προχώρησαν με επιτυχία στη σταθεροποίηση του κατάγματος, με την επέμβαση να ολοκληρώνεται χωρίς επιπλοκές.

Παράλληλα, ο Marquez υποβλήθηκε και σε δεύτερη, προγραμματισμένη αυτή τη φορά, χειρουργική επέμβαση στον δεξί ώμο. Η συγκεκριμένη επέμβαση σχετιζόταν με παλαιότερο τραυματισμό, ο οποίος είχε αρχίσει να τον ταλαιπωρεί ξανά μετά τη σφοδρή πτώση του στο περσινό Grand Prix Ινδονησίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι γιατροί αφαίρεσαν δύο βίδες και ένα οστικό θραύσμα από προηγούμενη που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Τα συγκεκριμένα υλικά είχαν μετακινηθεί, προκαλώντας πίεση στο κερκιδικό νεύρο και φέρνοντας ενοχλήσεις στον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Marquez Injury

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από την Ducati Lenovo Team, ο Marquez δεν θα αγωνιστεί στο Grand Prix Καταλονίας της επόμενης εβδομάδας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ ακόμη, πριν επιστρέψει στο σπίτι του ώστε να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επιστροφής, με την πορεία της αποθεραπείας του τις επόμενες εβδομάδες να καθορίζει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση.

Η απουσία του Márquez από το επόμενο Grand Prix δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως δίνει προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση ενός αναβάτη που κοντεύει να έχει περάσει από περισσότερες χειρουργικές αίθουσες απ’ ότι πίστες τα τελευταία χρόνια.