MotoGP Aragon: Μόνο ο Miller στο 1:46 στην FP3! Πτώση για Marquez

Κάθε φορά που πέφτει ο Marquez πρέπει να ανησυχεί για χέρι και μάτια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/9/2022

Ο Miller ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην FP3 και ελάχιστα χιλιοστά στον δεύτερο χρόνο ο Bagnaia όπου για άλλη μία φορά είχαμε μία απόλυτη πεντάδα Ducati πριν ακολουθήσουν και οι KTM αφήνοντας έτσι την Yamaha σε μία απογοητευτική 8η θέση που οφείλει στον Fabio Quartararo.

Αντίστοιχα και η Honda έχει ταχύτερο τον Nakagami καθώς ο Marquez σημείωσε πτώση και παραλίγο να τις έκανε δύο, κρατώντας τον 12ο χρόνο, πίσω από τον Aleix Espargaro που επίσης βρίσκεται στην σειρά για τον φετινό τίτλο αλλά χθες είναι μία άσχημη ημέρα, επίσης με πτώσεις.

Πολύ καλή η επίδοση των υποστηριζόμενων ομάδων της Ducati καθώς τρίτος ήταν ο Bezzecchi και τέταρτος ο Bastianini, αντίστοιχα δηλαδή η Mooney VR46 και η Gresini πριν ακολουθήσει η επίσημη δορυφορική του Martin.

Θα είναι μία ενδιαφέρουσα πορεία μέσα από την FP4 έως την Q2 για την σημερινή κατάταξη.

Ετικέτες

MotoGP 2027: Ποιοι έχουν ήδη "κλειδώσει" θέση στο νέο grid - Όλες οι επίσημες ανακοινώσεις

Επτά θέσεις έχουν ήδη επιβεβαιωθεί - Kλειστά χαρτιά για τους περισσότερους
GP Grid 2027
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/7/2026

Η αγορά αναβατών για τα MotoGP του 2027 έχει αρχίσει να παίρνει μορφή, καθώς οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις έχουν ήδη γίνει ενόψει της εισαγωγής των νέων τεχνικών κανονισμών και των κινητήρων 850 κυβικών.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί επτά θέσεις στο grid, ενώ οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα δίδυμά τους στη νέα εποχή του πρωταθλήματος.

Έχουμε ήδη παρουσιάσει έναν αναλυτικό χάρτη του ρόστερ του 2027 με βάση όλες τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και παρακάτω παραθέτουμε τις μετακινήσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Οι ομάδες που έχουν ολοκληρώσει το δίδυμό τους

Ducati Lenovo

Η εργοστασιακή Ducati θα διατηρήσει στις τάξεις της τον εν ενεργεία Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez, ο οποίος θα αποκτήσει νέο ομόσταυλο τον Pedro Acosta. Ο Ισπανός αφήνει την KTM και μετακινείται στο Borgo Panigale, δημιουργώντας ένα από τα ισχυρότερα δίδυμα του πρωταθλήματος.

Aprilia Racing

Η Aprilia είχε επιβεβαιώσει ήδη από τις αρχές του 2026 την παραμονή του Marco Bezzechi, όμως μετά το Grand Prix Ολλανδίας ανακοίνωσε και την απόκτηση του Francesco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του Noale, σχηματίζοντας ένα δίδυμο κορυφής.

Monster Energy Yamaha MotoGP

Η Yamaha θα γυρίσει σελίδα το 2027, καθώς οι Fabio Quartararo και Alex Rins αποχωρούν από την εργοστασιακή ομάδα. Τη θέση τους θα πάρουν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024 Jorge Martin και ο Ai Ogura, ο οποίος έγινε πρόσφατα ο πρώτος Ιάπωνας νικητής σε αγώνα MotoGP μετά από 22 χρόνια, αμφότεροι με συμβόλαια μέχρι το τέλος του 2028.

Οι ομάδες που περιμένουν ακόμη τις ανακοινώσεις

Castrol Honda LCR

Η μια θέση στην ομάδα του Lucio Cecchinello έχει ήδη επιβεβαιωθεί από πέρυσι, με τον Johann Zarco να συνεχίζει. Η δεύτερη θέση της Pro Honda LCR παραμένει στα χέρια του Diogo Moreira και ο μόνος τρόπος που αυτό μπορεί να αλλάξει είναι να επιλεγεί ο Βραζιλιάνος για προώθηση στην εργοστασιακή Honda HRC.

BK8 Gresini Racing MotoGP

Η ομάδα της Nadia Padovani δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοινώσεις. Οι Alex Marquez και Fermin Aldeguer παραμένουν οι σημερινοί αναβάτες, έχοντας αμφότεροι νίκες σε Grand Prix, ωστόσο αμφότεροι αναμένονται να μετακινηθούν.

Pertamina Enduro VR46 Racing

Η ομάδα του Valentino Rossi δεν έχει επιβεβαιώσει το δίδυμό της για το 2027, παρά το γεγονός ότι αποτελεί αυτή τη στιγμή την κορυφαία δορυφορική ομάδα της Ducati στη βαθμολογία. Τα σχόλια του Rossi προς τον Fabio Di Giannantonio μετά το Grand Prix Καταλονίας άφησαν να εννοηθεί ότι ο Ιταλός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ομάδα.

Trackhouse MotoGP

Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Ai Ogura δεν θα συνεχίσει στην αμερικανική ομάδα, μετά την υπογραφή του με τη Yamaha. Καμία άλλη ανακοίνωση δεν έχει γίνει για το 2027.

Red Bull KTM Factory Racing και Tech3

Η KTM δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα σχέδιά της ούτε για την εργοστασιακή ομάδα ούτε για την Tech3. Το μοναδικό βέβαιο είναι ότι ο Pedro Acosta δεν θα βρίσκεται πλέον στις πορτοκαλί μοτοσυκλέτες.

Honda HRC Castrol

Η Honda δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη το αγωνιστικό της δίδυμο για το 2027. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τη διοικητική δομή της ομάδας, καθώς ο Alberto Puig θα αποχωρήσει από τη θέση του team manager, αναλαμβάνοντας ρόλο συμβούλου, με τον Mikihiko Kawase να τον διαδέχεται.

Prima Pramac Yamaha MotoGP

Η Pramac επίσης δεν έχει ανακοινώσει αναβάτες για το 2027. Το μόνο πρόσφατο νέο ήταν η συμμετοχή του Toprak Razgatlioglu στις δοκιμές ελαστικών μετά το Grand Prix Τσεχίας, οδηγώντας το πρωτότυπο Yamaha των 850 κυβικών, με αυτό να αποτελεί ένδειξη για τη σύνθεση της ομάδας την επόμενη χρονιά.

Με τις περισσότερες θέσεις να παραμένουν ανοιχτές, το "παζλ" του MotoGP 2027 αναμένεται να συμπληρωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς οι ομάδες προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη τεχνική αλλαγή της τελευταίας εικοσαετίας.

 

Ετικέτες