MotoGP: Αλλαγές στο πρόγραμμα

Αλλαγές στις ημερομηνίες αγώνων ανακοίνωσε η Dorna
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2016

Η διοργανώτρια αρχή των MotoGP, η Dorna, ανακοίνωσε μερικές αλλαγές στο ημερολόγιο του 2017, με αποτέλεσμα οι αγώνες του Assen και του Sachsenring να γίνονται ο ένας μετά τον άλλο σε απόσταση μιας εβδομάδας. Αυτό έγινε γιατί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στη Γερμανία μετακινήθηκε δύο εβδομάδες αργότερα ώστε να μην συμπέσει με τον αγώνα της F1.

Ουσιαστικά, οι δύο αγώνες θα έχουν μεταξύ τους τέσσερις μέρες διαφορά, καθώς ο αγώνας στην Ολλανδία θα τελειώσει την Κυριακή και οι δοκιμές στο Sachsenring θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. Αυτό το γεγονός δημιουργεί πονοκέφαλο στις ομάδες σχετικά με τις μετακινήσεις των 200 φορτηγών που αποτελούν το καραβάνι των MotoGP, αφού θα πρέπει να φύγουν από την πιο δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ευρώπης για να φτάσουν στο ανατολικό άκρο της Γερμανίας.

Tο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017 δεν θεωρείται ότι έχει πάρει την τελική του μορφή

Με αυτή την αλλαγή, δημιουργούνται τρία ζεύγη συνεχόμενων αγώνων, μαζί με τους αγώνες στο Mugello και την Barcelona, και το "δίδυμο" Αυστρίας και Τσεχίας, που επίσης απέχουν μεταξύ τους ένα Σαββατοκύριακο. Προς το παρόν πάντως, το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017 δεν θεωρείται ότι έχει πάρει την τελική του μορφή, αφού οι αγώνες του Silverstone και της Sepang βρίσκονται ακόμη ένα στάδιο πριν τις τελικές υπογραφές των συμβολαίων. Οι λόγοι είναι αφενός η ιδιαίτερη προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την πίστα της Ουαλίας, η οποία κατέχει τα δικαιώματα στην περίπτωση του Silverstone, και οι πρόσφατη απόφαση της Μαλαισιανής πίστας να… αποτάξει την F1 για χάρη των MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP, Mugello – Κανονικά στο FP1 ο Marc Marquez - Πέρασε ιατρικά, επανεξέταση αύριο

Ο πρωταθλητής θα δώσει το παρών αύριο, Παρασκευή 29/5, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές FP1
mm93
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/5/2026

Η επιστροφή του Marc Marquez στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Sprint του Le Mans και το κάταγμα στο αριστερό πόδι επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα, καθώς ο Ισπανός πέρασε από τον ιατρικό έλεγχο του MotoGP και έχει πλέον το ελεύθερο να συμμετάσχει στο FP1.

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα αγωνιστεί και το σαββατοκύριακο, καθώς τόσο οι γιατροί όσο και ο ίδιος διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αναμένοντας το πώς θα αντιδράσει το σώμα του μετά τις πρωινές δοκιμές της Παρασκευής.

Όταν, εξερχόμενος του ιατρικού κέντρου στο Mugello, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ο Marquez απάντησε χαριτολογώντας, “σίγουρα είμαι έτοιμος να εξεταστώ,” γεγονός που αντανακλά την αβεβαιότητα που πιθανώς και ο ίδιος αισθάνεται για τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Πλέον αναμένουμε την ολοκλήρωση του αυριανού FP1 (12:45-13:30 ώρα Ελλάδας), οπότε ο Marquez θα ξαναπεράσει από το ιατρικό κέντρο της πίστας για επανέλεγχο και, ελπίζουμε, την τελική έγκριση για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου στο Mugello.

Ετικέτες