Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Αλλαγή στους κανονισμούς της εκκίνησης!

Περισσότερος χρόνος στους αναβάτες και τις ομάδες

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή αποτελούμενη από τους Carmelo Ezpeleta (Επικεφαλής της Dorna), Paul Duparc (FIM), Herve Poncharal (IRTA) και Takanao Tsubouchi (MSMA) αποφασίστηκαν ορισμένες αλλαγές σχετικά με τη διαδικασία εκκίνησης για τα MotoGP.

Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς είχαν ζητήσει περισσότερο χρόνο ώστε να έχουν πλάνα από όλους τους αναβάτες των MotoGP την ώρα που προετοιμάζονται στο grid. Κατόπιν συζητήσεων, η επιτροπή των Grand Prix αποφάσισε να αυξήσει το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατά πέντε λεπτά, θεωρώντας πως η προβολή όλων είναι απαραίτητη, ενώ θα ωφελήσει τους αναβάτες και τις ομάδες που θα έχουν περισσότερο χρόνο στην διάθεσή τους. Πέραν αυτού δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα της εκκίνησης και η απόφαση θα εφαρμοστεί απ’ τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar.

Τα pits θα ανοίγουν για την είσοδο των αναβατών στην πίστα, 25 λεπτά (αντί για 20’ που ίσχυε μέχρι τώρα) πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ θα κλείνουν 20 λεπτά (αντί για 15’ που ίσχυε μέχρι πρότινος) πριν την εκκίνηση.

Σε περίπτωση βρεγμένου αγώνα τα pits θα ανοίγουν για 10 λεπτά (όπως ίσχυε) και θα κλείνουν 15 λεπτά πριν την έναρξη.

Tags: