MotoGP Americas αγώνας Sprint: Πρώτος ο Bagnaia με επιθέσεις Rins

Πρόβλημα η υψηλή θερμοκρασία
motogp americas sprint race
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2023

Ένας αψεγάδιαστος Bagnaia που απέφυγε τα εύκολα λάθη στα οποία ωθεί αυτή η πίστα εξαιτίας της ασφάλτου και ακόμη περισσότερο το σήμερα το μεσημέρι (ώρα Τέξας) με τις θερμοκρασίες να έχουν ανέβει.

Ο Rins έβαλε από την πρώτη στιγμή το κεφάλι κάτω και ανέλαβε να δώσει ένα λόγο στην Honda να χαμογελάσει, κάτι που έχει πολύ καιρό να κάνει στα MotoGP. Δεν απέφυγε όμως τα λάθη. Ξεκίνησε όμως πολύ καλά, όπως και ο Quartararo που βρέθηκε στις πρώτες θέσεις δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν θα καταφέρει να παραμείνει εκεί, καθώς η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις και ήταν ο μόνος εκ των κορυφαίων αναβατών με τόσο έντονο πρόβλημα στα σαμαράκια.

Ο Luca Marini έδειξε πως αν βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή γιατί χρησιμοποίησες κάποιο cheat code, στην προκειμένη περίπτωση περιμένοντας τον Bagnaia να πάει μπροστά, τότε δύσκολα θα τα καταφέρεις και στην κανονική εκκίνηση, όπως κι έγινε. Έχει άλλη μία ευκαιρία αύριο όμως και ενδεχομένως να τα πάει και καλύτερα.

Δυστυχώς και ο Bezzecchi δεν τα κατάφερε και έχασε πολλές θέσεις που ταυτόχρονα ήταν και η αιτία που μαζί με τον Quartararo βρέθηκε μπροστά και ο Aleix Espargaro ένας ακόμη από εκείνους που δεν τα πήγαν καλά στις δοκιμές, έναντι του Vinales που είχε σαφώς καλύτερη εικόνα.

Ο Martin έδειξε πως μπορεί να σφίξει τα δόντια και να ξεπεράσει την ίωση που τον καταβάλλει και βρέθηκε μπροστά.

Στο μεταξύ ο Rins πολύ γρήγορα έκανε την επίθεσή του στον Bagnaia μόλις στην έκτη στροφή του πρώτου γύρου, αλλά πριν ολοκληρωθεί ο γύρος ο Bagnaia είχε πάρει ξανά την πρώτη θέση. Ένα λάθος του Rins στην 12η στροφή έφερε τον Espargaro στην δεύτερη θέση την ώρα που και ο Martin περνούσε τον Quartararo στην ευθεία με μεγάλη διαφορά ταχύτητας.

Στον τέταρτο γύρο ο Alex Marquez με τον Zarco είχαν ένα δευτερόλεπτο διαφορά καθώς ο Γάλλος έδινε και μάχες προς τα πίσω με τις KTM αλλά και την δορυφορική Aprilia του Oliveira. Για αρκετή ώρα ο Espargaro ήταν δεύτερος με τον Bagnaia πρώτο με πολύ μεγάλη διαφορά, μέχρι ο Rins να καταφέρει να σβήσει το κενό. Όσο ο Rins ανέβαινε η άλλη Ιαπωνική μοτοσυκλέτα, η Yamaha του Quartararo θα σημείωνε πτώση.

Ο Rins είχε σθεναρή αντίσταση από τον Espargaro πέρασε μπροστά αλλά στην δύσκολη 12η στροφή άνοιξε γραμμή και παρέσυρε και τον Espargaro εκτός με τον Marquez αρκετά μακριά πίσω τους και χωρίς να συνδέεται με το περιστατικό, να σημειώνει πτώση.

Το τεράστιο κενό δεν θα μπορούσε να καλυφθεί εύκολα, οπότε οι τελευταίοι τρεις γύροι δεν είχαν να προσφέρουν κάποια μάχη μπροστά, με τον Bagnaia να παίρνει μία εύκολη νίκη και τον Rins να μετρά τις δυνάμεις και τις καταστάσεις για αύριο.

 

 

 

 

 

Θέση

No.

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

1

Francesco Bagnaia

Ducati

20:35.2700

2

42

Alex Rins

Honda

2.545

3

89

Jorge Martin

Ducati

4.706

4

41

Aleix Espargaro

Aprilia

5.052

5

33

Brad Binder

KTM

8.175

6

72

Marco Bezzecchi

Ducati

8.877

7

10

Luca Marini

Ducati

9.453

8

88

Miguel Oliveira

Aprilia

10.768

9

43

Jack Miller

KTM

12.448

10

12

Maverick Viñales

Aprilia

12.739

11

5

Johann Zarco

Ducati

14.251

12

36

Joan Mir

Honda

14.988

13

30

Takaaki Nakagami

Honda

15.592

14

21

Franco Morbidelli

Yamaha

16.534

15

25

Raul Fernandez

Aprilia

19.290

16

37

Augusto Fernandez

KTM

23.128

17

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

25.626

18

6

Stefan Bradl

Honda

25.787

19

20

Fabio Quartararo

Yamaha

27.169

20

94

Jonas Folger

KTM

46.973

Not Classified

 

73

Alex Marquez

Ducati

12:23.0850

 

51

Michele Pirro

Ducati

11:26.5200

 

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες