MotoGP - Άναψε φωτιές η ευχή του Rafael Nadal στον Marc Marquez

Γκάφα του Ισπανού θρύλου του τένις ή προάγγελος μεγάλων αλλαγών στο στρατόπεδο της Honda
Rafa
Από το

motomag

12/7/2023

Ο γνωστός αστέρας του τένις και φίλος του Marc Marquez, Rafael Nadal, ανέβασε φωτογραφία με τον αναβάτη του HRC στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχόμενος στον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή... "καλή επιτυχία στις νέες του προκλήσεις" και όπως ήταν αναμενόμενο αυτό πυροδότησε νέο κύκλο εικασιών περί αποχώρησης του Ισπανού από την ιαπωνική εταιρεία φούντωσαν για τα καλά.

Από μόνη της μία τέτοια δήλωση είναι ικανή να ανοίξει τον κύκλο της συζήτησης, πόσο μάλλον σε μία τέτοια δεδομένη στιγμή που έχουν προηγηθεί δηλώσεις του Alberto Puig για ελευθερία στις αποφάσεις κτλ. Η απορία λοιπόν για το επόμενο βήμα του Ισπανού και αντίστοιχα του HRC υπάρχει εδώ και καιρό και τροφοδοτείται από μερίδα του κοινού με την μέχρι τώρα πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και των συνεχόμενων πτώσεων που έχει στους αγώνες.

Σε αυτό λοιπόν το μεταγραφικό σήριαλ του Marc ο φίλος του και θρύλος του τένις Rafael Nadal, βάζει εκ νέου φωτιά ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία με τον Marquez και ταυτόχρονα την ευχή για καλή επιτυχία στις νέες του προκλήσεις.

Rafa

Κι αν φύγει όμως... πού θα πάει; Ένα τραβηγμένο σενάριο θα ήταν να βλέπαμε την αποχώρηση Pol Espargaro και Augusto Fernandez από τη GASGAS, για να πάρουν την θέση τους οι Marc Marquez και Pedro Acosta.

Από την άλλη, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Franco Morbidelli στη Yamaha. Αλλά θα ήθελε ο Marquez να βρεθεί να οδηγεί μοτοσυκλέτα παραπλήσιας δυνατότητας με την RC213V; Απίθανο εξίσου το σενάριο να δούμε τον Marquez με μία Ducati, καθώς η πρόσφατη δήλωση του Andrea Dovizioso πως πλέον σε αυτό το στάδιο η Ducati δεν χρειάζεται τον Marc Marquez αλλά το αντίθετο, είναι άκρως πετυχημένη. Έρχεται σε αντίθεση βέβαια με την δήλωση της ίδιας της Ducati κατά την μεταγραφή του Alex Marquez πως κομμάτι της απόκτησής του είναι να μιλήσει και στον αδερφό του για τα προτερήματα της μοτοσυκλέτας και την εξέλιξή της.

Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να δούμε τον Ισπανό στην ομάδα Mooney VR46 Racing Team, η οποία ανήκει στον Valentino Rossi, κλείνοντας έναν τεράστιο κύκλο στις σχέσεις τους, το πλέον τραβηγμένο από όλα τα σενάρια.

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες