MotoGP Assen: Σουρωτήρι το ρεκόρ πίστας από την Yamaha!

Πράγματα βγαλμένα από σενάριο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/6/2021

Σκηνές που μοιάζουν με σενάριο σήμερα στο Assen καθώς ο Fabio Quartararo έκανε ρεκόρ πίστας μόλις στον τρίτο γύρο της προσπάθειάς του για την pole position θεωρώντας πως την έχει σίγουρα κερδίσει και οι υπόλοιποι θα πρέπει να παλέψουν για την δεύτερη και την τρίτη μονάχα. Μέχρι που ο τελευταίος της προηγούμενης εβδομάδας, ο άνθρωπος που είχε παράπονα για την ομάδα και την μοτοσυκλέτα του, έδειξε πως είχαν δουλέψει αρκετά από την FP1 και μπορούσε να κάνει την διαφορά! Παρόλο που ο Vinales ήταν ταχύτερος σε FP1, FP2 και FP3 με τον Quartararo να καταφέρνει να περάσει οριακά μπροστά στην FP4, δεν μπορούσε κανείς να περιμένει δεύτερη κατάρριψη του ρεκόρ πίστας - κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη.

Ο Vinales κατάφερε και πέρασε μπροστά με μικρή διαφορά αλλά έχοντας γλιτώσει και από ένα γλίστρημα στην 9η στροφή. Αντίστοιχα έχασε χρόνο και ο Quartararo στην προσπάθειά του να απαντήσει και δεν κατάφερε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον ήδη πολύ χαμηλό χρόνο!

Ο Zarco έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να φέρει την Ducati στην πρώτη γραμμή αλλά ήταν τελικά ο Bagnaia που συμπλήρωσε την τρίτη θέση, έχοντας και οι δυο τους ανέβει από την Q1. Καλύτερη Honda και μάλιστα στην τέταρτη θέση της εκκίνησης ο Nakagami, όπως ακριβώς ήταν και για το διάστημα που ο Marquez απουσίαζε, με τον Marquez να κάνει αρνητικό προσωπικό ρεκόρ και να ξεκινά αύριο από την 20η θέση συνέπεια πτώσης στην 9η στροφή.

Ο Oliveira επάξια πήρε την 6η θέση πίσω από τον Zarco που έμεινε στην 5η με την KTM να βρίσκεται σε κάποια στιγμή στο κυνήγι και για μία ακόμη καλύτερη θέση, ακολουθούμενη από τον Rins ο οποίος έπεσε και με ένα lowside στην 8η στροφή στον τελευταίο γρήγορο γύρο. Η παρουσία του Miller δικαιολογεί την 8η θέση στην εκκίνηση αύριο με την δωδεκάδα να κλείνουν ο Aleix Espargaro, Mir, Pol Espargaro και Rossi. Τρίτος στην Q1 και καλύτερη κατάταξη στην καριέρα του στα MotoGP ήταν ο Iker Lekuona και ο οφείλει στον Marquez που ελπίζει να έχει περάσει ο πόνος μέχρι αύριο.

Ο Vinales αποδίδει την σημερινή τεράστια διαφορά συγκριτικά με την Γερμανία στην πρόσφυση και την καλύτερη οδηγική απόδοση της μοτοσυκλέτας του. Οι δύο Yamaha δεν είναι καθόλου σίγουρο πως αύριο θα ακολουθήσουν την ίδια επιλογή στις γόμες των ελαστικών με τον Vinales να περιμένει να δει τον καιρό και αν η ζέστη παραμείνει και δεν βρέξει, όπως την γλίτωσε σήμερα η μεγάλη κατηγορία, τότε θα πάει για Hard πίσω ελαστικό. Θα είναι μία ενδιαφέρουσα εκκίνηση αύριο στο Assen καθώς οι δύο Yamaha θα παλέψουν για την πρώτη στροφή…

 

Θέση
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Χρόνος
Διαφ.
Αποτελέσματα Q2:
1
Maverick Viñales
Yamaha
1'31.814
 
2
Fabio Quartararo
Yamaha
1'31.885
0.071
3
Francesco Bagnaia
Ducati
1'32.116
0.302
4
Takaaki Nakagami
Honda
1'32.314
0.500
5
Johann Zarco
Ducati
1'32.394
0.580
6
Miguel Oliveira
KTM
1'32.450
0.636
7
Alex Rins
Suzuki
1'32.597
0.783
8
Jack Miller
Ducati
1'32.609
0.795
9
Aleix Espargaro
Aprilia
1'32.666
0.852
10
Joan Mir
Suzuki
1'32.748
0.934
11
Pol Espargaro
Honda
1'32.830
1.016
12
Valentino Rossi
Yamaha
1'32.919
1.105
Αποτελέσματα Q1:
Q2
Johann Zarco
Ducati
1'32.541
 
Q2
Francesco Bagnaia
Ducati
1'32.657
0.116
13
Iker Lecuona
KTM
1'32.724
0.183
14
Jorge Martin
Ducati
1'32.850
0.309
15
Lorenzo Savadori
Aprilia
1'33.258
0.717
16
Alex Marquez
Honda
1'33.288
0.747
17
Luca Marini
Ducati
1'33.321
0.780
18
Danilo Petrucci
KTM
1'33.378
0.837
19
Enea Bastianini
Ducati
1'33.404
0.863
20
Marc Marquez
Honda
1'33.477
0.936
21
Brad Binder
KTM
1'33.597
1.056
22
Garrett Gerloff
Yamaha
1'33.739
1.198

 

Ετικέτες

MotoGP: Jorge Martin - Με πόνους μετά τη Βραζιλία - “Είμαι καλύτερος αναβάτης από το 2024”

Ο Ισπανός της Aprilia εμφανίζεται αισιόδοξος παρά τη σωματική καταπόνηση
Jorge-Martin
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/3/2026

Παρά την κούραση και τους πόνους από το απαιτητικό GP Βραζιλίας, ο Jorge Martin δηλώνει δυνατός από ποτέ, τονίζοντας πως έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με τη χρονιά τίτλου του 2024.

Ο Jorge Martin φτάνει στο Grand Prix των ΗΠΑ στο Austin με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά και με εμφανή σωματική καταπόνηση μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγωνιστικό σερί. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia προέρχεται από το καλύτερο μέχρι στιγμής Σαββατοκύριακο με τη νέα του ομάδα στη Goiania της Βραζιλίας, όπου κατέκτησε δύο βάθρα και συνέβαλε σε ένα εντυπωσιακό 1-2 για την ιταλική εταιρεία, πίσω από τον ομόσταυλο Marco Bezzecchi.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή είχε το τίμημά της. Ο Martin παραδέχθηκε πως αισθάνεται πόνους μετά τον αγώνα στη Βραζιλία, επισημαίνοντας ότι τα συνεχόμενα αγωνιστικά τριήμερα δεν είναι ιδανικά για τη φυσική του κατάσταση. “Ειλικρινά, νιώθω λίγο πόνο μετά τη Βραζιλία. Οι συνεχόμενοι αγώνες δεν είναι ό,τι το καλύτερο για μένα. Θα δούμε πώς θα αντιδράσει το σώμα μου στους πρώτους γύρους εδώ στο Austin, που είναι μια πολύ απαιτητική πίστα.”

Jorge-Martin

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Martin είχε χάσει σημαντικό χρόνο πέρυσι λόγω τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα στο Circuit of the Americas, ενώ χειρουργικές επεμβάσεις τον κράτησαν εκτός και από τις δοκιμές προετοιμασίας.

Παρά τα προβλήματα, το ξεκίνημα της σεζόν είναι ιδιαίτερα θετικό. Μετά από δύο τερματισμούς μέσα στην πεντάδα στην Ταϊλάνδη και τα διπλά βάθρα στη Βραζιλία, ο Martin δείχνει να βρίσκει ρυθμό με την Aprilia και να επιβεβαιώνει ότι αποτελεί βασικό διεκδικητή του τίτλου. Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί πως έχει ήδη κάνει βήμα προόδου σε σχέση με το 2024, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ducati και την ομάδα Pramac.

“Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και πιστεύω ότι τώρα είμαι καλύτερος αναβάτης από ό,τι ήμουν το 2024. Το επίπεδο όμως ανεβαίνει συνεχώς και οι μοτοσυκλέτες εξελίσσονται,” δήλωσε.

Παρά τη φιλοδοξία του, ο Martin κρατά χαμηλούς τόνους όσον αφορά τους στόχους του για το Texas: “Οι προσδοκίες είναι ίδιες με τους πρώτους αγώνες. Το να τερματίσω είναι ήδη ένας καλός στόχος και να πάρω βαθμούς. Αυτό θα είναι σημαντικό στο τέλος της χρονιάς. Πρέπει να αποφύγω τα λάθη και απλώς να φέρω τη μοτοσυκλέτα στον τερματισμό.”

Ο Ισπανός ξεκινά το αγωνιστικό τριήμερο στις ΗΠΑ δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, έντεκα βαθμούς πίσω από τον Bezzecchi, σε μια σεζόν που προμηνύεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Jorge-Martin