Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Απαρηγόρητος ο A. Espargaró μπαίνει στο χειρουργείο

Εκτός Μαλαισίας η μία Aprilia

Στον μαγικό αγώνα της Αυστραλίας, έναν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, ο Aleix Espargaro είχε διαδραματίσει υψηλότερο ρόλο από αυτό που περίμενε ακόμα και ο ίδιος. Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής είχε τον ταχύτερο χρόνο και ήταν εντός της δραματικής οκτάδας για τους πρώτους γύρους του αγώνα. Δυστυχώς στην πρώτη στροφή της πίστας, την στροφή Doohan, μία από τις πιο ύπουλες, πιο τεχνικές στροφές που υπάρχουν στο ημερολόγιο, σημείωσε πτώση βγαίνοντας εκτός διεκδίκησης.

Εδώ ξεκινούν τα ερωτηματικά, γιατί παρόλο που το χέρι του εξετάστηκε άμεσα, δεν κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί, αλλά αντιθέτως αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μία συμβατική αποκατάσταση, ελπίζοντας να προλάβει να αναρρώσει μέχρι τον επόμενο αγώνα.

η στιγμή της πτώσης για τον Aleix Espargaro στον αγώνα της Αυστραλίας:

Σε αυτό το σημείο βασικό ρόλο έπαιξε και ο ίδιος ο Espargaro που επέμεινε να γίνει το αδύνατο – δυνατό να είναι στον επόμενο αγώνα. Η επιμονή του ήταν αντίστοιχη κάποιου που κυνηγά το πρωτάθλημα κι αν δεν τρέξει θα το χάσει, οπότε εύκολα πάρθηκε η απόφαση να μην επέμβουν χειρουργικά. Η επιμονή του Aleix Espargaro μπορεί να κατανοηθεί αν δει κανείς τις δηλώσεις του την Παρασκευή. Κάνοντας λόγο για ιστορικές στιγμές στην Aprilia, για το πρώτο μεγάλο βήμα που θα το αντιληφθούμε την επόμενη σεζόν, δηλώνοντας πως χαίρεται πολύ που είναι μέρος, καταλαβαίνουμε τον μένος του να μην χάσει τον αγώνα.

Σήμερα ωστόσο ο πόνος στο χέρι του συνεχίζει να αυξάνεται αντί να μειώνεται κι έτσι ο Espargaro αναγκάζεται να επιστρέψει πίσω για να υποβληθεί σε χειρουργική αποκατάσταση..

Περαστικά στον Espargaro, κι αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την Aprilia για να δούμε αν θα υπάρξει αντικαταστάτης για τον αγώνα της Μαλαισίας ή και τον τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος, καθώς ένα χειρουργείο στο χέρι δεν έχει –δυστυχών- μικρό χρόνο αποκατάστασης…

Tags: