MotoGP Aragon: Μόνο ο Miller στο 1:46 στην FP3! Πτώση για Marquez

Κάθε φορά που πέφτει ο Marquez πρέπει να ανησυχεί για χέρι και μάτια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/9/2022

Ο Miller ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην FP3 και ελάχιστα χιλιοστά στον δεύτερο χρόνο ο Bagnaia όπου για άλλη μία φορά είχαμε μία απόλυτη πεντάδα Ducati πριν ακολουθήσουν και οι KTM αφήνοντας έτσι την Yamaha σε μία απογοητευτική 8η θέση που οφείλει στον Fabio Quartararo.

Αντίστοιχα και η Honda έχει ταχύτερο τον Nakagami καθώς ο Marquez σημείωσε πτώση και παραλίγο να τις έκανε δύο, κρατώντας τον 12ο χρόνο, πίσω από τον Aleix Espargaro που επίσης βρίσκεται στην σειρά για τον φετινό τίτλο αλλά χθες είναι μία άσχημη ημέρα, επίσης με πτώσεις.

Πολύ καλή η επίδοση των υποστηριζόμενων ομάδων της Ducati καθώς τρίτος ήταν ο Bezzecchi και τέταρτος ο Bastianini, αντίστοιχα δηλαδή η Mooney VR46 και η Gresini πριν ακολουθήσει η επίσημη δορυφορική του Martin.

Θα είναι μία ενδιαφέρουσα πορεία μέσα από την FP4 έως την Q2 για την σημερινή κατάταξη.

Ετικέτες

MotoGP - Marco Bezzecchi: Έσπασε ρεκόρ με 120 σερί γύρους στην κορυφή

Παράλληλα σημείωσε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Ο Bezzecchi έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε για άλλη μια φορά και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ρεκόρ του Jorge Lorenzo.

Ο Ιταλός αναβάτης ήταν από τον πρώτο γύρο μπροστά από όλους και κρατήθηκε εκεί μέχρι και το τέλος του αγώνα, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Ισπανός Jorge Lorenzo που κρατιόταν πρωτοπόρος για 103 σερί γύρους το 2015. Ο Bezzecchi είχε ξεκινήσει να "γράφει" γύρους ως πρωτοπόρος από τους δύο τελευταίους γύρους της περσινής σεζόν και φέτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, ένα σερί που κάλλιστα μπορεί να αυξήσει στην πίστα της Jerez στα τέλη του Απρίλη. Μάλιστα με την 5η του συνεχόμενη νίκη, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ αναβατών όπως οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, John Surtees, Mike Hailwood και Geoff Duke.

Bezzecchi και Aprilia δείχνουν ένα σύνολο απίστευτα δυνατό φέτος και με την επάνοδο του Martin, έχουν κάνει το 1-2 στην γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ στην κατάταξη των κατασκευαστών είναι πρώτοι με 32 βαθμούς διαφορά από την Ducati!

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Έχω μείνει άφωνος. Εννοώ, είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου και το πώς νιώθω. Είναι αρκετά παράξενο να ακούω το όνομά μου να αναφέρεται δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, όπως ο Vale και ο Marc. Είμαι τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ με μερικούς από αυτούς, όπως τον Marc, για παράδειγμα, που είναι ο γρηγορότερος και ο ισχυρότερος στο grid του MotoGP αυτή τη στιγμή. Είναι πίεση, αλλά είναι και προνόμιο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να το κάνω αυτό.”