MotoGP Aragon: Νέες ώρες του αγώνα

Αλλαγή λόγο καιρού
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/10/2020

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με την θερμοκρασία να έχει αρκετή διακύμανση στην μέση της ημέρας, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν το πρόγραμμα μία ώρα πιο μπροστά για να έχει καλύτερη θερμοκρασία το οδόστρωμα την ώρα του αγώνα.

Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας θα ξεκινήσεις στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αντίστοιχα η Moto3 παίρνει εκκίνηση στις 13:00 και η Moto2 στις 14:20

Σήμερα, Σάββατο, οι δοκιμές κατάταξης των MotoGP θα ξεκινήσουν στις 15:50

Ετικέτες

MotoGP: Ο Dani Pedrosa αποχαιρετά οριστικά τη δράση - Τέλος οι wildcards

Ο Ισπανός αφήνει χώρο στον Pol Espargaró και επικεντρώνεται πλήρως στον ρόλο του ως δοκιμαστής της KTM
Dani Wildcard
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/4/2026

Ο Dani Pedrosa βάζει οριστικό τέλος στις wildcard συμμετοχές του στο MotoGP, στρέφοντας όλη του την προσοχή στην εξέλιξη της KTM RC16 ενόψει της νέας εποχής των 850cc το 2027.

Ο Dani Pedrosa δεν θα συμμετάσχει ξανά ως wildcard στα MotoGP, επιβεβαιώνοντας πως η αγωνιστική του παρουσία στην κορυφαία κατηγορία ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο Ισπανός, που υπήρξε για χρόνια βασικός πρωταγωνιστής με τη Honda πριν μετακομίσει στην KTM ως επίσημος δοκιμαστής, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι πλέον η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της αυστριακής εταιρείας.

Dani Wildcard

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του θεσμού, καθώς ήδη αναπτύσσεται η νέα γενιά κινητήρων 850cc που θα κάνει ντεμπούτο το 2027, ο Pedrosa επιλέγει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη δουλειά του πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη της KTM RC16.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ενόψει του αγωνιστικού τριημέρου στη Jerez, οι wildcard συμμετοχές περνούν πλέον στον Pol Espargaró, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει πιο ενεργά στη δράση.

Dani Pedrosa

“Δεν θα κάνω άλλα wildcards στα MotoGP. Είμαι χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος με τον ρόλο μου ως δοκιμαστής στην KTM και θεωρώ ότι η αγωνιστική μου πορεία έχει ολοκληρωθεί. Έκανα τις συμμετοχές μου και τώρα ο Pol Espargaró έχει προτεραιότητα, καθώς το θέλει πολύ και είναι σωστό. Ήρθε η στιγμή να δώσουμε χώρο σε νεότερους αναβάτες,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αυτήν την απόφαση, ένας από τους πιο χαρισματικούς και σταθερούς αναβάτες της σύγχρονης εποχής κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της αγωνιστικής επιστροφής, παραμένοντας όμως καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της KTM στη νέα εποχή των MotoGP.

Dani Pedrosa