MotoGP Αργεντινή: Ιστορική νίκη Bezzecchi και απίστευτος Zarco

Νέος πρωτοπόρος στη βαθμολογία
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/4/2023

Ο βρεγμένος αγώνας της Κυριακής ξεκίνησε πολύ πιο φυσιολογικά απ’ ότι ο χθεσινός αγώνας Sprint. Αυτό σημαίνει πως στην εκκίνηση δεν είχαμε κάποια έκπληξη και δεν είδαμε πάλι τον Brad Binder ή κάποιον άλλον από το τέλος του grid να βρίσκεται μπροστά. Έτσι, οι τρεις πρώτοι, δηλαδή ο Bezzecchi, ο Marquez (ο άλλος…) και ο Bagnaia έφυγαν μπροστά και σιγά-σιγά έκαναν μια σχετική διαφορά ασφαλείας μεταξύ τους και δεν είχαν πρόβλημα με την ορατότητα από τα νερά που πέταγαν οι πίσω τροχοί των μοτοσυκλετών.

Αντιθέτως πίσω τους έγιναν κάποια γεγονότα που ανάγκασαν τους αγωνοδίκες να κάνουν μερικές συσκέψεις. Πρώτα ο Vinales θα χωθεί μέσα από τον Brad Binder και θα τον βγάλει εκτός πίστας. Ακριβώς το ίδιο έπαθε και ο Quartararo από τον Nakagami, με αποτέλεσμα να βρεθεί προτελευταίος. Ανάμεσά στους τρεις πρώτους, ο Bazzcchi ήταν εκείνος που πήρε κεφάλι και με έναν σταθερά γρήγορο ρυθμό έκανε ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο Marquez, με τον Bagnaia να παρακολουθεί λίγο πιο πίσω δείχνοντας πως έχει το μυαλό του περισσότερο στο πρωτάθλημα, παρά στην νίκη σε αυτόν τον αγώνα – τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση του αγώνα...

Βέβαια στη βροχή δεν μπορείς ποτέ να χαλαρώσεις, διότι αν χάσεις τον ρυθμό σου θα πέσεις, οπότε η επιλογή πάω αργά και προσεκτικά, απλώς δεν παίζει!

Είχαμε φτάσει σχεδόν στη μέση του αγώνα, με 15 γύρους να απομένουν και το ενδιαφέρον στράφηκε στη μάχη μεταξύ Jack Miller και Jorge Martin, όπου είχαν πολλές στιγμές με καρδιοχτύπι. Ήταν τόσο σκληρή η μάχη μεταξύ τους, που κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι πως ο Alex Rins με την Honda του ήταν σταθερά πέμπτος, όχι πολύ πίσω από τον Morbidelli, ο οποίος επιβεβαίωσε την επιστροφή του στην παρέα των “γρήγορων” και στη βρεγμένη άσφαλτο της Αργεντινής και όχι μόνο στη στεγνή.

2

Τα πράγματα άρχισαν να ζεσταίνονται πάλι, όταν ο Bagnaia πλησίασε τον Marquez, τον πέρασε και ο Marquez τον ξαναπέρασε αμέσως, όπως είχε κάνει και εχθές! Όμως αυτή τη φορά ο πρωταθλητής του 2022, έκανε μια κίνηση στην Κ13, κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Κι όσο συμβαίνουν αυτά, ο Bezzecchi μπροστά έχει φτάσει την διαφορά πάνω από τα έξι δευτερόλεπτα!  Μόνο που οι καρδιές στο box της Ducati έμελλε να χτυπήσουν πολύ δυνατά, καθώς ο Bagnai θα κάνει το λάθος ενώ ήταν “χαλαρά” δεύτερος και θα πέσει, σπάζοντας το μαρσπιέ της μοτοσυκλέτας του. Παρ’ όλα αυτά, ο Bagnaia συνέχισε τον αγώνα ελπίζοντας πως ίσως γίνει κάτι και πάρει κάποιον βαθμό.

Τα γεγονότα αυτά έκαναν εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο στη βαθμολογία τον Bezzecchi και ανέβαζαν τον Morbidelli στο βάθρο. Με τόσο δράμα εμπρός, δεν δώσαμε τόση σημασία στην φοβερή οδήγηση του Quartararo που πλέον είχε φτάσει στην 7η θέση.

Με τέσσερεις γύρους να απομένουν, ο Zarco άρχισε να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το επεισόδιο, καθώς είχε πλησιάσει στο ένα δευτερόλεπτο τον τρίτο Morbidelli και είχε γυρολόγιο που θεωρητικά του επέτρεπε να πάρει την τρίτη θέση από τον Ιταλό.

3

Κι αυτό ακριβώς έγινε ένα γύρο αργότερα, καθώς ο Morbidelli θα χάσει τη γραμμή του και ο Γάλλος της Pramac να βάλει το ένα του πόδι στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Δύο γύρους πριν το τέλος, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα, καθώς ο Zarco θα φτάσει τον πίσω τροχό και του Marquez βάζοντας ερωτηματικό και για την δεύτερη θέση. Και πράγματι ένα γύρο αργότερα, ο Γάλλος θα κάνει το θαύμα και θα περάσει το Marquez. Μόνο που τίποτα απ΄όλα αυτά δεν συγκρίνονται με την ιστορική νίκη του Bezzecchi που είναι η πρώτη και για την VR46 στη μεγάλη κατηγορία και τον ανεβάζει πρώτο στη βαθμολογία.

 

45

 

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες